ja zapłaciłem 50 funta za insurance na 3 lata (przy zakupie). wiem że już po fakcie, ale na przyszłość pomyśl o tym. cokolwiek by się nie stało z konsolą (nawet uszkodzenia mechaniczne) naprawią albo wymienią.
Str 2 z 3 |
|
---|---|
dresiarz_umyslo | Post #1 Ocena: 0 2010-05-26 00:12:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 31-07-2007 Skąd: suffolk / essex |
dokładnie. nie ma co liczyć na szybkie wyjście ps4
![]() ja zapłaciłem 50 funta za insurance na 3 lata (przy zakupie). wiem że już po fakcie, ale na przyszłość pomyśl o tym. cokolwiek by się nie stało z konsolą (nawet uszkodzenia mechaniczne) naprawią albo wymienią. amiga rulez
|
littleflower | Post #2 Ocena: 0 2010-05-26 01:33:20 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Mnie za inszurans dosyc sporo zawolali cos chyba okolo 30 procent ceny ps3, odmowilam, myslalam ze moze bedzie podobnie jak w Comet, przy zakupie kamery za 250 f inszurans byl cos kolo 100f, a potem mi do domu wyslali inna opcje, to samo a taniej niecale 80 f ,
tutaj niestety tak nie bylo, trudno - stalo to sie stalo, moze naprawa nie bedzie tak kosztowna a na stronie serwisu gdzie chce jutro zaniesc ps3 daja gwarancje 6 miesieczna poserwisowa ![]() Zreszta z inszurance jest tak ze niby co miesiac sie placi ale potem gdy cos sie dzieje trzeba tez wplacic kaucje i nie zawsze to wychodzi na plus, przejechalam sie juz na ubezpieczeniu telefonu- koszt miesieczy ubezp, 7f chyba po 8 miesiacach upadl mi na ziemie i rozwalil sie, dzwonilam o wymiane, musialam zaplacic 50 f plus to co do tej pory placilam czyli 8 razy 7 wyszlo ponad 100f a tel juz spadl na wartosci i nawet nie byl tyle wart ![]() "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
reivilo | Post #3 Ocena: 0 2010-05-26 06:43:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 Skąd: inąd |
moj malzonek naprawia psp....niestety teraz nie moge z nim niczego skonsultowac ...ale po 14 bedzie osiagalny.....
jako rekomendacje moge podac ze pracuje dla TechGuys Currys Ludzie myślcie ....to nie boli !!
|
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2010-05-26 07:57:16 (15 lat temu) |
ok ja poczekam bo na miasto i tak dopiero bedziemy jechac po poludniu jak chlopaki ze szkoly wroca, bo ja nawet dokladnie nie umiem wyjasnic co sie stalo - nigdy nawet nie wlaczalam ani nie uzywalam tego
![]() dzieki Reivilo "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Qmas_84 | Post #5 Ocena: 0 2010-05-27 10:49:39 (15 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2009 Skąd: Manchester |
Kupilem Ps3 z gumtree w okazyjnej cenie z 40g dyskiem zaraz jak wychodzily. Sonka chodzila z dobre pol roku i nagle koniec system przestal dzialac po restarcie byl tylko ekran ale plyty nie chodzily. Poszperalem i dowiedzialem sie ze chyba padl naped. Tutaj znalazlem kogos kto naprawia i powiedzial mi 120£......
Co zrobilem proste: z pudelka spisalem numer seryjny zadzownilem do sony powiedzialem co sie dzieje ze nie mam paragnou i tu moje zdziwienie pani spisala wszystko na drugi dzien przyjechal kurier dal mi nowa sonke stara zabral i ta co zostawil (domyslam sie ze po regeneracji byla albo po wymianie laseru) chodzi juz rok a dostaje wycisk. Moja wiec rada zadzwon dowiedz sie moze ci po kosztach wymienia nie wiem to nic nie kosztuje a ja zaoszczedzilem 120£. Pozdro |
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2010-05-27 11:49:49 (15 lat temu) |
mozesz mi podac ten nr pod ktory dzwoniles do Sony?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
clowni | Post #7 Ocena: 0 2010-05-28 17:25:57 (15 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2008 Skąd: Tam gdzie Hindus mowi dobranoc |
Cytat: 2010-05-25 22:18:24, danielb napisał(a): jeżeli na niebiesko to raczej nie jest przegrzanie, sprawdź recovery menu i Restore PS3 system. 1. Wyłącz PlayStation 3. 2. Przytrzymaj przycisk zasilania; System ponownie włączy i wyłączy się. 3. Kiedy system został zamknięty, ponownie naciśnij przycisk włączenia, aż usłyszysz 2 kolejne sygnały. 4. Po usłyszeniu dwóch sygnałów, zdejmij palec z przycisku włączenia. 5. Będziesz poproszony o podłączenie kontrolera przez USB, następnie naciśnij przycisk PS. 6. Pojawi się Recovery Menu. Ta procedura powyzej jest dobra do sprawdzenia czy konsola nie jest przegrzana, mozna jeszcze przelacznikiem z tulu wylaczyc, przytrzymac pole wysun plyte i wlaczyc wylacznik po czasie bedzie test wentylatorow, jak cos siedzi w nich to tez "wyskoczy". A tak poza tym to jest standardowy problem w konsolach 40GB i 60GB. Ja ja naprawialem za 50 funtow i dziala, ale oczywiscie nie wszystkie da sie naprawic, zalezy co i jak przestalo stykac. Plyta glowna jest kiepskiej chinskiej jakosci i cyna wylewa sie pod wplywem ciepla z ukladow graficznych wynikiem czego jest utrata stykow. "Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie."
|
SiwyZmc | Post #8 Ocena: 0 2010-05-28 18:02:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2008 Skąd: Polska |
Ze wzgledu na wiele problemow z PS3 samo Sony wymienia konsole nawet do dwoch lat po zakupie. Gwarancja niby obejmuje rok ale rozmowa z ludzmi w sony konczy sie wymiana. Jesli beda mowili ze nie moga nic zrobic to istnieje biuro spraw konsumenta, ktoro zalatwia podobne sprawy. Mialem kiedys problem ze swoja ale byla na gwarancji i dodatkowo miala wykupiona gwarancje na dodatkowe 3lata z Argosa za 40funtow. Wymiana byla w ciagu tygodnia bo wtedy mieli "busy" z wymianami :D teraz mam Slim wersje i jest jak narazie spokuj....oby na dluzej!
|
Post #9 Ocena: 0 2010-05-28 18:12:54 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
katarzyna85 | Post #10 Ocena: 0 2010-05-28 18:49:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2009 Skąd: manchester |
Cytat: 2010-05-25 22:18:24, danielb napisał(a): jeżeli na niebiesko to raczej nie jest przegrzanie, sprawdź recovery menu i Restore PS3 system. 1. Wyłącz PlayStation 3. 2. Przytrzymaj przycisk zasilania; System ponownie włączy i wyłączy się. 3. Kiedy system został zamknięty, ponownie naciśnij przycisk włączenia, aż usłyszysz 2 kolejne sygnały. 4. Po usłyszeniu dwóch sygnałów, zdejmij palec z przycisku włączenia. 5. Będziesz poproszony o podłączenie kontrolera przez USB, następnie naciśnij przycisk PS. 6. Pojawi się Recovery Menu. tak trzeba zrobic,mialam to samo...blad w systmie |