odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
northbera2 |
Post #1 Ocena: 0 2007-05-14 15:16 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-04-2007 Skąd: Porstewart |
Hej mam pytanko Ilu z was kupilo juz dom w NI Ja sam kupilem i wlasnie z zona kupilismy drugi pod wynajem  Zastanawiam sie ilu innym osoba udalo sie rozwiez to osiagnac . Jesli macie jakies pytania zwizane z formalosciami piszcie moze bede w stanie pomoc.
No co jest z wami po artykule na onecie.eu [http://wiadomosci.onet.pl/1411265,2678,kioskart.html]
wychodzilo by na to ze jestescie w posiadaniu polowy UK a tu nagle nikt nie chce sie wpisac przeciez nie podajemy tu adresow a moze ja z zona jestemy jedynymi w NI wcale bym sie nie zdziwil napewno jestesmy jedyni w hrabstwie. [ Ostatnio edytowany przez: northbera2 20-05-2007 19:54 ]
|

|

|
|
|
Paulusheart |
Post #2 Ocena: 0 2007-05-20 12:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2007 |
Witaj
Gratulujemy nowego mieszkania.
Jestesmy z zona w Belfascie od 1,5 roku i myslimy o kupnie mieszkania.
Slyszelismy ze wysokosc kredytu nie moze przekroczys 5 krotnosci rocznych dochodow brutto. Czy to prawda moze wiesz cos na ten temat? Szukamy domu w zabudowie szeregowej lub apartamentu
(2 sypialnie) raczej nowego w Belfacie lub okolicy.
Mam konto w Ulster Banku od roku. Mamy mieszkanie 2 pokojowe w Warszawie ktore mozemy sprzedac.
Powiedz jesli mozesz ile czasu i nakladow zajelo Ci kupienie wlasnego mieszkania i czy bylo to trudne?I jak duze mieszkanie udalo Ci sie nabyc?
|

|
 |
|
northbera2 |
Post #3 Ocena: 0 2007-05-20 19:53 (18 lat temu) |
Hej
My z zona jestemy tu juz od ponad 6 lat Pierwszy dom kupilismy ok 3 lat temu 3 bed terraced niedawno kupilsmy 2 bed flat w celu wynajomowania My mieszkamy w dosc mamym miasteczku wiec ceny tu sa w miare umiarkowane. Myslelismy o przeniesieniu sie do Belfastu bo obydwoje checemy tam zaczac prace ale ceny sa tam horyzonatalne Obecne warunki klaruja sie tak ze musisz mieszkac i pracowac legalnie w UK ok 3 lat oczywiscie mozesz sie starac o kredyt wczesniej ale banki nie sa zbyt przychylne szcegolenie w NI Wysokosc kredytu zalezy w duzej mierze od mozliwosci wpalty wlasniej i zarobkow jakie uzyskujecie z zona. Beda szczery powiem ze Belfast raczej bedzie ciezki jesli chodzi o atracyjniejsze dzielnice Oczywiscie mozna cos kupic ale za tym stoi ryzyko lokalizacji ktora nie zawsze moze byc najlepsza Napisz jesli chesz do mnie na gg ile mozesz miec wkladu wlasnego i jaki macie dochod roczny na tej postawie bede mogl ci mniej wiecej powiedziec na ile mozesz liczyc jesli chodzi o kredyt Wes pod uwage fakt ze doradcy finasowi mocno sie roznia moga znalezc ci deal nawet o 25k roznicy i oprocentowanie tez moze byc inne wiemy cos na ten temat sami mielismy z nimi mase przepraw
Pozdrawiam i powodzenia
Ps Formalnosci trwaly ok 4 miesiecy a co do new build to szczerze odradzam drogie i po paru latach sa jedna wielka inwestycjia kiedy dom zaczyna osiadac [ Ostatnio edytowany przez: northbera2 12-05-2009 14:46 ]
|

|

|
|
ninka28 |
Post #4 Ocena: 0 2007-05-25 00:01 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2007 Skąd: Coleraine |
Hej
Wraz z mezem jestesmy tu jakis czas i tez myslimy o wlasnym lokum.
Mamy pewna kwote ktora mamy zamiar przeznaczyc na wplate depozytu.Piszesz ze nalezy uwazc na doradcow.Bylibysmy wdzieczni gdybys mogl polecic nam kogos,kto powiedzmy szczerze nie okradnie nas.pozdrawiamy
|

