Hej, ja wlasnie skonczylam access to social work. Byl to kurs distance learning ktory mial trac 12 miesiecy a mi zajal 8. Tez mam 2 malych dzieci i jakos dalam rade. Nie bede oszukiwac, jest to bardzo intensywny kurs. Glownie byl to coureswork : w formie pytan i essay'ow (1500, 2500 slow).Ja nidgy nie bylam systematyczna i zawsze bylam uczniem czworkowym a skonczylam z 30 distinction i merits. Wiec jak mozes zrobz full time, poradzisz sobie. Ten kurs bardo dobrze przygotowywuje do studiowania, pod koniec bedziesz miala referencing w jednym palcu haha. Co do uczelni wybierajacych najleprzych to nie moge sie zgodzic. Moje doswiadczenia sa inne. Ja aplikowalam na rok akademicki 16/17 , social work i nursing sa bardzo popularne dlatego oprocz entry requirements sa tez selection days . Ja bylam razem na 3 w trzech roznych Uniwersytetach.Dostalam oferty od trzech, tzw conditional, czyli musze spelnic entry reuirements 30 merits at level 3 or above, wyniki oficjalne dopiero bede w Sierpniu a te oferty dostalam w kwietniu wiec nie znaja jeszcze moich wynikow a juz mi zaoferowali miejsce ( moj point jest taki ze nie martw sie o bycie najleprzym, w nursing i social work bardo liczy sie ten selection day bo sprawdzaja czy jestes suitable nie tylko pod wzgledem akademickim ale i personlnym) Dasz rade, mowie ci, dla chcacego nic trudnego !!
Sorry dopiero doczytalam ze ty nie idziesz raczej na nursing ani social work. Ale oferty wysylaja juz w styczniu, oficjalnie maja czas do czerwca a wiekszasc osob ( te co dopiero pisaly A levels , bede miec wyniki w sierpniu )wiec jesli spelnisz entry requiraments i napiszesz dobre personal statement to raczej nie masz sie o co martwic, powodzenia.
[ Ostatnio edytowany przez: petlamb83 19-06-2016 20:39 ]