Ja tylko kilka slów w temacie Pana Dariusza Chudego. To czlowiek absolutnie niegodny zaufania, czlowiek - dla którego chec zarobienia £ przyslonila jakkiekolwiek inne potrzeby i wartosci.
Opowiem teraz krótka historie:
Zupelnie niedawno pojawil sie w Londynie Krzysiek. Przyjechal do Anglii, bo zwyczajnie chcial zobaczyc 'inny swiat', a takze zarobic £ na studia.
Przed wyjazdem z Polski znalazl w intenecie ogloszenie oferujace prace dla studentów, nauke jezyka, zakwaterowanie, bank account w Lloyds oraz work permit. Ogloszenie sygnowala 'firemka' Dariusza Chudego.
Krzysiek spotkal sie w Londynie z Dariuszem Chudym, bo oferta brzmiala zachecajaco... ale niestety...
Pan Chudy prace obiecal, pomogl w wypelnieniu application form do Home Office, za co skasowal Krzyska £35 (co jest przestepstwem, bo posrednicwo pracy w UK jest bezplatne), przyjal tez chetnie £50 w bonach walutowych na koszty zwiazane z work permit oraz dowod osobisty. Pan Chudy obiecal prace na dniach... Krzysiek nigdy juz wiecej nie zobaczyl pana Burego... czekal w umówionym miejscu i czasie 12h bez skutku... dzwonil wielokrotnie na komórke pana Chudego, ale ten oczywiscie telefonu nie odbieral. Krótko mówiac: Pan Chudy okazal sie zwyklym oszustem. Przed momentem rozmawialem tez z Home Office (16 dni po opisywanych wypadkach) i oczywiscie powiedziano mi, ze aplikacja o work permit nie zostala wyslana... Pan Chudy zwyczajnie odsprzedal bony walutowe komus innemu, komu po raz kolejny 'pomagal przy wypelnianiu aplikacji do HO'...
Ludzie, trzymajcie sie bacznosci!!! Pana Chudego omijajcie jak gówno na chodniku bo jest oszustem (sprawa Krzyska juz trafila na komisariat), a ogólnie - jesli jestes polakiem, to najbardziej strzez sie innych Polaków. Szkoda, ze tak jest, ale jestem juz od lat w UK i niestety przekonalem sie milion razy wczesniej.
Teraz podam kompletne namiary na Pana Chudego, zebyscie nie mieli watpliwosci, ze to wlasnia ta zradziecka q-wa szmaciarska, która nalezy omijac jak scierwo.
Dariusz Chudy
Managing Director
Pro4Job Limited
3 Greystoke Gardens
London W51EP
darek@pro4job.com
jobuk@vp.pl
00447914732336
Zwróccie uwage, ze nie ma telefonu stacjonarnego ani osobistego http.
Deklaruje teraz, co nastepuje:
ZROBIE WSZYSTKO, ZEBY PAN DARIUSZ CHUDY PONIOSL ODPOWIEDZIALNOSC KARNA, ZA TO CO ZROBIL. UPEWNIE SIE RÓWNIEZ, CZY FIRMA PANA CHUDEGO FUNKCJONUJE ZGODNIE Z PRAWEM, ORAZ CZY PLACONE SA PODATKI.
Uwali ziomala.
pozdrawiam wszystkich Polaków na obczyznie
-- Klot pajha, July 19, 2005 05:30 pm
Znalazlam to na innym forum -pozwolilam sobie na umieszczenie danych tego pana poniewaz osobiscie mialam z nim kontakt .
Wszystko wygladalo pieknie do poki nie chcial on na sile naciagnac ochotnika do pracy na dodatkowe uslugi ,ktore swiadczyla jego ,,firma,, czyli NIN ,WRS, konto w banku dopiero po skorzystaniu z tych uslug powiedzial ze zarejstruje GO jako poszukujacego prace naszczescie OCHOTNIK okazal sie madrzejszy i nie skorzystal z oferyt .Zastanowil mnie juz wtedy fakt ze na spotkanie umowil sie w prywatnym domu a nie w biurze!!!