MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszkać w irlandi

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-05-16 10:45 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Hey!
Ja właśnie jestem w Irlandii... znajomili polecili mi CORK, ale co się okazało.. brak tu pracy. Jestem po wyższych studiach, znam b.dobrze angielski i ... uwierzcie mi - trudno jest znaleźć pracę. Szukałam każdej pracy, ale ... nie ma jej! Jest tu już 20tys.polaków i prawie drugie tyle słowaków, czechów, litwinów, bułgarów, hiszpanów, włochów, portugalczyków, francuzów i innych narodowości. ODRADZAM WIĘC CORK Z CAŁEGO SERCA! Jadę do małej miejscowości na północ - tam podobno jeszcze nas nie ma! Pozdrawiam,pa

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2005-05-16 19:12 (20 lat temu)

Anonim

hejka, napisz jak już będziesz na północy i powodzenia

Kasia :-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #3 Ocena: 0

2005-05-17 11:30 (20 lat temu)

Anonim

Hey!

Ja jestem od miesiąca w Irladnii, konkretnie w Cork i moja dobra rada - wybierz inne miejsce!!! Ja znam dobrze angielski, jestem po studiach i ... uwierz - naprawę jest tu ciężko znaleźć pracę! Ja póki co... 2 godz.sprzątam i wystarcza mi to tylko na pokój, który zresztą dzielę z pewną słowaczką i na chleb (najtańszy dodam). Cork to małe miato(ok.100tys.mieszkańcó), a polaków jest tu... 2o tys., tyleż samo innych nacji - słowaków, czechów, hiszpanów, itd. Naprawdę nie ma już tu żadnych miejsc pracy, a nie wiem czy słyszałaś, ale obliczyli już, że wybiera się tu ok.pół miliona ludzi do pracy. naprawdę nie wiem,gdzie oni się wszyscy podzieją biorąc pod uwagę to, że wszystkie tanie noclegi są już zajęte, nie ma żadnych pokoi do wynajęcia, a to dopiero maj! Ja sama szukam już przeprowadzki do innego miasta, mniejszego, gdzieś na pólnoc - tam podobno nie ma jeszcze tylu ludzi, ale dla wszystkich którzy wybierają się do Iralndii - OMIJAJCIE PROSZĘ CORK - NAPRAWDĘ NIE MA TU JUŻ PRACY, ANI MIEJSC NOCLEGOWYCH.
Pozdrawiam, Wiola

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2005-05-17 20:06 (20 lat temu)

Anonim

hejka, Wiola napisz adres mail do ciebie, bo mam kilka pytań, albo może masz numer na gg lub skypa :-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2005-05-18 11:41 (20 lat temu)

Anonim

HEy! Nie mam ani Skype, ani gg, ponieważ z internetu korzystam w kafejce i to dość sporadycznie, bo nie należy do najtańszych! Pytaj więc na forum, pozdrawiam, pa Wiola

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2005-05-18 13:13 (20 lat temu)

Anonim

jak jest z opieką medyczną, czy lekarze są do rzeczy, i czy polacy spotykają się gdześ w swoim gronie ( jakaś knajpka...)

pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2005-05-19 00:58 (20 lat temu)

Anonim

Witaj!

Ja jestem w Irlandii (konkretnie w Kinsale, niedaleko COrk), pytasz o opiekę medyczną, więc mogę Ci odpowiedzieć bo miałem z nią doczynienia. Otóż - bądź zdrów jak najdłużej, omijaj szpitale dalekim łukiem.... Za wszystko się tu płaci, nawet w szpitalach, bezpłatny jest tylko ostry dyżur. Byłem raz u dentysty (w szpitalu) bo cholernie bolał mnie ząb, napuchłem jak bańka, czekałem 5 godz.w kolejce po czym lekarz włożył strzykawkę, wyssał ropę, przepisał receptę i ... kazał zapłacić 40 euro!!! Pokazuje mu zaświadczenie z naszego "kochanego" NFZ, żę jestem ubezpieczony, a pan na to delikatnie, że...mogę sobie to w dupę wsadzić! U nich tego nie honorują - po prostu za wszystko trzeba płacić. I niech mi pan minister zdrowia powie, że podpisali umowę z Irladnią apropos służby medycznej.... :-o Zapraszam więc panie ministrze do Irlandii... proszę sprawdzić jak cudownie to działa... i ŻYCZĘ ZDROWIA!
Dominik

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2005-05-19 01:00 (20 lat temu)

Anonim

8-)
zawsze mozna upic sie tymi czarymi ginesami na bol zeba :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-] :-]

Do góry stronyOffline

obywatel

Post #9 Ocena: 0

2005-08-26 19:11 (20 lat temu)

obywatel

Z nami od: 26-08-2005

Cytat:

hej! Czy ktoś moze mieszka w Cork? :-?

ja mieszkam od ponad roku.

[ Ostatnio edytowany przez: obywatel 25-07-2007 04:10 ]

Adres mojej strony: przycisk ponizej ;-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Anonim

Post #10 Ocena: 0

2005-10-08 11:39 (20 lat temu)

Anonim

nie lodz sie ze na polnocy nie ma polakow.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,