Vista mnie czasami rozwala, np wyszukiwarka plików, o ile w Xp wyszukanie słów w plikach nie przysparza żadnych problemów tak tutaj nawet nie widzę takiej opcji, a mam do odszukania dokument exela, a dokładnie OpenOffice zawierający pewne słowa w pośród kilkuset.
Ale to OT
wracając do tematu, w sieci pracują tunery dreamboxa z linuxem, w kocu na 1 karcie Cyfry mogę oglądać niezależne dwa programy na 2 TV, oraz jednoczenie jeszcze dwa różne programy na dowolnych dwóch komputerach przez sieć Lan lub Wifi.
super, teraz pomyślałem że można by spore mało wykorzystane dyski w tunerach wykorzystać na najczęściej wykorzystywane pliki, np jeden na mp3, drugi na zdjęcia.
po prostu tunery chodzą zawsze a komp nie, bo szumi.
o ile FTP nie ma problemu, o tyle mapowanie dysku z tunera jako dysk już mi nie wychodzi bo po prostu coś z sambą nie teges... dlaczego się upieram na mapowaniu?
Ponieważ często Beatka na swoim alumacu coś majstruje ze zdjęciami i przez FTP trudno przeglądać tysiące zdjęć.
Dokupienie dysku sieciowego to nie tylko koszt zakupu dysku ale też nowy router, bo w tym co dostałem z O2 wszystkie porty zajęte (komputer, dwa tunery sat i amplituner)
A tu pewnie kwestia wklepania kilku literek, albo coś kliknąć i wszytko będzie w cenie

czy może mi ktoś pomóż?
Linux mi po woli odparowuje z głowy i trochę się gubię
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
PS
Sprawa załatwiona, pobranie wszystkich wtyczek z netu do dreamboxa pomogło samo się skonfigurowało

Drambox widoczny w sieci jako dysk

Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.