|

|
|
northbera2 |
Post #5 Ocena: 0 2007-05-29 17:41 (18 lat temu) |
Hej
Widze ze jestesmy z tego samego miasta ciut mnie tu nie bylo napisz do mnie na gg lub maila i zgramy sie osobiscie i pogadamy.
Pozdrawiam
|

|

|
|
|
liber72 |
Post #6 Ocena: 0 2007-05-31 22:08 (18 lat temu) |
Z nami od: 16-04-2007 Skąd: belfast |
siema ciekawi mnie ten temat:czy mozesz powiedziec czy to mocno skomplikowane i ciagle do przodu!!!!!!
|

|

|
|
northbera2 |
Post #7 Ocena: 0 2007-06-01 07:57 (18 lat temu) |
Hej
Bedac z Toba szczery wydaje mi sie ze jest to proste trzeba miec tylkow wiedze na odpowiednie tematy i byc ostroznym. Jesli chesz pytaj konkretnie a postram sie udzieli wyczerpujacej odpowiedzi albo sprobuj mnie zlapac na gg lub pisz na maila , powiem ci tylko ze to co pisza na forum ciut roznic sie od tego co jest w zyciu po drugie sytem angielski jest tez ciut inny niz system w Irlandi Polnocnej. Jesli bedziesz bardziej zainteresowany daj znac.
Pozdrawiam
|

|

|
|
Julia85 |
Post #8 Ocena: 0 2007-08-12 01:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 12-08-2007 |
Cytat:
2007-05-14 15:16, northbera2 napisał(a):
Hej mam pytanko Ilu z was kupilo juz dom w NI Ja sam kupilem i wlasnie z zona kupilismy drugi pod wynajem  Zastanawiam sie ilu innym osoba udalo sie rozwiez to osiagnac . Jesli macie jakies pytania zwizane z formalosciami piszcie moze bede w stanie pomoc.
No co jest z wami po artykule na onecie.eu [http://wiadomosci.onet.pl/1411265,2678,kioskart.html]
wychodzilo by na to ze jestescie w posiadaniu polowy UK a tu nagle nikt nie chce sie wpisac przeciez nie podajemy tu adresow a moze ja z zona jestemy jedynymi w NI wcale bym sie nie zdziwil napewno jestesmy jedyni w hrabstwie. [ Ostatnio edytowany przez: <i>northbera2</i> 20-05-2007 19:54 ]
Hej,
planuje zakupić sama ziemie. Możesz napisać gdzie powinnam sie udac. z Tego co wiem agencje mieszkaniewe maja ziemie juz z gotowymi projektami ;(. Ja planuje kupic tutaj ziemie i zatrudnic firme budowlana z PL. Wynajmuje teraz domek jednorodzinny nowy. Praktycznie roczny  wszystko jest piekne ale te domy nie sa praktycznie ocieplane ;( zima strasznie ciezko je ogrzac.....wszystko w nich skrzypi... to sa domki z kartonu. Prosze o odpowiedz
|

|
 |
|
ninka28 |
Post #9 Ocena: 0 2007-08-19 19:40 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2007 Skąd: Coleraine |
Hej
Zeby kupic tu dzialke musisz miec worek pieniedzy.Nastepny worek bedzie ci potrzebny zeby zaczac budowe. Kredyty pod budowe sa inne niz te pod gotowy dom.
Jesli jestes zainteresowana czym solidnieszym czemu nie kupisz jakies rudery i jej wyremontujesz pod twoj styl.
Pozdrawiam odezwij sie jak przebiegaja postepy.
|

|

|
|
GINES73 |
Post #10 Ocena: 0 2007-09-13 12:00 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2007 Skąd: N.I. Belfast |
witam wszystkich,brawo bije na stojaca wszystkim tym ktorzy chca sie osiedlic w UK.Z bratem tez przymierzamy sie do zakupu dla siebie domu a nastepnie domow pod wynajem,chetnie poznalbym wiecej szcegulow choc znamy juz sporo szczegulow ale jak to mowia wiadomosci nigdy nazbyt wiele  pozdrawiam Mowia ze wszedzie dobrze ale w domu najlepiej-hmm gdzie teraz jest moj dom?(od 3 lat UK a za 2-3 lata gdzie dalej?)
|

|

|
|