Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Czarna lista » Uwaga na OSZUSTÓW Z KUTNA!!!!!!

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Czarna lista" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Czarna lista » Uwaga na OSZUSTÓW Z KUTNA!!!!!!

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 7)

Post #1

2005-06-14 09:36 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uwaga na OSZUSTÓW Z KUTNA!!!!!!ZWŁASZCZA POL-CONSULTING.ZŁODZIEJE I CWANIACZKI.ICH DNI SĄ POLICZONE.NIE DAJCIE SIE NABRAĆ.
Andrzej Kraków

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adam_68

Post #2

2005-06-15 11:40 (3 lata temu)

Adam_68

Posty: 23

Z nami od: 15-06-2005

Dwie uwagi:
-gdy szukacie pracy,to omijajcie ogłoszenia z nr. zaczynającym sie kierunkiem 024(to te nieszcześliwe Kutno).
-myślę , że Kutno to wspaniałe miasto,ale interesów w "temacie"
praca z tym miastem nie róbcie. ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adam_68

Post #3

2005-06-15 12:10 (3 lata temu)

Adam_68

Posty: 23

Z nami od: 15-06-2005

no i coś takiego,przedruk :

nie zalogowany (gość) 28 Kwi 2005, 13:13 odpowiedz
wysłano z: *.meskonet.pl
Mam ciekawy temat . Otóż dzwoni do mnie pani . Strasznie się śpieszy z mówieniem , mówi coś sepleni obym jak najmniej zrozumiał chyba.
Ona :" Jest praca od zaraz , jest pan zainteresowany ?"
Ja : A jaka to praca
Ona : ale czy jest pana zainteresowany ?
Ja : Ale jaka praca ?
Ona : Dostał pan odemnie informacje mailem
Ja : Ale ja ich mam wiele
Ona : Praca fizyczna
Ja : Od kiedy dokładnie ?
Ona : Za dwa dni
Ja : Jakie są warunki umowy ?
Ona : Umowa może zostać zawarta na 3, 6, 12 miesięcy
Ja : I coś jeszcze ?
Ona : Płaci pan nam 650 zł przed wyjazdem :)
I pada słowo KUTNO :D
Ja : A jaka to firma ?? Czy to może ....... ...... lub ...... ....... ??
Ona : Nie nie a jak pan powiedział ?? ...... ....... ??
Ja : Tak
Ona : Nie nie
Ja : A jaka to firma ?? Chciałbym sprawdzić to , czy mam taki mail i oddzwonie do pani później
Zmienia temat :D
Ona : Ale chcę wiedzieć czy jest pan zainteresowany ??
Ja : Rozumię ale potrzebuje zdobyć gotówkę :D i sprawdzić połączenia z UK żeby się tam dostać
Ona : Ja mam tu nr do lini autokarowych , to mogę załatwić transport :D
Ja : Wie pani co ja muszę się chwile nad tym zastanowić i oddzwonie

Sprawdzam maile ale nie mam takiego w którym by było coś o tej firmie czy ten nr tel. który mi podano. Co ciekawe to swój mail z informacją że chcę wyjechać 1 maja wysyłałem do pośredników firm wschodniaeuropa i zachodniaeuropa. Od nich otrzymałęm maile z załącznikami .DOC , ale po szybkim przejrzeniu odrzuciłem :D Wiadomo chyba dlaczego :D Pan daje kase my dajemy prace. Nie wiem jak to działa ale sprawdzając to w necie spotkałem się tylko z informacjami typu "oszuści". Co siekawe nie dowiedziałęm się nazwy tej firmy , która do mnie dzwoniła , tylko to że są z KUTNA . Ciekawe dlaczego tyle firm pochodzi z KUTNA. Mają wyłączność na ten interes ?? I dlaczego wszyscy oczekują dokładnie 650 zł za pośrednictwo ?? Nie wiem jak inni , ale osobiści rezygnuje z takich ofert. Szkoda , że u nas nie jest tak jak w UK , gdzie zabronione jest pobieranie opłat za pomoc w znalezieniu pracy. I co ciekawe chciałem oddzwonić do tej pani i jej podziękować za współprace do której nie doszło , ale dodzwonienie się tam było niemożliwe , bo było ciągle zajęte. Ale pewnie mają tyle ofert , że aż chocho :D Nie chcę obrazić nikogo , ani też szargać jego imienia , ale po tym ile się spotyka oszukanych osób ( ja sam widziałem kilkadziesiąt podczas ostatniego pobytu w UK) , stałem się bardziej przezorny. Ludzie za te 650 zł sami możeciesię wybrać do UK i mieszkać przez tydzień czy dwa. A jak rzeczywiście chcecie znaleźć prace i umiecie coś robić solidnie , i co najważniejsze mówicie po angielsku w stopniu komunikatywnym nie powinniście mieć problemów w znalezieniu pracy ( przecież pośrednicy posiadają tysiące ofert :D)
Nie jedźcie tam w ciemno. Szkoda kasy , nerwów i życia. A naciągaczy przybywa :( .
Pozdro G.


Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #4

2005-06-15 12:44 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Adam 68 poczytaj pare postow nizej O FIRMIE LIDER Z KUTNA a bedziesz wiedzial dlaczego 650zl. :-] -w grudniu to byla cena promocujna ;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adam_68

Post #5

2005-06-16 10:15 (3 lata temu)

Adam_68

Posty: 23

Z nami od: 15-06-2005

boje sie żeby te firmy nie przeniosły sie z tego nieszcześliwego Kutna - ale myślę że warto rozpropagować sposób oszustwa, i gdzie kolwiek sie oni znajdą, to będzie można ich rozszyfrować.
Bo w czasach takiego bezrobocia i co tu dużo mówić biedy-takie wykorzystywanie to skurwy....two.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adam_68

Post #6

2005-06-18 17:03 (3 lata temu)

Adam_68

Posty: 23

Z nami od: 15-06-2005

niże umieszczam przedruk z http://www.pracainauka.pl/index.php
(jakieś specyficzne hobby mnie dopadło-nagłaśnianie tych machlojek :-D )

Czym zajmuje się Pol-Consulting?
Dwóch mieszkańców Wrocławia zaufało ofercie firmy Pol-Consulting z Kutna. W lutym wpłacili po 500 złotych, spodziewając się w zamian rychłego wyjazdu do pracy w Anglii. Czas jednak mijał i obiecany wyjazd nie dochodził do skutku. W końcu, zniecierpliwieni wrocławianie postanowili zrezygnować z usług firmy z Kutna i zażądali zwrotu gotówki. Usłyszeli wtedy, że co najwyżej mogą liczyć na zwrot połowy wpłaconej kwoty.
O firmę Pol-Consulting pytało nas już wielu Czytelników. Okazuje się, że formalnie nie jest to pośrednik, nie ma tej firmy w oficjalnym wykazie prowadzonym przez Ministerstwo Gospodarki i Pracy. Pol-Consulting – z formalnego punktu widzenia – nie pośredniczy, a jedynie udziela konsultacji na temat pracy w Anglii. I za co pobierają 500 złotych. Być może są ludzie, którzy dzięki tym konsultacjom pracują na Wyspach. W razie czego, trudno jednak od tej firmy domagać się zwrotu gotówki, a tym bardziej odszkodowania.
Józef Leszczyński
ramka
UWAGA!
Jeśli padłeś ofiarą pośrednika, albo oszukali cię zagraniczni pracodawcy, napisz do nas. Może jeszcze da się coś zrobić. Nasz adres:
„Praca i Nauka za Granicą”
ul. Sygietyńskiego 47
64-100 Leszno

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adam_68

Post #7

2005-06-18 17:39 (3 lata temu)

Adam_68

Posty: 23

Z nami od: 15-06-2005

:-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y :-Y

julia
Wiadomości: 13
Wysłano: Apr 22, 2005 2:54:13 pm
nie wysyłajcie żadnej kasy do kutna na ul. Wyszyńskiego, kwota 650 zł-wysyłają e-maile o pracy w W.Brytani dużo można zarobić nie trzeba znać języka, przysyłają ankietę umowę do wypełnienia, tylko pod tym numerem co jest ta-niby firma nikt nie odbiera telefonu w godzinach pracy,włącza się sekretarka uważajcie adres z którego przychodzą informacje o pracy to pracanazachodzie@post.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jackal211

Post #8

2005-08-01 06:58 (3 lata temu)

jackal211

Posty: 2

Z nami od: 01-08-2005

Posrednicy z Kutna nie zalatwiaja pracy!!!Pobieraja oplate a nic nie robia!Czeka sie za ta praca miesiace!Jak juz sie wyjedzie to na miejscu nie ma pracy tylko podaja nr do nastepnego posrednika ktoremu trzeba zaplacic 100 funtow.A i on nie zawsze zalatwi prace!Trzeba min 3 tyg czekac za ta praca!A z czego zyc w tym czasie?!Kase co placi sie panu Tomaszowi K. w Kutnie to jest tylko za to ze w Anglii podadza nr do posrednika ktory nie zawsze znajdzie te prace!!jedzie sie niby do pracy a wraca sie biedniejszym niz przed wyjazdem z Polski!!!!Oni maja certyfikat to smieszne!!!!Ludzie cos trzeba zrobic z oszustami ktorzy zeruja na ludzkiej krzywdzie!!!!Ostrzegam przed TYMI OSZUSTAMI!!!!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz