MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polisa zmarlej mamy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wildchild606

Post #1 Ocena: 0

2012-06-03 16:32:25 (13 lat temu)

wildchild606

Kobieta

Z nami od: 03-06-2012

Tydzien temu moja babcia zmarla w Polsce. Miala 3 dzieci, moja mame ciocie i wojka ktorzy mieszkaja w Polsce. Ciocia i wojek dostali pieniadze z polisy mojej babci, i chcialabym sie dowiedziec czy moja mama tez moze dostac pieniadze jezeli mieszka w UK, pracuje i placi podatki?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-06-03 16:35:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-06-03 16:36:32 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak mama ma wykupiona polisę w PZU i opłaca skladki to dlaczego nie?
Bo tak zwany zasiłek pogrzebowy to chyba dostaje ta osoba która organizuje pogrzeb.
A z polisy babci dostana pieniądze te osoby które były na tej polisie uwzględnione.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-06-03 16:37:08 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-06-03 16:38:05 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mlody_leszczyk

Post #6 Ocena: 0

2012-06-03 18:08:27 (13 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2012-06-03 16:36:32, Dwunasty napisał(a):
Bo tak zwany zasiłek pogrzebowy to chyba dostaje ta osoba która organizuje pogrzeb.
A z polisy babci dostana pieniądze te osoby które były na tej polisie uwzględnione.

Cytat:
Dwunasty, dokladnie.
A jesli mama byla ubezpieczona na zycie w PZU to powinna dostac. Jesli skladek nie oplacala to nie.

A co ma PZU do tej polisy?
Po pierwsze jeżeli zmarła osoba miała polise na życie, to pieniądze dostaną osoby, które w niej były uwzględnione.

A skoro ciotka z wujkiem dostali kasę za śmierć swojej mamy to pewnie mieli wykupione polisy na swoje życie. Niektóre polisy uwzględniają wypłatę odszkodowania za śmierć bliskiej osoby osoby ubezpieczonej(Rodzic,dziecko). I wcale nie musi to być PZU, może to być każda firma zajmujaca się ubezpieczeniami na życie.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2012-06-03 18:34:32 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-06-03 18:08:27, mlody_leszczyk napisał(a):
Cytat:

2012-06-03 16:36:32, Dwunasty napisał(a):

Cytat:
Dwunasty, dokladnie.
A jesli mama byla ubezpieczona na zycie w PZU to powinna dostac. Jesli skladek nie oplacala to nie.

A co ma PZU do tej polisy?
Po pierwsze jeżeli zmarła osoba miała polisę na życie, to pieniądze dostaną osoby, które w niej były uwzględnione.

A skoro ciotka z wujkiem dostali kasę za śmierć swojej mamy to pewnie mieli wykupione polisy na swoje życie. Niektóre polisy uwzględniają wypłatę odszkodowania za śmierć bliskiej osoby osoby ubezpieczonej(Rodzic,dziecko). I wcale nie musi to być PZU, może to być każda firma zajmujaca się ubezpieczeniami na życie.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.
Dokładnie to co powtórzyłeś.
Fakt, może być to każda firma ubezpieczeniowa. Tyle że np. za moich czasów w Polsce były chyba dwie PZU i Warta i najpopularniejszym było grupowe ubezpieczenie PZU w zakładach pracy. Stąd PZU.;-)
Powinienem dodać np.PZU choć nie wiem czy inne firmy miały to tak rozbudowane jak ten moloch: świadczenia w przypadku smierci ubezpieczonego, współmałżonka, rodziców i teściów, narodzin dziecka...

Tak czy owak autorki mama dostanie pieniądze jeśli posiada jakąś polisę ubezpieczeniowa lub była na polisie babci...
Nie ma nic z urzędu, oprócz spadku oczywiscie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,