MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Mąz wysyła kase dla mamy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 9 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2010-09-06 21:08:20 (15 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2010-09-06 20:58:56, Jaronero napisał(a):
cześć,
Każdy człowiek to inna historia, niuanse w związku, to co nie napisane...
Nie mogę pozwolić sobie ocenić autorki postu, mogę tylko opisać swoje przejścia:
Jestem facetem, od zawsze zarabiam na siebie, rodzinę... praca, dom, gotowanie, opieka nad dziećmi, pranie, prasowanie... na sółkę z ex-żonką...
Pomogłem w chorobie teściowej po udarze, dużo sobie odmawialiśmy... pomagałem czasem rodzicom, ustawiłem ex-żonkę tuż przed rozwodem...
Mogę tylko powiedzieć że jak coś robimy to dla siebie, bo mamy taką durną potrzebę, sumienie, przekonania...
Niedawno zbankrutowałem w Polsce, żonka i dzieci interesują się tylko comiesięcznym przelewem, Teściowa ma sie chyba świetnie, moi rodzice powiedzieli że muszę sobie jakoś radzić bo z mojego pokoju zrobili sobie sypialnię... to tak w skrócie...
Wyjechałem do Anglii, pracuje, staje na nogi, jest coraz fajniej... Nikomu już nie wyślę nic, czego nie muszę... wyleczyłem się po 21 latach pomagania wszystkim oprócz siebie.

Czlowiek czasem powinien byc "troche egoista ". Ale jesli masz wpojone pewne rzeczy, zachowania, reakcje, nie na dlugo nim zostaniesz ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

AvonGosia

Post #2 Ocena: 0

2010-09-06 21:08:58 (15 lat temu)

AvonGosia

Kobieta

Z nami od: 26-08-2010

ło Matko, jakie mamie cyce.. zaśmiałam się.. ;D

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-09-06 21:14:55 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-09-06 20:38:10, Mieszko napisał(a):
Cytat:

2010-09-06 20:23:49, midian25 napisał(a):
Zebrane Panie "pitolą" że żona ważniejsza,Panowie,że matka...
A to akurat zona po ślubie przejmuje obowiązki matki-gacie uprać,żarełko pod nos podstawić...
A itak w mniemaniu mężów żona to zło konieczne a mamusia to anioł...

To już zupełnie off topic, ale czy mężczyźni mają dwie lewe ręce? Czy są kompletnymi idiotami? Myślisz, że nie umieją gotować i prać?:-o
Przy takim podejściu, nic dziwnego, że za X lat kobiety się budzą "A mój mąż to nic w domu nie robi, ja muszę wszystko, a on nic w domu nie pomaga". To nie trzeba było księcia obsługiwać, a obowiązki podzielić...
Co do autorki wątku, to prosta sprawa: mąż ma kasę zarabiać, przynosić do domu i ani pomarzyć na co można ją wydać. Chociaż marzyć to on może, ale tylko do momentu gdy te marzenia są zgodne z marzeniami żony.

co wy z tym praniem?

przecież pranie robi pralka, wystarczy włożyć i wyjąć.
Gorzej z prasowaniem, lubie wyprasowane, ale jak nie to nie sa ubrania co się nie musi prasować :-]:-]:-]

zmywanie? coraz częściej gości zmywarka,
gotowanie? coraz częściej gości się w restauracjach kofe schopach albo dostarczą itp
sex? coraz częściej gości "bratowa" :-]:-]:-]

wiec żona teraz to ma klawe życie 8-):-]
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

niunia83

Post #4 Ocena: 0

2010-09-06 21:17:09 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Z nami od: 09-05-2010

kurde tak czytam te posty i mysle,ze nie potrzebnie atakujecie dziewczyne.
apisala jaki ma problem i b. dobrze.
Powiem wam krotko moja historie.

Byly moj maz slal 3 lata swojej mamie pieniazki nie liczyl sie z tym , ze brakuje na rate,na ubior dla dzieci do szkoly,posilek itd. mial to gdzies.
Obiecany byl dla niego Dom , za pomoc,ale z domu nici dostal go ktos kto nie pomagal i tylek na wszystko wypiol.I odsuneli Ojca od Dzieci,bo synowa zla mimo pomocy.Zostalam tu sama samiusienka.Ciezko bo ciezko i nawet ja musialam korzystac z moich rodzicow pomocy,bo gdzie corka pujdzie????

Potem przyszla kolej na mnie,Tate zwolniono z pracy hmmmm, problem Oplaty , kredyty itd.

Pracowalam i slalam do PL , tez mi obiecano,dom,za pomoc.

Wiecie?
przepisano mi ten dom i jest moj i nie zaluje swojej ciezkiej pracy , bo mam gdzie kiedys wrocic.A tatus dzieci ?

Zostal sam ,bez zony,dzieci i domu!!!!!!
Aaaaaa i pracy!!!!

Smutne,ale prawdziwe.Inny byli wazniejsi jak rodzina.

Co innego jak bym zabraniala pomocy,ale dawalam z czystym sumieniem,bo wiem jak jest jak sie nie ma kasy!!!!

Ale trudno,trzeba tez czasem spojrzyc na swoja rodzine ktora sie ma
czyz nie tak?

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2010-09-06 21:18:23 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #6 Ocena: 0

2010-09-06 21:27:18 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

najlepsze jest to że:
własnie przypadkowo znalazlam dokumenty i okazalo sie ze od roku maz po kryjomu wysyla mamusi czyli mojej tesciowej kase co robić???

czyli to nie były braki w portfelu,facet nie zabierał rodzinie którą utrzymywał.problem w tym że dodatki dał matce zamiast dać np.na zachcianki dzieci i żony

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 06-09-2010 21:27 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-09-06 21:35:52 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-09-06 21:42:00 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2010-09-06 21:45:07 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2010-09-06 21:35:52, Rocznik77 napisał(a):
I tak cipa z faceta że z żoną nie ustalił że wysyła i ile wysyła. Co za facet co się boi żony. Albo nałogowy klamczuch. Dziś są to pieniążki dla mamy a jutro samochód dla kochanki ;)
nie znamy sytuacji faceta ani jego punktu widzenia.
może nie chce zaostrzać noża na którym to małżeństwo balansuje?
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-09-06 22:01:12 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,