Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Czarna lista » kredytsamochodowy guaranteedcarfinanc...

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Czarna lista" opiekują się: AGALON, stokesay

Strona główna » Czarna lista » kredytsamochodowy guaranteedcarfinance GCF

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 19)
topikarz

Post #1

2007-12-05 14:51 (10 miesięcy temu)

topikarz

Z nami od: 05-12-2007

GCF - kredytsamochodowy.co.uk, www.guaranteedcarfinance.com

Zdecydowanie NIE poleceam tej firmy.
Sposob obslugi SKANDALICZNY.

Staram sie o kredyt od 25 wrzesnia 2007. W momencie pisania tego postu jest 05 grudnia 2007 i ciagle czekam na samochod.

Z tego co sie orientuje Dealer ma prawo sprzedac samochod innej osobie, poniewaz nie mam srodkow na jego zakup (brak wplaty z firmy kredytowej). Natomiast GCF posiada moja podpisana umowe i zgodnie z moim oswiadczeniem na umowie pobierze w polowie grudnia pierwsa rate.

W zwiazku z tym szukam mozliwosci odwolania sie, zaskarzenia lub innego sposobu zakonczenia wspolpracy z nimi oraz zwrotu poniesionych kosztow.
Koszty zwiazane z wplata zaliczki za samochod, dojazdami do i od dealera, telefonami, wymiana prawa jazdy (taki byl wymog stawiany przez w/w firme do otrzymania kredytu)...

Ponadto chce napisac zazalenie do w/w firmy na sposob obslugi klienta/ow przez pracownikow GCF. Notoryczne wprowadzanie w blad, wrecz oklamywanie.

Jezeli ktos zna sposob zalatwienia/odwolania sie do odpowiednich firm kontrolujach, urzedow, instytucji to prosze o informacje.

Mam nadzieje, ze naglasniajac moja sprawe pomoge innym.

[ Ostatnio edytowany przez: topikarz 07-12-2007 19:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2

2007-12-05 14:59 (10 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

Czy ta firma jest brokerem? Na ich stronie nie ma praktycznie zadnych informacji o tym kim sa. Wyczytalam tylko, ze oferuja pozyczki przez inne firmy finansowe.
Czy sa regulowani przez FSA? W papierach, ktore od nich dostales na pewno jest informacja jak sie odwolywac i reklamowac. Moze jest cooling off period i w tym czasie mozesz zrezygnowac z ich uslug.
Bez przeczytania umowy trudno cos doradzic.
Mozesz napisac tez skarge na ich postepowanie do Office of Fair Trading.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

topikarz

Post #3

2007-12-05 16:26 (10 miesięcy temu)

topikarz

Cytat:

2007-12-05 14:59, Richmond napisał(a):
Mozesz napisac tez skarge na ich postepowanie do Office of Fair Trading

Firma jest Brokerem.
Dzięki za namiar do Office of Fair Trading.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4

2007-12-05 16:39 (10 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Moderator

Z nami od: 06-02-2007

To jesli firma jest brokerem, to kto udzielil Ci pozyczki? To znaczy, ze ta firma zwleka z przelaniem srodkow na konto i nalezaloby scigac te firme.
Sprawdz jeszcze strone FSA - http://www.fsa.gov.uk/ Firma udzielajaca pozyczki powinna byc regulowana przez FSA.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.

Do góry stronyOffline

topikarz

Post #5

2007-12-06 21:38 (10 miesięcy temu)

topikarz

Pieniądze miały być wysłane 3 grudnia. Oczywiście tak się nie stało.
We wtorek dowiedziałem się, że nie zostały przesłane ponieważ nie wiedzą czy mam stałą pracę !!! (teraz sprawdzają?).
Mamy nowy miesiąc i zgodnie z ich procedurami firma finansowa sprawdza moją wiarygodność, czyli nowy wpis do Experiana i punkciki w dół.

