|
---|---|
Cr1zz1 | Post #1 Ocena: 0 2021-05-14 22:48:34 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-05-2021 Skąd: Sittingbourne |
Witam.
Tak jak w temacie, szukam miejsc w których mogę zapolowac na szczupaka, okonia, większość łowisk to tylko wędkarstwo karpiowe które kompletnie mnie nie interesuje, mam nadzieję, że ktoś z moich okolic (KENT) podzieli się wiedzą na temat tutejszych łowisk na których można łowić na spining. Pozdrawiam |
PannaZMokraGlow | Post #2 Ocena: 0 2021-05-15 14:43:34 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-05-14 22:48:34, Cr1zz1 napisał(a): Witam. Tak jak w temacie, szukam miejsc w których mogę zapolowac na szczupaka, okonia, większość łowisk to tylko wędkarstwo karpiowe które kompletnie mnie nie interesuje, mam nadzieję, że ktoś z moich okolic (KENT) podzieli się wiedzą na temat tutejszych łowisk na których można łowić na spining. Pozdrawiam Rzeka Rother podobno ma duzo szczupakow i mozna lowic na bilecie dziennym. |
Rivamaor | Post #3 Ocena: 0 2021-05-15 20:42:49 (4 lata temu) |
Z nami od: 31-05-2020 Skąd: vicino oxford |
Też mnie interesuje możliwość łowienia np szczupaków,może ktoś jest z okolic Oxford i wie gdzie łowić? No i czy jest gdzies możliwość zabrania ryby w celu konsumpcji,czy tylko pocałować w pyszczek i do wody?
![]() |
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2021-05-15 20:53:55 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
poważnie, możliwość zjedzenia szczupaka jest taka ważna, to nawet nie jest smaczna ryba.
Tu wędkarstwo uważa się za sposób spędzania wolego czasu a nie metodę na zorganizowanie objazdu, pomijając to ze ktoś to musiałby potem oprawić. Dla miejscowych taka prośba by brzmiała mniej więcej tak jakbyś chciał pojeździć na koniu z opcja jego zjedzenia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
PannaZMokraGlow | Post #5 Ocena: 0 2021-05-15 20:55:56 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
angielskie przepisy dla wedkarzy
Sprobuje sie wgryzc w okolice Oksfordu ale jakby co to w linku sa lokalne oraz ogolnoangielskie przepisy. Pod nimi sa przepisy wlascicieli poszczegolnych lowisk. Ogolnie sa limity w kewstii ile ryb mozna sobie zatrzymac. |
|
|
Jurny_Jurek | Post #6 Ocena: 0 2021-05-15 21:16:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Aaa tam, taki 50cm szczupaczek to bardzo smaczna ryba, jak większość drapieżników np.okoń czy sandacz. Grunt to czysty zbiornik/rzeka i możliwość zabrania. Ja jadam tylko w PL z czystych jeziorek wokół Drawieńskiego Parku Narodowego (lasy, żadnego przemysłu czyli nawozów z pól czy ścieków) i duże zawsze do wody a takie 40-50 cm na obróbkę do konsumpcji.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2021-05-15 21:20:01 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
tu jest obyczaj, bo prawnie to wygląda trochę inaczej i zabiera się tylko ryby morskie.
Warto tez pamiętać ze od polowy marca do polowy czerwca wszystkie (chyba) ryby słodkowodne maja okres ochrony w całym UK moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
PannaZMokraGlow | Post #8 Ocena: 0 2021-05-15 21:26:51 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Ryby slodkowodne za wyjatkiem pstraga i lososia to zbiorowo coarse fish. Licencja jednodniowa na ich wedkowanie to chyba 12 funtow. Szczupak o wielkosci pomiedzy 20cm a 65 cm mozesz zatrzymac jeden w ciagu dnia w rejonie South East. Chyba ze wlasciciel lowiska wprowadzi dodatkowe ograniczenia.
Tyle sie jakos doczytalam ale polecam doczytac bo kara za przekroczenie limitow zabranych ryb to duza kwota, do £50tys. |
Gwontownik | Post #9 Ocena: 0 2021-05-15 21:30:02 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Tylko, że ryby które zatrzymać można to pstrągi. Reszta jest wypuszczana nawet na komercyjnych łowiskach. Wykupiona rod licence upoważnia cię do połowu na wodach publicznych nierzadko po zabukowaniu terminu, bez prawa zabrania ryb.
Większa swoboda jest przy wędkarstwie morskim. Z tym, że rozgraniczenie na wędkarstwo morskie czy śródlądowe nie wynika z miejsca połowu, a z gatunku łowionych ryb. Dotyczy to stref nadmorskich bo trudno byłoby twierdzić, że wędkarz łapie dorsze w okolicy Birmingham. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Maat17 | Post #10 Ocena: 0 2021-05-15 21:32:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
"Signs warn Polish angles to stop eating all the carp" to stary artykul.... ale taka prawda.
|