The Nokia N95 Black 8GB mobile

Forum dyskusyjne

Czarna lista » Uwaga oszust,naciagacz,z³odziej.

Zobacz te¿:

Galeria u¿ytkowników Mapka u¿ytkowników Pytania i odpowiedzi

Przegl±daj forum

Dzia³em "Czarna lista" opiekuj± siê: Redakcja, stokesay

Strona g³ówna » Czarna lista » Uwaga oszust,naciagacz,z³odziej.

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 7)
tepicieloszustow

Post #1

2008-03-13 22:07:34 (4 miesi±ce temu)

tepicieloszustow

Mê¿czyzna

Z nami od: 13-03-2008

Sk±d: london

Nazywa sie Jacek Ch. mieszka w Londynie od ponad 9 lat. Na poczatku sprawia bardzo dobre wrazenie.Potrafi czarowac i byc bardzo mily i pomocny.Co jest zgubne dla ludzi ktorych ,,oczaruje swoja powierzchownoscia,, Oszukal i okradl na duze pieniadze kilku ludzi w tym swoich wspolmieszkancow ,ktorzy okazali mu serce i wyciagneli pomocna dlon gdy byl na dnie.Teraz sie ukrywa gdzies pod Londynem i tam naciaga nowych znajomych.
Jak macie o nim jakies informacje dajcie znac.Niech to bedzie ostrzezeniem dla innych ludzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowied¼ Odpowiedz

winni77

Post #2

2008-03-17 02:10:31 (4 miesi±ce temu)

winni77

Mê¿czyzna

Z nami od: 04-10-2005

Sk±d: Harleseden

Opisz moze w jaki sposob naciaga?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3

2008-03-17 07:55:47 (4 miesi±ce temu)

krakn

Mê¿czyzna

Z nami od: 25-06-2007

Sk±d: London

nie znam tego goscia, ale pewnie metoda ta sama i stara jak ¶wiat, jest po prostu mi³y i przyjemny jak myde³ko FA z wazelin±, po pewnym czasie nawet ci po¿yczy to czy co¶ innego, potem sam poprosi o po¿yczenie, parê razy nawet odda, potem znowu po¿yczy ale wiêcej, potem odczeka a¿ wszyscy pójd± do pracy, robi rentgena w mieszkaniu i siê wyprowadza.
Czy tak jest??
ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

nika-kitek

Post #4

2008-03-17 22:48:44 (4 miesi±ce temu)

nika-kitek

Kobieta

Z nami od: 17-03-2008

Ja znam Jacka i moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia,ze nie zycze nikomu miec z nim do czynienia.Poznalam go przez swojego narzeczonego,ktory na margiensie mieszkal z nim pod jednym dachem.Gdy ja przyjechalam do Londynu na stale moj narzeczony wyprowadzil sie z tamtego miwszkania,ale oczywiscie utrzymywalismy kontakt z jego mieszkancami.(sa to wspaniali ludzie)Po kilku miesiacach okazalo sie ze Moj narzeczony dostal pisma ze musi zaplacic za telefon zalegly rachunek z odsetkami na kwote pzrekraczajaca 800£.Ale gdy pytalismy sie jakim cudem bo nikt nie dzwonil bezposrednio do Polski tylko kozystajac z kart,pokazano nam bilng gdzie czarno na bialym bylo ze dzwoniono bezposrednio na komorki do Polski.Zlikwidowalismy ten numer Poprosilismy aby rozlozono nam to na raty i splacilismy to zadluzenie.Myslelismy ze nasze kopoty skonczyly sie.Ale byly to pobozne zyczenia:(Potem doszlo do tego ze zaczely przychodzic tez rachunki za niezaplacony mandat z odsetkami.Na dzien dzisiejszy Ta przyjazn kosztowala nas 2200£.Aby was nie znudzac powiem Tylko Tyle Jacek zobowizuje sie do pomocy. Ze zaplaci za rachunki,ze pomoze zalatwic wszystkie niewyjasnione sprawy-bo ma duzo znajomosci i bardzo dobrze zna jezyk angielski.Po czym sie okazuje ze nic nie zaplacil peiniadze wzial do kieszeni i udaje ze jest wszystko oki.Ostatnio spotkalismy sie z naszymi przyjaciolmi z domu gdzie mieszkal Jacek i przy szczerej rozmowie dowiedzielismy sie ze ich okradl i naciagnal na okolo 10000£. I to jest tylko kropla w morzu ,gdyz mozna sie spodziewac ze to nie koniec tej histori,bo kogokolwiek sie spotyka ze znajomych Jacka to okazuje sie ze oni tez go szukaja gdyz im wisi pieniadze.Najbardziej smutne jest to ze Chlopcy w tym moj narzeczony pomogli mu gdy nie mial dachu nad glowa,pracy itd.A on odplacil im pieknym za nadobne.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