W środę przedzwonił jakiś pracownik i potwierdzał moją umowę. Chciał potwierdzić moją pierwszą bardzo drogą wycenę. Oczywiście powiedziałem mu, że ja mam inną umowę na niższą kwotę. Następnie przedzwonił dyrektor i powiedział, że muszę przesłać podpisaną umowę (podpisaną w obecności Dealera). Czyli muszę ponownie jechać do Dealera, tracić czas i pieniądze, żeby spełnić ich nowe życzenie.

Cały czas byłem przekonywany, że podpisana umowa wysłana emailem jest prawidłowa i będzie podłączona do poprzedniej podpisanej w obecności Dealera i to wystarczy do załatwienia sprawy.

Oczyiście nie, zabawa trwa dalej.

[ Ostatnio edytowany przez: topikarz 06-12-2007 21:40 ]

Do góry stronyOffline

grzegorz25a

Post #6

2008-01-12 15:37 (9 miesięcy temu)

grzegorz25a

Z nami od: 12-01-2008

Tak sie sklada, ze pracuje w tej firmie (kredytsamochodowy.co.uk).

Zgadzam sie, czasami klienci ktorzy stwarzaja problemy (sa ludzie i ludzie, sa dluzej wyplacani, lecz nie z winy brokera. Firma posiada takze system rekompensat pienieznych, jezeli powstanie problem z naszej winy. Niestety musial Pan stwarzac wielkie problemy, skoro nie zostal Panu zaproponowany.

Firma jest certyfikowana przez FSA i przeszla pomyslnie pelen audyt i kontrole FSA w grudniu 2007 roku. Takze posiada certyfikat DPA.

Osoba ktora wpisuje na czarna liste, moglaby chociaz podac swoje imie i nazwisko. Przykro mi, ze sa takie osoby - ale reputacja firmy mowi sama za Siebie, kilkaset wyplaconych klientow i pierwsza skarga na mojejwyspie. Jak dla mnie to swietny wynik.

Panu ktory skarge sklada zycze udanego pobytu w Anglii i mam nadzieje, ze nie bedzie juz Pan miec takich problemow.

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #7

2008-01-12 15:48 (9 miesięcy temu)

_Steve_

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 17-05-2007

A co to znaczy "klienci stwarzajacy problemy"?
Oraz co za tym idzie wieksze i mniejsze problemy stwarzane przez klientow.

Z gory dziekuje za odpowiedz
Lepiej patyczek pocieńkować niż go poźniej pogrubasić

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Julia2005

Post #8

2008-01-12 16:20 (9 miesięcy temu)

Julia2005

Z nami od: 17-10-2007

Cytat:

Przykro mi, ze sa takie osoby - ale reputacja firmy mowi sama za Siebie, kilkaset wyplaconych klientow i pierwsza skarga na mojejwyspie. Jak dla mnie to swietny wynik.

No to juz jest II skarga bo ja tez bym miala wiele do powiedzenia na temat tej firmy. Wiec prosze tak sie nie cieszyc bo zapewniam ze zbierze sie wiecej osob pokrzywdzonych przez Wasza firme.

Do góry stronyOffline

anielka

Post #9

2008-01-12 16:32 (9 miesięcy temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

To moze jakies konkrety bo my jestesmy umowieni na kontakt w stycz.
Na co uwazac?

[ Ostatnio edytowany przez: anielka 12-01-2008 16:48 ]

Do góry stronyOffline

grzegorz25a

Post #10

2008-01-12 16:44 (9 miesięcy temu)

grzegorz25a

Z nami od: 12-01-2008

Steve:
Jezeli klient nie dosyla odpowiednich dokumentow, lub po podpisaniu umowy chce wymusic warunki (wycofac z ubezpieczen, na ktore sie zgodzil itp). To stwarza zamieszanie i zmusza nas do ponownego przesylania dokumentow itp, co stwarza opoznienia, na co klient reaguje nerwowo.

W ciagu calego okresu, bylu kilku klientow niezadowolonych - ale taka juz jest specyfikacja rynku konsumenckiego.

Glowny problem z kredytami samochodowymi (dlugosc wyplat), to problem dealerow ktorzy czekaja az pieniadze beda na koncie - nie akceptuja potwierdzen przelewow.

pozdrawiam,

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony