Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Czarna lista » "autoryzowani" dystrybutorzy TV sateli...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Czarna lista" opiekują się: Redakcja, stokesay

Strona główna » Czarna lista » "autoryzowani" dystrybutorzy TV satelitarnych-- oszuści?

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 2)
krakn

Post #1

2008-03-26 14:22:50 (6 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no to i ja dorzucę coś do tego ogródka,
Zajmę się osobami oferującymi Tv Sat.
Skonczył mi się abonament, i zachciało mi się podpisac umowe tutaj, ponownie chciałem Cyfre + poneważ cyfra zaprzestaje sprzedaży kart na przedpłatę chciałem coś na kontrakt, niezmiernie się ucieszyłem że tak można załatwić, sądziłem że firma, przedstawiciel, istnieje w polsce, dowód osobisty był potrzebny, wiec stałem się niemal pewny że tak jest.
Kilku z "dystrybutorów" twierdziła że nie potrzebują dowodu, bo umowa jest miedzy nami:-W a oni mają z cyfrą hmm, niby ogłoszenie w colturze na 1/5 strony dlaczego mialbym nie ufać?
wybrałem człowieka który jednak chciał dowód osobisty, bo sobie pomyślałem że kto wie ten dystrybutor jutro się dowie że ma jakieś kłopoty czy zmieni zdanie o swoim życiu i swoją umowę będę mógł wsadzić głęboko, gdybym miał problemy z odbiorem, tym bardziej że szykuje się wymiana sytemu kodowania, i będą konieczne specjalne urządzenia.
ponieważ nie mam dowodu musieliśmy zgrać się w czasie w trójkę, już byliśmy umówieni gdy on odwołał spotkanie że aktualnie nie ma umów, ale może mi zaoferować tańsza opcje, oczywiście daje gwarancje itd, bo umowa będzie dopiero za tydzień, liczył na moją niecierpliwość, stwierdziłem że w sumie to wytrzymam ten tydzień, na tych badziewnych programach Free, w końcu nadszedł dzień umówiony, dla pewności, ze jestem słowny i go nie zrobiłem w bambuko wysyłam smsa wieczorem, potem rano po nie mogę się dodzwonić, odpowiedz przychodzi po kilku godzinach że kurier jeszcze nie dotarł i że da znać, minęło kolejne dwa tygodnie i nie daje żadnego znaku.... gdyby traktował swój biznes poważnie, a przynajmniej ja tak robie to dbam o klienta nie tylko przed ale i po sprzedaży, dla tego on wraca, na to miast tu zostałem olany już przed wiec co by się stało gdybym już kupił za te 300 funtów "abonament" lub 150 tańsza opcje???
gościu prawdopodobnie się wystraszył bo skumał że mam sprzęt (Dreambox 7025+ na linux) na którym dość łatwo można odbierać piracko programy TV i wiem jak to robić i że tego nie chce, po prostu pracując za normalne pieniądze, nie chce kraść i chce zapłacić za usługę, wiedział że od razu się połapie co jest nie tak, i że wiem że za 3-4 miesiące cyfra zmienia kryptografie i tę podrabiana kartę można będzie sobie wsadzić, a będąc legalnym użytkownikiem prawdopodobnie za free lub za niewielką dopłatą otrzymam specjalny czytnik, a ci co mają tunery wypożyczone dostaną nowe tunery dlatego mnie olał.
Uważajcie na oszustów, którzy naciągają na potęgę, choć wyglądają na poważne firmy i płacą setki funtów tygodniowo za reklamy w cooltura... ale mają za co.
kupiliśmy bilet do polski, kobietka odwiedzi rodzinkę a przy okazji kupi w Polsce kartę u prawdziwego przedstawiciela.
jeżeli ten pan przeczyta tą informacje może i nabluzga, mnie tam wszystko jedno, niech wie, że szacunek mam ale tylko do uczciwych dobrze wykonujących swoją prace, bo szanuje czas, prace, pieniądze i siebie, tak samo jak mojego klienta, i życzę sobie to samo.
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

chicken

Post #2

2008-03-26 16:01:27 (6 miesięcy temu)

chicken

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2008

Troche na temat. Ja 1,5 roku temu gdy chcialem zalozyc sobie "polska" satelitke, dzwonilem na kilka numerow dwoch firm "polskich" zajmujacych sie tym na terenie UK. Tylko do dwoch, bo one byly polozone w miare blisko mojego miejsca zamieszkania. I tak sobie dzwonilem kilka dni, rankami i wieczorami. Az w koncu ktos mi przywiozl z Polski dekoder i karte, a antene zawiesil i ustawil mi kolega. KOszt calosci nieco ponad 100 GBP. I bezstresow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #3

2008-03-26 16:18:53 (6 miesięcy temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hm,ja podobnie sie obdzwaniałem tylko że ja miałem konkretną sprawę bo tak jak pisałem mam swój tunerek, potrzebowałem karte i tu znalazłem co najmniej dwóch co zwą się autoryzowanym i w ogóle obsługującymi nie wiadomo kogo przedstawicielami, zastanawia mnie skala tego procederu, sam fakt że co tydzień tylko dla coltury trzeba odpalić te 200-250 funtów.
gdybym wiedział że cyfra mi skróci czas rozwiązania umowy to bym inaczej to rozwiązał w styczniu, a tu miałem małe kuku dlatego chciałem wsiąść tutaj, tym bardziej informacja jest ważna że cyfra zmienia kodowanie i gdy zapłacisz za cały rok na bank zniknie ci obraz, z tego co mi wiadomo nie udało się jeszcze złamać nowego systemu i nie będzie to takie proste, ciekawe ilu z nich odda kase :-?
[ link usunięty ] ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-) * ze zmian w polskim szkolnictwie podoba mi się pomysł by matura z angielskiego była po Polsku

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW