MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zamieszkać w irlandi

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2004-08-01 19:02 (21 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Piszę z Polski konkretnie z Opola i proszę o radę, mianowicie mam zamiar wyjechać z Polski do Irlandii na stałe z moją rodziną (2 dzieci jedno dziecko w wieku przedszkolnym. drugie 5 klasa podst. Chcemy zacząć nowe życie od zera w tym kraju jakie mamy szanse na zaklimatyzowanie się w nowym otoczeniu oraz znalezienie pracy, lokum. szkoły dla dzieci ? nadmieniam, że wraz z żoną słabo znamy język ale mamy dobre chęci by się podszkolić . lle trzeba mieć gotówki by przeżyć trudny początkowy okres zanim człowiek się pozbiera i oswoi z nową żeczywistością,ile trzeba czasu na znalezienie pracy? ari30@poczta.onet.pl

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2004-08-03 19:24 (21 lat temu)

Anonim

Nie wiem jak jest w Irlandii (mogé powiedziec o UK), ale pojedz najpierw sam, znajdz prace i normalne mieszkanie i dopiero wtedy sprowadz rodzine; do tego czasu sam powinienies sie zorientowac w rzeczywistosci irlandzkiej. Powodzenia...

Viki :-) ;-) :-) :-D

Do góry stronyOffline

waryat

Post #3 Ocena: 0

2004-12-16 01:58 (20 lat temu)

waryat

Z nami od: 16-12-2004

Irlandia to kraj ktory byl nieco jak Polska. kto mogl to wyjezdzal do ameryki. teraz twierdza ze ten trend sie odwraca. moze to i prawda. co o tym myslec? nalezaloby spytac tych irlandzkich robotnikow w londynie. jak idziesz ulica i widzisz robotnikow co kopia row to mozesz zalozyc sie ze to irlandczycy. dlaczego w drogim londynie, w spalinach, jak maja taki ladny kraj? ;) jak lubisz wies gdzie nie ma co robic to pewnie i fajnie, no i jak lubisz deszcz tez, bo nad atlantykiem i przez to chmur nie brakuje. a na pocieszenie mozna zawsze patrzec na zielensza trawe i zalewac robaka guiness'em albo irlandzkim bimbrem. Slainte!!!

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #4 Ocena: 0

2004-12-18 12:38 (20 lat temu)

Anonim

ale dogadać sie z nimi można, bo są podobni do Polaków, podobne poczucie chumoru i to "coś" taki klimacik, czy jak tam to można nazwac; ogólnie OK

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2004-12-25 14:23 (20 lat temu)

Anonim

no i Irlandczycy niezle wala gaz :-o

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2005-04-26 10:50 (20 lat temu)

Anonim

hej! Czy ktoś moze mieszka w Cork? :-? Przylatuję do tego uroczego miasta 21 czerwca- nie mam jeszcze pracy ale mam nadzieję ze znajdę ja na miejscu :-? czy ktoś mogłby udzielic mi jakichs wskazówek? Bede wdzięczna za kazdą odpowiedz!Z gory dzieki i pozdrawiam gorąco z Krakowa! :) Magda

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #7 Ocena: 0

2005-04-26 12:03 (20 lat temu)

Anonim

mam kolżankę, która spędziła zeszłe lato w Cork, co konkretnie chciałabyś wiedzieć? :-D

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #8 Ocena: 0

2005-05-15 00:39 (20 lat temu)

Anonim

ja mieszkam ;)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9 Ocena: 0

2005-05-15 08:07 (20 lat temu)

Anonim

to sympatycznie, a mozesz napisac jak z pracą, czy mieszkania (a raczej pokoje) bardzo drogie i w ogóle jaki klimat ;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #10 Ocena: 0

2005-05-15 15:53 (20 lat temu)

Anonim

Cytat:

26-04-2005, Anonim wrote:
hej! Czy ktoś moze mieszka w Cork? :-? Przylatuję do tego uroczego miasta 21 czerwca- nie mam jeszcze pracy ale mam nadzieję ze znajdę ja na miejscu :-? czy ktoś mogłby udzielic mi jakichs wskazówek? Bede wdzięczna za kazdą odpowiedz!Z gory dzieki i pozdrawiam gorąco z Krakowa! :) Magda

Jeśli jedziesz sama to może razem wyjedziemy.Poszukamy
pracy razem.~ Darek~

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,