Przegl±daj forum |
|
Strona g³ówna » Czarna lista » O FIRMIE SECTION ONE SECURITY |
| Autor | (Odpowiedzi: 15) |
|---|---|
| naiwniak | Post #1 2005-07-03 14:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 03-07-2005 |
Witam,
jestem obecnie pracownikiem firmy Securiplan, prace otrzymalem za posrednictwem firmy Section One Security. CHACIALBYM WSZYSTKICH PRZESTRZEC PRZED TYMI OSZUSTAMI. INFORMACJE O PRACY, KTORYCH UDZIELAJA, SA FALSZYWE. Oto fakty: 1. Jezyk trzeba znac dobrze, a mowili, ze poziom podstawowy wystarczy. 2. Pensja to 5£ BRUTTO, nie netto - w ogloszeniu podawali, ze netto. Customer Service Manager Darren Fisher z Securiplanu przy ok 40 swiadkach zapewnial, ze bedzie to 5£ netto. KLAMAL. 3. Nie podpisalem z Section One Security zadnego kontraktu, a mimo to pobieraja z Securiplanu czesc mojego wynagrodzenia - nawet do 2£ za godzine, a Pan Tomasz Wybranowski (czlowiek z Section One Security) utrzymuje, ze firma ta jest moim agentem. 4. W kontrakcie z firma Securiplan nie ma wysokosci placy, co jest niezgodne z brytyjskim przepisami (vide: strona Home Office). 5. Po kilku dniach mozna sie wyprowadzic z tego syfiastego hotelu pelnego dziwek i narkomanow, ale nie ma czasu szukac czegos innego. 6. Siedziba firmy miesci sie w Londynie, tu jest ona zarejestrowana. 7. Na rozpoczecie pracy trzeba bylo czekac 2 tygodnie. Niektorym skonczyly sie pieniadze, bo Pan Piotr Bartkowski z Section One Security zapewnial, ze praca bedzie po 4 dniach od przyjazdu, a pierwsza wyplata po tygodniu, wiec trzeba wziac tylko 200£. Tak naprawde czeki przyszly wczoraj, a prace zaczalem 14.06. 8. Jedyne co zrobili dobrze, to tanie bilety autobusowe - 376 zl open w obie strony, wazny pol roku. 9. Sa pazerni jak dzieci na cukierki - nawet z tego hotelu maja dzialke. W miare rozwoju sytuacji bede sie staral odzywac. Na razie policja odmowila przyjecia zawiadomienia, twierdzac, ze sprawa jest ewidentnie smierdzaca, ale cywilna, nie kryminalna. |
| Michal05 | Post #2 2005-07-04 07:58 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-07-2005 |
Cze¶æ, jak mo¿esz, to podaj jakie¶ szczegó³y. Chyba jeste¶my z jednej grupy. Jak wiesz co¶ wiêcej, to wpadnij, pogadamy. Mieszkam w 710 na razie.
Ode mnie policja przyjê³a zg³oszenie, ale na dobr± sprawê nie wiadomo czy to ma byæ przeciw securiplanowi czy s1s, wiêc teraz mi powiedzieli, ¿e je¶li co¶ siê bêdzie dzia³o typu pobicia, zastraszanie lub brak wyp³aty to dopiero mog± co¶ robiæ. A tak to najwy¿ej do adwokata mogê i¶æ, bo kontrakt faktycznie nie bardzo. We wtorek ma siê podobno sytuacja wyja¶niæ. |
| mis_28 | Post #3 2005-07-05 15:43 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-07-2005 |
Witam, dlaczego dzia³acie w pojedynkê? Jest tam Was kilkudziesiêciu facetów a jeden nie wie o tym co drugi ju¿ zrobi³. Zbierzcie siê przede wszystkim w grupê, jed¼cie do firmy z któr± podpisali¶cie kontrakty, to du¿a firma i my¶lê, ¿e nie chcia³aby uchodziæ na niesolidn±. Nawiasem mówi±c ci go¶cie, którzy Was rekrutowali ju¿ zmienili swoj± stronê (nie ma nr tel. w Londynie ani danych adresowych) jak kto¶ z Was spisa³ to podajcie na forum ku przestrodze dla innych. I sprawd¼cie czy wogóle macie zap³acone za hotel bo na koniec mo¿e sie okazaæ ¿e macie spore d³ugi i nic o tym nie wiecie. Pilnujcie te¿ tych go¶ci ¿eby nie dali nogi z powrotem do Polski póki sprawa siê nie wyja¶ni. z tego co wiem to umowa ustna w Anglii jest tak samo wa¿na jak pisemna, jesli by³o Was tylu mo¿e sie troche przestrasz± tylko nie popuszczajcie i trzymajcie siê razem. Dowiedzcie siê te¿ czy ci którzy wyjechali do Menchester te¿ maja p³acone 5£ brutto.
I piszcie dalej niech ludzie zobacza, ¿e du¿e sprawdzone firmy w Anglii te¿ moga byæ niesolidne!!! |
| mis_28 | Post #4 2005-07-05 16:46 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-07-2005 |
A tu macie gdzie mo¿ecie to zg³osiæ oprócz policji:
Konsulat RP w Londynie, 73 New Cavendish Street, London W1W 6LS, tel. (00 44) 870 774 2800, mail kgrp.londyn@btclick.com "Dziennik Polski: Polish Daily", 63 Jeddo Road, London W129ED. Telefon (00 44) 208 740 19 91; mail: micha³@dziennikpolski.co.uk |
| Michal05 | Post #5 2005-07-08 15:00 (3 lata temu) |
Siema,
sorki za brak polskiej czcionki, ale w tej kafeji nie zainstalowali, a kierownik jest uparty i juz. Naiwniak!!! Nawet jak Cie do innego miasta wyslali albo do Polski wrociles to sie odezwij. Podniesli pensje do normalnej stawki (takiej jaka maja inni pracownicy), jednakze bez wyrownania, securiplan rozstal sie z s1s i przejal nas wszystkich, a wczesniej mowili, ze tylko 4 osoby, zdarzylo sie tez pare innych rzeczy o ktorych napisze po szczesliwym zakonczeniu :) Panowie z s1s sciemniali, ze sa na rynku od 4 lat... a firma zostala zarejestrowana 11.02.2005! Podaje namiary: SECTION ONE SECURITY LIMITED 214 KING STREET HAMMERSMITH LONDON W6 0RA Company No. 05361254 Psikus polega na tym, ze pod tym adresem jest jakas firma prawnicza. No chyba zeby biuro bylo dobrze ukryte :) W Polsce korzystaja z prestizu oraz infrastruktury szkoly detektywistycznej O`Chikara. Studenci owej szkoly zostali potraktowani podobnie jak my, mam nie potwierdzana wiadomosc z Polski, ze wsciekli rodzice skarzyli sie w kuratorium. Zatem siec powiazan zaraz mi sie przerodzi w teorie spiskowa :P Mis-28: Masz racje z hotelem, jestem jedynym z grupy, który ma wszystko zaplacone (tako rzekl ksiegowy hotelu), mialem od kogo pozyczyc i zaplacilem bezposrednio w recepcji. Anonimowy pracownik securiplanu twierdzil, ze s1s ma zapewnic hotel ze swojej prowizji. Nie wiem kto mowi prawde, obie firmy sciemniaja. A ja juz 5 dzien bez zajecia i zarobku siedze i czekam na telefon z firmy... kara za bunt i podjecie dzialan na wlasna reke? Pewnie tak. Nie mozemy dzialac w grupie, bo ekipa sie zre miedzy soba (jak to Polacy) i chla, ja sam za siebie zalatwiam, nie jestem ich matka zebym za raczke prowadzil. Poza tym jest troche "stronnikow" twierdzacych, ze wszystko bylo, jest i bedzie ok, ale i ich widzialem w Job Centre hehehehehe :) Kombinuje dalej, Naiwniak zglos sie. |
| Michal05 | Post #6 2005-07-17 10:41 (3 lata temu) |
Heja (powitanie sponsorowane przez heyah ;)
Dzis sie dowiedzialem, ze LCC (kto realizuje czeki w Londynku-Zdroju, ten wie) odmowilo przyjecia czekow Securiplanu! Nedzna firma po prostu... niewyplacalna. Ja czekam na czek i konsekwentnie odmawiam rzucania mnie do najodleglejszych czesci kraju co 2 tygodnie, wiec nie ma nic dla mnie, nawet wyplaty, na ktora juz zapracowalem. Mieszkam w Londynie i moja sytuacja nie pozwala na przeprowadzki. Mowili w Securiplanie, ze ok. KLAMALI. Jeszcze w polsce Section One Security zapewnialo, ze praca jest w Londynie, a nie na Hebrydach czy gdzies. Wystrzegajcie sie tych oszustow! |
| Michal05 | Post #7 2005-07-27 20:16 (3 lata temu) |
Witam,
