|
|
---|---|
SLAWEK8888 | Post #1 Ocena: 0 2011-02-15 17:27:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2009 Skąd: MANCHESTER |
witam,kupuje co roku karte wędkarską za 27f(Non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)a jade w wielkanoc pod namioty na walie i jest tam odcinek prywatnej rzeki gdzie można łowić łososie,pstrągi i trocie.nigdy jeszcze nie łowiłem tych ryb i nie orientuje sie czy wystarczy mi ta karta co mam bo jest tam wliczony pstrąg i prywatny teren właściciela czy prawdopodobnie musze wykupić pozwolenie tzw.(Salmon and migratory (sea) trout AND non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)na 1 dzień-8f ialbo 8dni-23f.jak ktoś sie orientuje to prosze o porade,dzieki!!!!!!!!!!!!1
|
piekar10 | Post #2 Ocena: 0 2011-02-15 18:02:42 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Prywatna rzeka , to raczej z włścicielem trzeba .
Swoją drogą rzeki się też kupuje ? Kiedy jedziesz na te łososie ? 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
SLAWEK8888 | Post #3 Ocena: 0 2011-02-15 19:00:41 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2009 Skąd: MANCHESTER |
jade ze znajomkami chyba na 5 namiotów na wielkanoc na bryn gloch w północnej walli http://northwalescamping.co.uk/ i chciałem przy okazji powędkować troche i właśnie nie kumam do końca co z pozwoleniem.ja chyba odpisywałem na twój post,coś o wyjazdach pod namioty dla wyspiarzy itp!jak coś to zbieraj ekipe i dołączajcie do nas tylko tam trzeba z góry zapłacić i zarezerwować miejsca wcześniej-a wybraliśmy wielkanoc(piątek-poniedziałek) żeby nie siedzieć i nie obżerać w domu....hehehe
|
Post #4 Ocena: 0 2011-02-15 19:56:55 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Sarmatian | Post #5 Ocena: 0 2011-02-15 20:44:58 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-06-2010 Skąd: Slough |
Cytat: 2011-02-15 17:27:34, SLAWEK8888 napisał(a): witam,kupuje co roku karte wędkarską za 27f(Non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)a jade w wielkanoc pod namioty na walie i jest tam odcinek prywatnej rzeki gdzie można łowić łososie,pstrągi i trocie.nigdy jeszcze nie łowiłem tych ryb i nie orientuje sie czy wystarczy mi ta karta co mam bo jest tam wliczony pstrąg i prywatny teren właściciela czy prawdopodobnie musze wykupić pozwolenie tzw.(Salmon and migratory (sea) trout AND non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)na 1 dzień-8f ialbo 8dni-23f.jak ktoś sie orientuje to prosze o porade,dzieki!!!!!!!!!!!!1 Dokładnie tak jak piszesz , potrzebujesz łososiowo-trociową kartę. To dopiero pierwszy krok. Następny to musisz się upewnić że trafisz w sezon, czyli moment wchodzenia łososia i troci do rzeki. Jeżeli nie trafisz zostaje Ci łowienie pstrągów i lipieni o ile właściciel zezwoli na łowienie poza sezonem łososiowym. Licz się z ogromnymi kosztami. Na przykład w Anglii licencja na jeden dzień na łowienie lipienia dochodzi czasem do 200 funtów. Walia i Szkocja to najdroższe łowiska łososia na świecie. W większości rzek oprócz kosmicznie drogiej licencji obowiązkowe jest wynajęcie przewodnika. Rezerwacja takiego wypadu to minimum rok wcześniej a to ze względu na ograniczoną ilość przewodników jak i limit licencji na dzień, czasem jest to 3-5 wędkarzy na dzień. Wszystko zależy od renomy łowiska i populacji łososia i troci wchodzącej do danej rzeki. No i jeszcze sprzęt muchowy nie jest tani a tylko taki wchodzi w grę, nic innego , tylko sztuczna mucha. Musisz wybadać temat tego odcinka rzeki w necie. Wyszukaj jakieś numery telefonów i dzwoń, tylko tak się dowiesz. Może to rzeczka tylko z lipieniem i pstrągiem to w 100-200 funtach za dzień się wyrobisz. No i nadal będzie tylko sztuczna muszka. Pozdr. "Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .
|
|
|
piekar10 | Post #6 Ocena: 0 2011-02-16 11:37:16 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 08-06-2006 Skąd: Moja Wyspa |
Cytat: 2011-02-15 19:00:41, SLAWEK8888 napisał(a): jade ze znajomkami chyba na 5 namiotów na wielkanoc na bryn gloch w północnej walli <a href="http://northwalescamping.co.uk/" target="_blank" target="_new">http://northwalescamping.co.uk/</a> i chciałem przy okazji powędkować troche i właśnie nie kumam do końca co z pozwoleniem.ja chyba odpisywałem na twój post,coś o wyjazdach pod namioty dla wyspiarzy itp!jak coś to zbieraj ekipe i dołączajcie do nas tylko tam trzeba z góry zapłacić i zarezerwować miejsca wcześniej-a wybraliśmy wielkanoc(piątek-poniedziałek) żeby nie siedzieć i nie obżerać w domu....hehehe Super sprawa , ja mam sprzecik wedkarski jeszcze kupiony w PL , ale mało uzywany , do tej pory jakoś miałem mało czasu na rybki , ale chetnie bym powedkował i wyciszył sie od codzienności. W wielkanoc piątek i sobote pracuje ale następnym razem mimo iż mam daleko do was to chętnie się wybiore.Pozdrawiam 1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.
|
|