tepicieloszustow

Post #5

2008-03-17 23:15:48 (4 miesi±ce temu)

tepicieloszustow

Mê¿czyzna

Z nami od: 13-03-2008

Witam,
Masz racje jest mi³y,zagubiony.W jego przypadku to jeszcze bazuje na tym,ze liczy na litosc i wspolczucie innych.Opowiada wszystkim jaki on jest biedny i nieszczesliwy.Chyba wszyscy znaja jego historie o jego narzeczonych ,ktore go skrzywdzily.O tym,ze nie moze wyrobic paszportu bo ma problemy z wojskiem.O tymze wszyscy sie go czepiaja.A co do rendgena to wykorzsytuje fakt,ze ludzie wyjezdzaja na swieta i robi czystke w ich pokojach.A potem znika.
Nie wiem czy mozna zamiescic zdjecie,bo widze ze nazwisko mi wykasowano,ale gdybyscie spotkali sie z gosciem o wygladzie.wzrost:165,waga okolo 70kg.Wlosy czarne czesto nieogolony ale z wygladu jak szczurek. I jeszcze posluguje sie telefonem komorkowym:07964352317 to znaczy ze to on.

Do góry stronyOffline

mucha26

Post #6

2008-03-25 01:04:44 (4 miesi±ce temu)

mucha26

Z nami od: 19-04-2007

Czemu nie podacie go do Sadu za wyludzanie pieniedzy.To jest karalne.
Dziewczyno nie siedz z zalozonymi rekami umiesz po angielsku to idz do Sadu i spytaj sie co masz zrobic w tej sytuacji i jaki wypelnic druk by mu zalozyc sprawe.Oni Ci pomoga i doradza co zrobic w tej sytuacji.
O nie ja bym tege tak nie zostawila nie podarowalabym mu.On to bedzie robil nadal puki mu ktos nie przerwie tego.
ZROB TO BO ON TERAZ SIE SMIEJE Z WAS WSZYSTKICH,KTORYCH OSZUKAL.

[ Ostatnio edytowany przez: mucha26 25-03-2008 01:06 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mucha26

Post #7

2008-03-25 01:17:44 (4 miesi±ce temu)

mucha26

Z nami od: 19-04-2007

Oszust,ktory oszukuje nazywa sie Pawel K i jego dziewczyna Justyna G mieszkaja w South Elmsall.Pawel zalatwia ludziom prace w agencji a potem dziwnym zbiegiem okolicznosci ludzie nie otrzymuja wyplat.
Pozyczaja pieniadze ktorych nie oddaja.Ja dalam sie nabrac.Byli bardzo mili.Teraz zalozylam im sprawe sodowa o odzyskanie pieniedzy.Tyle sobi narobili,ze musza zwrocic mi dlug,za sprawy sadowe,odsetki i komornik na pewno cos tam jeszcze sobie policzy.
Mam pytanie do Wszystkich.
Wielokrotnie m grozil w SMSach,na ulicy wyzywa.Czy tez moge cos z tym zrobic.Czasami boje sie,ze cos mi zrobi.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #8

2008-03-25 07:44:37 (4 miesi±ce temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Sk±d: Richmond

Trzeba znac adres do doreczenie pozwu sadowego, jesli ten pierwszy wspomniany oszust nie ma stalego miejca zamieszkania to moze byc problem. Jesli ma jakis staly adres to bez problemu mozna wystapic do small court claims o odzyskanie pieniedzy. Posiadanie dowodow jak najbardziej wskazane.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline