MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Piekielni sąsiedzi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 7 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2016-08-30 09:33:18 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Co do deptania i tłuczenia się na górze. Na pewno są takie złośliwe przypadki. Może i ten taki jest. Albo się przerodził z deptania "normalnego" w złośliwe. "A co nam tu będą mówili jak mamy się zachowywać".

Natomiast - mieszkałaś wcześniej w bloku? Bo ja tak. Od urodzenia. A więc - ściany, a przede wszystkim sufity/podłogi z betonu. To przede wszystkim. Do tego każdy miał dywan. Prawie nic nie słychać.
A tutaj? Budki z dykty i desek. W pierwszą noc nie zmrużyłem oka - chociaż nie miałem sąsiadów. Ale odkształcanie się drewna (było lato, ciepłe) i inne dźwięki, były nie do zniesienia.
Teraz zawsze słyszę tych z góry. Nawet jak normalnie chodzą - co jest dla mnie nienormalne. W tym swoją rodzinę.
Pewnie niektórzy łażą nerwowo. Miałem kiedyś sublokatora, który budził się i 2 w nocy - zwłaszcza jak popił - i za czymś chodził po swoim pokoju. Straszne. Przydałaby się szpryca usookojająca (dla niego, żeby spoczął wreszcie).
Problem w tym, że niektórzy chodzą normalnie - i to też tak słychać.
Jest jeszcze kwestia wychowania - np. nie umieją inaczej zamknąć drzwi, jak tylko nimi je... U nich na wsi tak zawsze robili.
Nie poradzisz.
Skończ z flatami w ogóle z i councilem. Przeprowadź się do cywilizacji.

[ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 30-08-2016 09:33 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

cris82

Post #2 Ocena: 0

2016-08-30 10:31:47 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Na poczatku byly to pewnie typowe dzwieki ktorych mozna uswiadczyc mieszkajac "pod kims " przez wasze interwencje mozna byliby sie teraz zastanawiac czy nie robia tego teraz po zlosci
Kupilismy z dziewczyna dom jak siedze na dole a ona cos robi na gorze czy zwyczajnie chodzi towszystko slychac chociaz w drewnianym stropie jest 20cm izolacja
Sasiad sie nie skarzyl ale czasami zastanawiam sir czy nue wku...ia go skrzypienie schodow wieczorami bo odglosy nie sa przyjemne dla ucha ale dechy sa w fajnym stanie nue mam zamiaru klasc wykladziny tylko je wybejcowac ; )))

Do góry stronyOffline

kasiachery

Post #3 Ocena: 0

2016-08-30 11:51:13 (9 lat temu)

kasiachery

Kobieta

Z nami od: 17-06-2013

A tutaj? Budki z dykty i desek. W pierwszą noc nie zmrużyłem oka - chociaż nie miałem sąsiadów. Ale odkształcanie się drewna (było lato, ciepłe) i inne dźwięki, były nie do zniesienia.

no wlasnie, dzis rano lezac w lozku zastanawialismy sie z mezem co to jest to pykanie w scianach a to wlasnie drewno. Tylko nie wiem dlaczego wielokrotnie stuka w scianie przy wylewaniu wody z wanny, dziwne to deko. Mocowanie wanny sie unosi bo woda wylewa sie czy jak?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2016-08-30 12:35:36 (9 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

A jak inni sasiedzi - skoro Ci tak halasuje to penie i innym no musi przeszkadzac tez, glosy nie ida tylko w gore i w dol ale tez i po bokach. Jezli ktos notorycznie wali czy tam trzaska drzwiami o 23-ciej ja bym wzywala policja za kazdym razem.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

jucha_2004

Post #5 Ocena: 0

2016-08-30 13:00:05 (9 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Policja niestety nie przyjeżdża do takich wezwań przynajmniej u mnie. Kierują do councilu.
Inni sąsiedzi napewno słyszą. Ja np słyszę jak sąsiad trzaśnie drzwiami a mieszkamy po przeciwnych stornach bloku i na innych piętrach. Plus słyszałam jak dzieci skaczą w mieszkaniu na parterze a ja mieszkam na drugim pietrze.
Wiec wiem o czym mowi autorka postu.

Do góry stronyOffline

skarbskarb

Post #6 Ocena: 0

2016-08-30 16:46:18 (9 lat temu)

skarbskarb

Kobieta

Z nami od: 28-08-2016

Na przeciwko nas mieszka starszy schorowany pan, nad nim dwóch młodych chłopaków, podejrzewam, ze nie interesuje ich to co robią nasi sąsiedzi.
Policja tak jak napisała pani powyżej, nie zajmuje się takimi sprawami. Raz byl u nich policjant, po 23, zapytał czy nie robią imprezy. Oni odpowiedzieli, ze nie i sobie poszedł. Na drugi dzień zrobili nam piekło w domu, zemścić się bardzo, trzeba było z niego uciekać z dzieckiem.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2016-08-30 17:26:54 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I wlasnie wtedy powinnas dzwonic na policje, jak robil Ci to pieklo, cokolwiek to bylo. Chyba, ze to znowu bylo tupanie, halasowanie, itp.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2016-08-30 17:56:19 (9 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Gdyby wiecej sasiadow zlozylo skarge, moze to by pomoglo, zwlaszca ten chory starszy pan.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2016-08-30 20:23:59 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2016-08-30 11:51:13, kasiachery napisał(a):
Tylko nie wiem dlaczego wielokrotnie stuka w scianie przy wylewaniu wody z wanny, dziwne to deko. Mocowanie wanny sie unosi bo woda wylewa sie czy jak?

Wanna wody to około 100 kg. najzwyczajniej w świecie dechy się uginają, a potem się prostują.

Byłem kiedyś w takim domu gdzie po nalaniu wody do wanny, ta obniżała się o 2 cm! jak to zobaczyłem to uciekłem z łazienki *ROFL**ROFL*

U mnie się nic nie ugina, ale jak się chodzi po sypialniach to jak by koń chodził. Naet jak nie raz chce cicho przejść w nocy do łazienki to kufa i tak z "orgiestrą" klepek pod dywanem.
Pech że wykładzina jest taka i tak pięknie naciągnięta że nie chce jej zrywać żeby nie narobić sobie kłopotu. Ponowne jej naciągnięcie było by kłopotliwe bez narzędzi. Z przyjemnością bym wiadro wkrętów wkręcił zwłaszcza na przedpokoju.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2016-08-31 10:02:29 (9 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Wczas rano i w nocy u mnie strach chodzić, żeby dzieci nie obudzić. Zapalenie światła w łazience też problem, bo wentylacja się włącza i zaczyna po prostu nap... Wyje i stuka, coś niesamowitego.
I ta ruina kosztuje jakieś 400 000 funtów...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 7 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,