MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Cr1zz1

Post #1 Ocena: 0

2021-05-14 22:48:34 (4 lata temu)

Cr1zz1

Mężczyzna

Z nami od: 14-05-2021

Witam.
Tak jak w temacie, szukam miejsc w których mogę zapolowac na szczupaka, okonia, większość łowisk to tylko wędkarstwo karpiowe które kompletnie mnie nie interesuje, mam nadzieję, że ktoś z moich okolic (KENT) podzieli się wiedzą na temat tutejszych łowisk na których można łowić na spining.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-05-15 14:43:34 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-14 22:48:34, Cr1zz1 napisał(a):
Witam.
Tak jak w temacie, szukam miejsc w których mogę zapolowac na szczupaka, okonia, większość łowisk to tylko wędkarstwo karpiowe które kompletnie mnie nie interesuje, mam nadzieję, że ktoś z moich okolic (KENT) podzieli się wiedzą na temat tutejszych łowisk na których można łowić na spining.
Pozdrawiam

Rzeka Rother podobno ma duzo szczupakow i mozna lowic na bilecie dziennym.

Do góry stronyOffline

Rivamaor

Post #3 Ocena: 0

2021-05-15 20:42:49 (4 lata temu)

Rivamaor

Kobieta

Z nami od: 31-05-2020

Też mnie interesuje możliwość łowienia np szczupaków,może ktoś jest z okolic Oxford i wie gdzie łowić? No i czy jest gdzies możliwość zabrania ryby w celu konsumpcji,czy tylko pocałować w pyszczek i do wody?:-D

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-05-15 20:53:55 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

poważnie, możliwość zjedzenia szczupaka jest taka ważna, to nawet nie jest smaczna ryba.
Tu wędkarstwo uważa się za sposób spędzania wolego czasu a nie metodę na zorganizowanie objazdu, pomijając to ze ktoś to musiałby potem oprawić. Dla miejscowych taka prośba by brzmiała mniej więcej tak jakbyś chciał pojeździć na koniu z opcja jego zjedzenia
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2021-05-15 20:55:56 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

angielskie przepisy dla wedkarzy

Sprobuje sie wgryzc w okolice Oksfordu ale jakby co to w linku sa lokalne oraz ogolnoangielskie przepisy. Pod nimi sa przepisy wlascicieli poszczegolnych lowisk.

Ogolnie sa limity w kewstii ile ryb mozna sobie zatrzymac.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2021-05-15 21:16:17 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Aaa tam, taki 50cm szczupaczek to bardzo smaczna ryba, jak większość drapieżników np.okoń czy sandacz. Grunt to czysty zbiornik/rzeka i możliwość zabrania. Ja jadam tylko w PL z czystych jeziorek wokół Drawieńskiego Parku Narodowego (lasy, żadnego przemysłu czyli nawozów z pól czy ścieków) i duże zawsze do wody a takie 40-50 cm na obróbkę do konsumpcji.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2021-05-15 21:20:01 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

tu jest obyczaj, bo prawnie to wygląda trochę inaczej i zabiera się tylko ryby morskie.

Warto tez pamiętać ze od polowy marca do polowy czerwca wszystkie (chyba) ryby słodkowodne maja okres ochrony w całym UK
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #8 Ocena: 0

2021-05-15 21:26:51 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Ryby slodkowodne za wyjatkiem pstraga i lososia to zbiorowo coarse fish. Licencja jednodniowa na ich wedkowanie to chyba 12 funtow. Szczupak o wielkosci pomiedzy 20cm a 65 cm mozesz zatrzymac jeden w ciagu dnia w rejonie South East. Chyba ze wlasciciel lowiska wprowadzi dodatkowe ograniczenia.

Tyle sie jakos doczytalam ale polecam doczytac bo kara za przekroczenie limitow zabranych ryb to duza kwota, do £50tys.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2021-05-15 21:30:02 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Tylko, że ryby które zatrzymać można to pstrągi. Reszta jest wypuszczana nawet na komercyjnych łowiskach. Wykupiona rod licence upoważnia cię do połowu na wodach publicznych nierzadko po zabukowaniu terminu, bez prawa zabrania ryb.
Większa swoboda jest przy wędkarstwie morskim. Z tym, że rozgraniczenie na wędkarstwo morskie czy śródlądowe nie wynika z miejsca połowu, a z gatunku łowionych ryb. Dotyczy to stref nadmorskich bo trudno byłoby twierdzić, że wędkarz łapie dorsze w okolicy Birmingham.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #10 Ocena: 0

2021-05-15 21:32:11 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

"Signs warn Polish angles to stop eating all the carp" to stary artykul.... ale taka prawda.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,