MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaką karte wędkarską kupić.............

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

SLAWEK8888

Post #1 Ocena: 0

2011-02-15 17:27:34 (14 lat temu)

SLAWEK8888

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2009

witam,kupuje co roku karte wędkarską za 27f(Non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)a jade w wielkanoc pod namioty na walie i jest tam odcinek prywatnej rzeki gdzie można łowić łososie,pstrągi i trocie.nigdy jeszcze nie łowiłem tych ryb i nie orientuje sie czy wystarczy mi ta karta co mam bo jest tam wliczony pstrąg i prywatny teren właściciela czy prawdopodobnie musze wykupić pozwolenie tzw.(Salmon and migratory (sea) trout AND non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)na 1 dzień-8f ialbo 8dni-23f.jak ktoś sie orientuje to prosze o porade,dzieki!!!!!!!!!!!!1

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

piekar10

Post #2 Ocena: 0

2011-02-15 18:02:42 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Prywatna rzeka , to raczej z włścicielem trzeba .
Swoją drogą rzeki się też kupuje ?

Kiedy jedziesz na te łososie ?
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

SLAWEK8888

Post #3 Ocena: 0

2011-02-15 19:00:41 (14 lat temu)

SLAWEK8888

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2009

jade ze znajomkami chyba na 5 namiotów na wielkanoc na bryn gloch w północnej walli http://northwalescamping.co.uk/ i chciałem przy okazji powędkować troche i właśnie nie kumam do końca co z pozwoleniem.ja chyba odpisywałem na twój post,coś o wyjazdach pod namioty dla wyspiarzy itp!jak coś to zbieraj ekipe i dołączajcie do nas tylko tam trzeba z góry zapłacić i zarezerwować miejsca wcześniej-a wybraliśmy wielkanoc(piątek-poniedziałek) żeby nie siedzieć i nie obżerać w domu....hehehe

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-02-15 19:56:55 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Sarmatian

Post #5 Ocena: 0

2011-02-15 20:44:58 (14 lat temu)

Sarmatian

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 13-06-2010

Cytat:

2011-02-15 17:27:34, SLAWEK8888 napisał(a):
witam,kupuje co roku karte wędkarską za 27f(Non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)a jade w wielkanoc pod namioty na walie i jest tam odcinek prywatnej rzeki gdzie można łowić łososie,pstrągi i trocie.nigdy jeszcze nie łowiłem tych ryb i nie orientuje sie czy wystarczy mi ta karta co mam bo jest tam wliczony pstrąg i prywatny teren właściciela czy prawdopodobnie musze wykupić pozwolenie tzw.(Salmon and migratory (sea) trout AND non-migratory trout, char, freshwater (coarse) fish and eels)na 1 dzień-8f ialbo 8dni-23f.jak ktoś sie orientuje to prosze o porade,dzieki!!!!!!!!!!!!1

Dokładnie tak jak piszesz , potrzebujesz łososiowo-trociową kartę.
To dopiero pierwszy krok.
Następny to musisz się upewnić że trafisz w sezon, czyli moment wchodzenia łososia i troci do rzeki.
Jeżeli nie trafisz zostaje Ci łowienie pstrągów i lipieni o ile właściciel zezwoli na łowienie poza sezonem łososiowym.
Licz się z ogromnymi kosztami. Na przykład w Anglii licencja na jeden dzień na łowienie lipienia dochodzi czasem do 200 funtów.
Walia i Szkocja to najdroższe łowiska łososia na świecie.
W większości rzek oprócz kosmicznie drogiej licencji obowiązkowe jest wynajęcie przewodnika. Rezerwacja takiego wypadu to minimum rok wcześniej a to ze względu na ograniczoną ilość przewodników jak i limit licencji na dzień, czasem jest to 3-5 wędkarzy na dzień.
Wszystko zależy od renomy łowiska i populacji łososia i troci wchodzącej do danej rzeki.
No i jeszcze sprzęt muchowy nie jest tani a tylko taki wchodzi w grę, nic innego , tylko sztuczna mucha.

Musisz wybadać temat tego odcinka rzeki w necie. Wyszukaj jakieś numery telefonów i dzwoń, tylko tak się dowiesz.
Może to rzeczka tylko z lipieniem i pstrągiem to w 100-200 funtach za dzień się wyrobisz. No i nadal będzie tylko sztuczna muszka.

Pozdr.
"Tylko dzięki zaiste niepojętej, a tak wielkiej i niezbadanej litości boskiej, ludzie w tym kraju nie na czworakach chodzą, a na dwóch nogach, udając człowieka." - Józef Piłsudski .

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #6 Ocena: 0

2011-02-16 11:37:16 (14 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

Cytat:

2011-02-15 19:00:41, SLAWEK8888 napisał(a):
jade ze znajomkami chyba na 5 namiotów na wielkanoc na bryn gloch w północnej walli <a href="http://northwalescamping.co.uk/" target="_blank" target="_new">http://northwalescamping.co.uk/</a> i chciałem przy okazji powędkować troche i właśnie nie kumam do końca co z pozwoleniem.ja chyba odpisywałem na twój post,coś o wyjazdach pod namioty dla wyspiarzy itp!jak coś to zbieraj ekipe i dołączajcie do nas tylko tam trzeba z góry zapłacić i zarezerwować miejsca wcześniej-a wybraliśmy wielkanoc(piątek-poniedziałek) żeby nie siedzieć i nie obżerać w domu....hehehe

Super sprawa , ja mam sprzecik wedkarski jeszcze kupiony w PL , ale mało uzywany , do tej pory jakoś miałem mało czasu na rybki , ale chetnie bym powedkował i wyciszył sie od codzienności.
W wielkanoc piątek i sobote pracuje ale następnym razem mimo iż mam daleko do was to chętnie się wybiore.Pozdrawiam
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,