Malo tego, inne osoby, ktore tam pracuja tez sa oszukiwane. zaniza im sie ilosc godzin przepracowanych, nie wyplaca pensji na czas.
Oszusci!!!!!!!!!!!
Przeglądaj forum |
|
Strona główna » Czarna lista » OSZUSCI!!nie placa! |
| Autor | (Odpowiedzi: 6) |
|---|---|
| lady2912 | Post #1 2008-02-26 16:56:24 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 29-11-2007 Skąd: Woking-St.Johns |
W grudniu pracowalam dla firmy cateringowej- "7day catering". Praca byla na nocne zmiany. Na poczatku wszystko ladnie i grzecznie. Tylko, ze ja do tej pory czekam na moja wyplate!!!to juz 2 miesiace! Dzwonilam do managerki, to powiedziala mi, ze nie dostalam wyplaty bo moje dane nie trafily do glownej siedziby firmy. dlaczego? bo za krotko dla nich pracowalam! zaproponowala,ze przesle mi czek. to bylo ponad miesiac temu! i nic! Jak dzwonie do biura, to odbiera jakas glupia siksa, ktora mowi, ze manager bedzie o 15, a to jutro 0 9, a to, ze oddwoni itd.
Malo tego, inne osoby, ktore tam pracuja tez sa oszukiwane. zaniza im sie ilosc godzin przepracowanych, nie wyplaca pensji na czas. Oszusci!!!!!!!!!!! Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
| lady2912 | Post #2 2008-03-05 16:41:56 (4 miesiące temu) |
chcialam podzielic sie z Wami dobrymi nowinami!!!!
chodzi oczywiscie o 7 day catering. po kilkunastu bezowocnych telefonach, po dluuugim oczekiwaniu na czek z wyplata, moja cierpliwosc wyczerpala sie! Napisalam bardzo oficjalnego maila z prosba o ustosunkowanie sie co do mojej zaleglej wyplaty. Niestety znowu dostalam bardzo lakoniczna odpowiedz, ze musze czekac bo jakis tam manager jest na urlopie. Zagotowalo sie we mnie na necie znalazlam adres lokalnego CAB i wczoraj udalam sie tam, zeby pomogli mi rozwiazac jakos ten problem. Bardzo mila pani przyjela mnie i meza, wysluchala, zobaczyla tego maila co dostalam, i wykonala kilka telefonow do 7day catering. powiedzieli, ze dostane czek w piatek. ale gnoje zanizyli mi o polowe ilosc godzin przepracowanych!!! doradczyni z CAB powiedziala, ze jesli nie uwzglednia tych pozostalych godzin to zostaje nam sad. ale obiecala, ze dzisiaj jeszcze raz zadzwoni. Pare minut temu dostalam maila z 7day catering z przeprosinami i zawiadomieniem, ze w piatek dokonaja przelewu za WSZYSTKIE przepracowane godziny!!!!!!!!!! JESTEM PRZESZCZESLIWA! Jednak warto troche natrudzic sie i powalczyc w swojej sprawie! w nastepny wtorek ide do CAB podziekowac. Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
| frelcia | Post #3 2008-03-05 17:18:06 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: Skelmersdale - Lathom |
No to pozostaje pogratulowac i zyczyc jak najmniej takich agencji na Twojej drodze.
Pozdrawiam Bo smutek rodzi się zawsze z czasu, który upływa, a nie zostawia owocu.
|
| lady2912 | Post #4 2008-03-05 19:38:01 (4 miesiące temu) |
Dziekuje Frelcia
Z pierwszym mieszkaniem tez byly problemy ale jakos przeszlo. Widocznie z pierwsza praca tak samo. Chyba musze przejsc przez swoisty "angielski chrzest bojowy". Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
| czytelnik1 | Post #5 2008-03-05 21:15:33 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 12-06-2007 |
GRATULACJE
|
| lady2912 | Post #6 2008-03-05 21:38:09 (4 miesiące temu) |
no wlasnie! trzeba walczyc o swoje! niby nie byly to wielkie pieniadze ale za to jaka satysfakcja!
kazdemu, ktory ma jakies problemy z pracodawca, landlordem, itd. polecam CAB! porady sa bezplatne a ludzie, ktorzy tam pracuja, niezwykle pomocni! nie musialam skladac skargi na pismie. babeczka od razu chwycila przy nas za telefon!to sie nazywa DZIALANIE! Cos, podobnie jak nic, moze zdarzyc sie wszedzie....
|
| _Steve_ | Post #7 2008-03-05 21:41:24 (4 miesiące temu) |
Z nami od: 17-05-2007 Skąd: |_ [] |\| |] [] |\| |
Gratuluje 'zwycieztwa' i sprawnego dzialania w swojej sprawie
/\/\
|