MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adamwargin

Post #1 Ocena: 0

2013-07-25 23:46:20 (12 lat temu)

Adamwargin

Mężczyzna

Z nami od: 24-07-2013

Witam kolegów wędkarzy. Jestem w Leicester od miesiąca.Największy problem to brak języka Angielskiego.No i wszystko jasne. Kocham wędkować ale niczego tu nie znam.Jak tu z zezwoleniami na wędkowanie, czy są i jakie? Słyszałem coś że złapanych ryb nie wolno zabierać. Gdzie można w okolicy powędkować a gzie nie? Jeżeli znajdzie się jakiś kolega z Leicester, któremu wystarczy cierpliwości by mnie wciągnąć w temat to będę bardzo wdzięczny. Mam tu samochód i wolny weekend gdyby ktoś wybierał się na rybki to chętnie wybrałbym się chociaż popatrzeć bo nie mam tu jeszcze sprzętu. Pozdrawiam Adam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Samurajka

Post #2 Ocena: 0

2013-07-26 00:05:37 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Cytat:

2013-07-25 23:46:20, Adamwargin napisał(a):
Witam kolegów wędkarzy. Jestem w Leicester od miesiąca.Największy problem to brak języka Angielskiego.No i wszystko jasne. Kocham wędkować ale niczego tu nie znam.Jak tu z zezwoleniami na wędkowanie, czy są i jakie? Słyszałem coś że złapanych ryb nie wolno zabierać. Gdzie można w okolicy powędkować a gzie nie? Jeżeli znajdzie się jakiś kolega z Leicester, któremu wystarczy cierpliwości by mnie wciągnąć w temat to będę bardzo wdzięczny. Mam tu samochód i wolny weekend gdyby ktoś wybierał się na rybki to chętnie wybrałbym się chociaż popatrzeć bo nie mam tu jeszcze sprzętu. Pozdrawiam Adam

Nie jestem kolegą ani nie mieszkam w Leicester ale moge ci co nieco podpowiedziec,bo moj luby jest zapalonym wedkarzem.
Musisz kupic licencję wedkarska,mozesz to zrobic online http://www.environment-agency.gov.uk/homeandleisure/recreation/fishing/31497.aspx lub np na poczcie.Koszt to 27 funtow na rok.Jezeli lowisz na morzu mozesz zabrac ryby.
Dodatkowo na łowiskach musisz wniesc oplate,roznie bywa,u nas np to 10 funtow za dzien.Czasem,jezeli masz blisko miejsca zamieszkania w miare fajne lowisko,warto zapisac sie do klubu.Sa zawody i oplaty sa tansze.
Powodzenia *THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: Samurajka 26-07-2013 00:06 ]

Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

Adamwargin

Post #3 Ocena: 0

2013-07-26 02:28:54 (12 lat temu)

Adamwargin

Mężczyzna

Bardzo dziękuję Koleżanko. Następny nietakt z mojej strony-wołam kolegów a pierwsza odpisuje koleżanka. No cóż pierwsze koty za płoty mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej.To mój pierwszy kontakt z kimś nieznanym w Anglii i to ważne dla mnie. Gratulacje dla Twojego lubego za dziewczynę która rozumie hobby swojego partnera. Z moją Ewuśką jesteśmy 25 lat i też ma dla mnie dużo cierpliwości. Bardzo czekam aż tu do mnie przyjedzie. Wszystko kwestia pracy. Pozdrawiam.... Ps. rozumiem że ryb z jezior nie można zabierać

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-07-26 08:00:23 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adamwargin

Post #5 Ocena: 0

2013-07-26 15:36:50 (12 lat temu)

Adamwargin

Mężczyzna

Dziękuję za informacje

Do góry stronyOffline

Woblerus

Post #6 Ocena: 0

2013-07-29 21:23:10 (12 lat temu)

Woblerus

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-1970

Jeśli będzie Ci się chciało to zajzyj na polishanglers.com
Sa tam koledzy z Leicester i okolic,moze popytać osobiście. ;)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,