| Autor |
(Odpowiedzi: 30) |
| PrzemekSz |
Post #1 2007-10-14 00:12 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 13-10-2007 Skąd: Watford |
Witam.
Nie ukrywam , że bardzo kocham wędkarstwo.
Chciałbym wspólnie z Wami stworzyć katalog łowisk , czyli gdzie łowicie , jaką metodą i jakie oczywiście macie efekty.
Zachęcam Was również do propagowania Angielskiego łowienia , czyli Catch & Release - Złów i Wypuść.
Zachęcam do współpracy nad tematem.
Pozdrawiam.
Przemek Szymański. Catch & release!!!
|
|

|

|
|
| kotlet |
Post #2 2007-10-23 21:32 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 23-09-2007 Skąd: LONDON |
takich rzeczy sie nie zdradza jak ktos zna dobre miejsce to niech to zatrzyma dla siebie.
LIFE IS A GAME FISHING IS SERIOUS
|
|

|

|
|
| ParaDox |
Post #3 2007-10-23 22:04 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Cytat:
2007-10-23 21:32, kotlet napisał(a):
takich rzeczy sie nie zdradza jak ktos zna dobre miejsce to niech to zatrzyma dla siebie.
"Ciemny byk" jestem w temacie lowienia ale do do tajemnic
W UK bardzo dba sie o hobbistow i tak w przypadku rybek to tu zarybia sie sukcesywnie praktycznie kazdy zbiornik co by ludziska mialy co robic i byly zadowolone z tego co robia. Wiem ze sa zbiorniki gdzie mozna wykupic kamping na dobe i wiecej itd.
PrzemekSz, poszukam czegos w tym temacie i dam znac. Ja nie mam tajemnic tego typu
![:-] :-]](modules/Forum/images/smilies/yellow/icon_cheesygrin.gif) Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
|
|

|
 |
|
| ParaDox |
Post #4 2007-10-23 22:07 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-03-2004 Skąd: Londyn |
Mam dal Ciebie pare linkow
1
2
3
4
i cala masa w google.co.uk  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
|
|

|
 |
|
| PrzemekSz |
Post #5 2007-10-23 23:36 (9 miesięcy temu) |
Cytat: takich rzeczy sie nie zdradza jak ktos zna dobre miejsce to niech to zatrzyma dla siebie.
Kotlet uwierz mi , że jeśli się nie potrafi wędkować to nawet najlepsze łowiska nic nie pomogą.
ParaDox dzięki za linki , są bardzo pomocne.
A to moje osiągnięcia na Wyspach. Zaznaczam , że wszystkie ryby zgodnie z Brytyjskim zwyczajem Catch&Release zostały wypuszczone w dobrej kondycji do wody.
Oto linki...
Grand Union Canal
[ Ostatnio edytowany przez: PrzemekSz 23-10-2007 23:54 ] Catch & release!!!
|
|

|

|
|
| kotlet |
Post #6 2007-10-24 21:13 (8 miesięcy temu) |
z tego co widze to za wielkie te ryby nie sa .umiejetnosci nie wiele trzeba zeby takie zlapac ( na zywca takie zakladam).ja o powaznych rybach mowilem.a tak na marginesie to taki szczupaczek po wytarciu sie w trawie nie wiele ma szans na przezycie po wypuszczeniu LIFE IS A GAME FISHING IS SERIOUS
|
|

|

|
|
| PrzemekSz |
Post #7 2007-11-12 18:49 (8 miesięcy temu) |
Widzę , że kolega za bardzo się na rybach nie zna i nie potrafi gatunków odróżniać ...
Te większe klenie na zdjęciach do urodziwych należą w swoich gatunkowych rozmiarach.
A jeśli chodzi o szczupaka z artykułu o G.U.C to leżał grzeczniutki jak śpiące dziecko i nie uszkodził sobie warstwy ochronnej.
Po wypuszczeniu strzelił jak strzała w swoje rewiry.
A tak poza tym to jak jesteś mądralo taki mądry to zapraszam nad Grand Union Canal i pokaż co potrafisz...
Metoda połowu spinning z użyciem sztucznych przynęt. Haki oczywiście bez zadziorowe. Jeśli do wiosny złowisz klenia powyżej 50 cm. długości to chylę czoła....
Czas start mądralo.... ![:-] :-]](modules/Forum/images/smilies/yellow/icon_cheesygrin.gif)  Catch & release!!!
|
|

|

|
|
| kotlet |
Post #8 2007-11-15 20:50 (8 miesięcy temu) |
zapewniam cie ze na rybach sie znam sam jestes madrala i male ryby lapiesz takie kleniki na zywca zakladam na szczupaka (duzego)bo malych nie lapie . na Guc przyjade jak bede chcial zywcow nalapac.a co do szczupaka to odplynal na pewno tylko czy przezyl?? LIFE IS A GAME FISHING IS SERIOUS
|
|

|

|
|
| PrzemekSz |
Post #9 2007-11-19 23:45 (8 miesięcy temu) |
Cytat:
2007-11-15 20:50, kotlet napisał(a):
zapewniam cie ze na rybach sie znam sam jestes madrala i male ryby lapiesz takie kleniki na zywca zakladam na szczupaka (duzego)bo malych nie lapie . na Guc przyjade jak bede chcial zywcow nalapac.a co do szczupaka to odplynal na pewno tylko czy przezyl??
Jeśli bym był Mądralą to pisałbym takie wypociny jak "Szanowny Kolega".
Powiadasz znasz się na wędkarstwie. Udowodnij.Pokaż fotkę.Tylko cywilizowaną , jak rybę wypuszczasz , a nie z martwą.
No i może być to szczupak , bo widzę , że tak się nimi chwalisz.
Odnośnie szczupaka w tamtym artykule to odpłynął i w 100% żyje sobie w tamtym odcinku G.U.C. Złowiłem go jakiś czas potem drugi raz. I pływa tam nadal.
Zdrowia życzę.
Catch & release!!!
|
|

|

|
|
| marcheweczka |
Post #10 2007-11-20 00:04 (8 miesięcy temu) |

Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿Rochdale✿✿ |
o.k panowie...wy tu jak na panow przystalo ambicje okazujecie i swa meskosc,a ja jednak chcialabym sie dowiedziec,gdzie mozna chocby karaska lub szprotke zlowic ![:-] :-]](modules/Forum/images/smilies/yellow/icon_cheesygrin.gif) ✿✿ (¯`·.¸ღRaz Anioł, raz diablica-jedna twarz, a dwa obliczaღ¸.·´¯)✿✿
|
|

|

|
|