Securiplan rozstal sie z Section One Security, sporo ludzi wrocilo do Polski, czesc zostala. Na razie pracuje, placa mi 5 funtow netto jak obiecali, jednakze nie bylo wyrownania za czas, gdy byly tylko 4 funty. Wynioslem sie juz dawno z tego hotelu, nie mam kontaktu z grupa, nie wiem ile osob zostalo. Na razie jest normalnie, mam nadzieje, ze to nie cisza przed burza. Okazuje sie, ze bez Section One Security jest normalnie, a zatem mozna przypuszczac, ze to nie Securiplan jest winien. Odradzam wszystkim korzystanie z watpliwej jakosci uslug tego posrednika. To juz chyba koniec historii... Jakby cos sie dzialo, to sie odezwe. Pozdro |
| samuel_jr | Post #8 2005-08-25 21:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-03-2005 Sk±d: Sopot,londyn |
Brawo Brawo Panowie szczerze mowiac czekalem z niecierpliwoscia na te posty.Pracuje od 11 lat w ochronie(w Polsce) i od roku w Anglii.Pamietam ze sam bedac juz w Anglii wyslalem z ciekawosci swoje CV do tej firmy.I wiecie co mi odpisali ze ..... przyjechac do Wawy na rozmowe.!!!! Na co ja ze mieszkam juz w Londynie....moje ostatnie stanowiski to Senior Manager i moze chca kogos z doswiadczeniem...oni na to ze nie bo musze mieszkac w ich hotelu.Buuahahhahhha!!! A teraz do rzeczy zgodnie z angielskim prawem od 11 kwietnia 2005 osoby ktore chca pracowac w lokalach jako tzw. Door Supervisor musze miec licencje SIA(http://www.the-sia.org.uk/home)jesli intersuje Was taka praca z zastrzezeniem ze ja jej nie zlatwiam!!! napiszcie do mnie.Koszt kursu to 55 f +koszt licencji na 3 lata 190f.Wszystko na stronie podanej wyzej.Pozdrawiam i gratuluje odwagi(troche po czasie ale jest).Moj email samuel_jr@go2.pl
Marek Close Protection Officer
Member of International Bodygurad Association
Member of International Association of Close Protection Officers
SIA Close Protection Officer
|
| samuel_jr | Post #9 2005-08-25 22:02 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-03-2005 Sk±d: Sopot,londyn |
Hmmm mala poprawka.Po przeczytaniu tego mojego postu sam doszedlem do wnioku ze wyglada jak kolejne naciagniecie na kase.A wiec kilka slow wiecej:
-55 f jest to czesciowy koszt kursu reszta jest finansowana z puli panstwowej jesli sie nie myle inne firmy kasuja 190 f. - trzeba posiadac paszport, przetlumaczone zaswiadczenie o niekaralnosci,poswiadczenie adresu(rachunki,tymczasowe prawo jazdy,prawo jazdy,oraz konto w banku mile widziany jest rowniez NIN ale nie jest konieczny) -kurs trwa 4 dni po 9 godzin -konczy sie dwoma egzaminami pisemnymi nie sa trudne ale niestety trzeba znac choc troche angielski. -po zdaniu czekamy od 2-4 tygodni na certyfikaty. -po otrzymaniu wysylamy aplikacje do SIA i tu niestety rowniez czekamu do 4 tygodni na tzw BADGA SIA -i mozna zaczac szukac pracy Wiem z doswiadczenia ze wszedzie wymagaj teraz badga SIA(kluby,dyskoteki itp) No i na koniec stawka za godz. na ta chwile minimalna stawka to 10f Pozdrawiam Czekam na emaile Marek Close Protection Officer
Member of International Bodygurad Association
Member of International Association of Close Protection Officers
SIA Close Protection Officer
|
| sensei | Post #10 2005-10-07 11:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-10-2005 Sk±d: os.Zgody 3/77 31-949 Kraków |
Witajcie pracowa³em dla Section One Securite latem tego roku we W³oszech i Francji nie by³o k³opotu z kas± i hotelami my¶la³em o pracy dla nich w Anglii dziêki za ostrze¿enie szukam kontaktu z ochroniarzami w Anglii chcia³bym tam pracowaæ jako ochroniarz lub instruktor walki wrêcz je¶li macie kontakt ze szko³ami knock-down karate lub klubami fitness proszê o kontakt odwdziêczê siê pawelsepek@wp.pl
|