MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oszukany przez firme XXX na 20.000zl

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 4 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-2b

Post #1 Ocena: 0

2016-10-13 22:56:30 (9 lat temu)

ie2ox4-2b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-08-2016

Cytat:

2016-10-13 22:34:24, NoNickname napisał(a):
(...)
A co to zmieni?
Przecież nadal nie będziesz wiedział z kim rozmawiasz, i nie będziesz miał pewności, czy nie jest to podstawiona osoba, której jedynym celem będzie wyciągnięcie od Ciebie informacji *DONT_KNOW*

Myślisz że oni tak długo się tym zajmują i śledzą? Dawno już kurzy się w archiwum.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zibi12

Post #2 Ocena: 0

2016-10-14 00:31:46 (9 lat temu)

zibi12

Mężczyzna

Z nami od: 06-10-2016

Cytat:

2016-10-13 22:34:24, NoNickname napisał(a):

A co to zmieni?
Przecież nadal nie będziesz wiedział z kim rozmawiasz, i nie będziesz miał pewności, czy nie jest to podstawiona osoba, której jedynym celem będzie wyciągnięcie od Ciebie informacji *DONT_KNOW*

Moze zmienic bo jak np. Lysy123 piszac z USA i nabijajac mnie w butelke gdy mowi ze 'przyjechal na studia do W-wy' a widzac ze powatpiewam w jego szczerosc jest gotowy wyspowiadac mi sie z wszystkiego jak ksiedzu i wkleja swoje wyciagi bankowe oraz ID ze zdjeciem aby udowodnic swoja tozsamosc (nie wiem po jakiego grzyba) to ja takiego Lysego biore na Skype i przez kamerke porownuje sobie jego zdjecie do niego. Ponadto jeszcze probowal mnie wciagnac w jakas grupe na Facebooku 'Oszukani przez XXX' a jak sprawdzilem ja to byl tam tylko 1 member. Nie dosc ze pozbawili mnie srodkow, ktore potrzebowalem na przeprowadzenie slubu i pomoc dla chorej osoby to jeszcze jeden z drugim jaja sobie ze mnie robia.

Do góry stronyOffline

efialtes

Post #3 Ocena: 0

2016-11-01 08:33:47 (9 lat temu)

efialtes

Mężczyzna

Z nami od: 01-11-2016

Witam.

Jestem nowym uztytkownikiem. Znalazlem ten temat w poszukiwaniu innych poszkodowanych. Ja rowniez zawiadomilem xxxx xxx w Krakowie nt przestepstwa. Schemat jest dokladnie ten sam: od wrzesnia co kilka dni wysylaja maila z kolejmymi powodami, ktore uniemowliwily im a to przelew do Pl a to przelew zwrotny. Z posiadanych informacji wiem, ze grono oszukanych moze byc znaczne.Jesli ktos chce sie ze mna porozmawiac osobiscie to zapraszam do kontaktu mailowego.

Zibi12- jesli posiadasz juz jakis RDS to moznaby sprawy polaczyc.
Ja nie otrzymalem jeszcze zawiadomienia o wszczeciu a dobrze by bylo, zeby czynnosci byly podjete jak najwczesniej.

Do góry stronyOffline

hants

Post #4 Ocena: 0

2016-11-01 18:08:06 (9 lat temu)

hants

Mężczyzna

Z nami od: 28-03-2006

Przelew onlajn z banku HSBC do Polski kosztuje dokładnie... 4 funty. Naprawdę musicie korzystać z ofert jakichś Januszy bankowości??
Chcieć to znaczy móc!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-11-01 18:29:41 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ale banki maja slaby kurs wymiany walutow, dlatego ludzie korzystaja z roznych innych firm przesylajacych pieniadze.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2016-11-01 18:44:09 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Ale chyba mozna przesylac na konto walutowe...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-11-01 18:51:47 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jak ktos ma konto walutowe w polskim banku ...

Takie firmy nie lapia osob, ktore poswiecily czas na sprawdzenie wszystkiego, wybranie najlepszej opcji, zalozenie konta walutowego, itp. Lapia ludzi, ktorzy chca przelac szybko pieniadze po dobrym kursie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

efialtes

Post #8 Ocena: 0

2016-11-01 20:03:15 (9 lat temu)

efialtes

Mężczyzna

Z nami od: 01-11-2016

Nie sadze, zeby cos wnosilo do tematu karcenie osob, ktore 'naciely' sie na ten kantor, za to ze skorzystaly z 'Januszow bankowosci' itp, kiedy transakcje juz mialy miejsce i jak zostalo wspomniane, rozne sa powody kierowania sie do takich firm.
Osobiscie zawsze korzystalem z tzw wiekszych graczy, ale natknalem sie na reklame na fb, firma polecana przez znaczna liczbe osob (w tym moich osobistych znajomych), przelewy realizowane od 2014, zarejestrowana w Pl i UK, wlasciel znany z imienia i nazwiska, NIP, Regon-wszystko dostepne. Oczywiscie mozna powiedziec, ze takie informacje nic nie znacza, ale z drugiej strony jakie cos znacza?
W tym momencie najwazniejsze jest naglosnienie problemu, gdyz jest on bardzo swiezy zeby kolejne osoby nie wpadly na pomysl korzystania z tej firmy, a przy odrobinie szczescia, zeby poszkodowani odzyskali to, co straclili. Poki co firma dziala, strona jest nadal aktywna i odpisuja na maile, czyli po ludzku nie ulotnili sie i nadal kumuluja kapital od potencjalnych klientow.
Mysle ze warto by bylo, aby moderator mimo wszystko pozwolil na upublicznienie nazwy firmy, poniewaz zagrozenie ze pojawia sie nowi poszkodowani jest dosc spore, a dowody, ze to "fraud" znaczne- sam w razie potrzeby udostepnie posiadane.

[ Ostatnio edytowany przez: efialtes 01-11-2016 20:04 ]

Do góry stronyOffline

zibi12

Post #9 Ocena: 0

2016-11-01 21:29:12 (9 lat temu)

zibi12

Mężczyzna

Z nami od: 06-10-2016

Witajcie.
Nie mam czasu odpowiadac na wasze kazde emaile prosze znajdzcie grupe na Facebooku o nazwie 'Pokrzywdzeni przez "wiadoma firme" pozew zbiorowy'Ja jestem adminem tej grupy i was tam zaprosze. Tam juz tez zostaly omowione wszelkie rozwiazania jak radzic sobie z ta firma, dla niektorych nawet okazaly sie pomyslne. Wszystkim zycze powodzenia w odzyskaniu pieniedzy
Zbyszek

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #10 Ocena: 0

2016-11-01 21:47:17 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Linka podaj na pw. Czas przejsc na wyzszy poziom.

Ty nie zaprosisz, a co najwyzej przyjmiesz do grupy.

Opinia moderatora: Pogrubiony teks dodany przez (11+1)

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,