Str 11 z 20 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-09-07 00:42:07 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2010-09-07 02:40:26 (15 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
No prosze Cię!
Gdyby moja teściowa byłaby dla mnie jak mama,przyjaciółka,to co innego. irytujące jest to,że gdy przyjechała do mnie 2lata temu to docinała mi na każdym kroku. Irytjące jest to,że podczas jej pobytu zdziwiła sie,że mam mała szafę ale zaraz potem stwierdziła,że ja i tak nie potrzebuje ubrań,bo i tak siedze w domu z dziećmi. irytujace jej też to,że ja ciężko zarobione pieniądze męza wydaje na jakieś kosmetyki i czasem wypad do restauracji czy kina-nic nie oszczędzam. Ona w moim wieku używałą krem Nivea a nie żadnych wynalazków. A najbardziej irytuje fakt,że w mojej obecności powiedziała do męża,że matke ma jedna i ma o nia dbać,a żon może mieć kilka. I otwarcie powiedziała,że przez 18lat łozyła na syna,a teraz on powinien jej te pieniadze oddać. Jednak mój mąż jak powiedziałam dał jej kilka razy pieniądze i koniec. Jest jedynym zywicielem rodziny i jak mówi-ma o kogo dbać i wydawać pieniądze. jeśli facet żeni się i ma dzieci,to niestety obowiązki wzywają. Żona nie jest tylko do prania,gotowania i do łóżka.I jak ktos nazwał-obcą babą Matka też powinna zrozumieć,że jesli co 1m-c potrzebuje dodatkowo 100funtów,to niestety odbiera te pieniadze wnukom. |
jupisia | Post #3 Ocena: 0 2010-09-07 05:00:06 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-08-2010 Skąd: Yorkshire |
Nie no trzęsie mnie jak to czytam... od kiedy w małżeństwie dokumenty "są męża" a inne mogą byc żony? Rozumiem pomagać rodzicom kiedy są rzeczywiście w trudnej sytuacji, normalna powinność ale nie kiedy matka czeka na forse tylko dlatego, że jest matką i jej się należy, ludzie! Dziewczyna pisała, że kobieta ma 50 lat, jest zdrowa a jedynie leniwa, synuś wyjechał do "anglji" a one czeka na gotówkę, żenujące! I to, że żona nic się nie domyślała, nie czuła się biedniejsza, mąż dobrze kamuflował gotówkę, którą mógł posyłać mamusi więc może kłamać?
Rodzice rodzicami, trzeba pomagać w trudnych sytuacjach ale to nie znaczy, że trzeba im wypłatę oddawać dla samego słowa -matka czy ojciec. Autorka postu nie pisała nic o trudnej sytuacji materialnej teściowej czy jej niezdolności do pracy więc nie dziwię się tej niechęci do niej. To jest pasożytnictwo, wykorzystywanie a nie pomoc, której rzeczywiście potrzeba i z której można czerpać radość i satysfakcję w zamian. Tutaj niestety widzę tylko kłamstwo, oszustwo i perfidne wykorzystanie więzi. |
elmik25 | Post #4 Ocena: 0 2010-09-07 06:43:53 (15 lat temu) |
Z nami od: 05-04-2009 Skąd: Stoke |
Tez bym cos napisal ale jezeli chodzi o tesciowa to mam czasami ciety jezyk wiec nie ma co sie nakrecac.
Tesciowi czasami cos sie da bo wiadomo chlopina pracuje ale nieraz niestarczy na wszystko , wtedy to jest pomoc.Ale jak tesciowa siedzi w domu i baki zbija to o kremach za 230zl niech zapomni. .
|
lipek1985leeds | Post #5 Ocena: 0 2010-09-07 07:55:13 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2010 Skąd: leeds |
ta struszka to ladne ....
jak mozna wyciagac od syna pieniadze kiedy on ma rodzine , i jeszcze mowiac ze ona na niego przez 18 lat wydawala!!!!pytanie to po co go dala sobie zrobic chyba jakis kawal o tesciowej trzeba opowiedziec zeby bylo weselej |
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2010-09-07 07:58:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2010-09-07 00:19:03, ewamik napisał(a): W wakacje ja dałam jej 50funtów.I wiecie co ona zrobiła? Kupiła sobie 2kremy za......230zł!!! Mówi,że w jwj wieku nie powinno oszczędzać sie na kosmetykach. no ale tak robi przecież każda baba, co wy? kobieta kobiety nie rozumie? ![]() ![]() ...i mają pretensje że my mamy pretensje i nie rozumiemy ich potrzeb, że wydają na pierdoły ![]() ![]() ![]() no a zrozum tu kobietę jak one same siebie nie kumają ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2010-09-07 08:27:21 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Wiecie co, lubie swoja tesciowa
![]() ![]() Swoje niedoszle tesciowe tez lubie. Carpe diem.
|
gosha74 | Post #8 Ocena: 0 2010-09-07 09:11:15 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-02-2009 Skąd: londyn |
a moze mysiapysia zadzwonilaby do swojej tes ciowej i zapytala sie o jej zdrowie, czy daje sobie rade ,ot tak z troski czy wszystko w porzadku... zapytala by sie ladnie na co przeznacza te pieniazki ktore to jej wspolnie wysylaja. moze dowiedzialabysie mysiapysia jakis szczegolow dotyczacych zycia tesciowej.
nie bądź gnidą poczuj freedom
![]() |
Post #9 Ocena: 0 2010-09-07 09:12:26 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2010-09-07 09:34:43 (15 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2010-09-07 09:12:26, ie2ox4 napisał(a): Richmond - jesteś niesamowita, Twoje podejście do tematu bardzo mi się podoba, nie ma tu żednego jadu. Taką mieć żone! Oj, ten Twój to ma szczęście. Chciałbym wiedzieć, czy przyszłe teściowe już lubisz? Zasadniczo przyszlych tesciowych nie planuje. Chyba, ze okolicznosci losowe ... Z zalozenia nie wiaze swojej przyszlosc z kims, kto ma niezrownowazonych rodzicow, nieodpepowionym chlopcem, maminsynkiem itp. Eliminujac takie typy na starcie, eliminuje sporo problemow z ewentualna tesciowa ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Richmond 07-09-2010 09:41 ] Carpe diem.
|