MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

adam30

Post #1 Ocena: 0

2008-02-24 15:47:59 (17 lat temu)

adam30

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2007

Witam mam pytanie,czy mogą mnie zwolnic z pracy z powodu choroby.Pracuję w jednej firmie od 2005r w 2007 dokładnie 0d 23 maja jestem na zwolnieniu lekarskim, zostałem wysłany na badania do Belfastu gdzie lekarz zezwolił na 4 godz a firma twierdzi ze nie mogę podjąć pracy i też nie mogą mnie zwolnić bo mogę oddać ich do sądu.Proponują 2 tyg odprawę około 800F ale mam podpisać zwolnienie za porozumieniem stron .

[ Ostatnio edytowany przez: adam30 24-02-2008 15:17 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

akita1

Post #2 Ocena: 0

2008-02-24 18:06:08 (17 lat temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Witaj.Bylam w takiej samej sytuacji no powiedzmy podobnej.Nie wiem jak Ty ale Ja nie zgozila bym sie,nie Twoja wina jest ze zachorowales.Ale i Ja sama sie madrze,a jak zachorowalam to ie zdawalam sobie sprawy ze potrwa to tak dlugo.Jak sie okazalo to firma za zwolnienie lekarskie bedzie placila Mi tylko 6sc tygodni i co co mam robic?Co Ja yu przeszlam jak zdzwonila menadrzerka i powiedziala Mi o tym.Swiat zaczol walic Mi sie pod nogiNadal bylam chora prace mam fizyczna wiec wymaga wielkiego wysilku,a Ja Ja nie moge chodzic co mam robic stale to pytanie nasowalo Mi sie na usta.Lekarz i fizjoterapelci nie wyrarzali zgody,ale uprosilam tak wiec lekarz wystawil Mi zaswiadczenie ze mam przejsc do lrzejszej pracy.Nawet nie jestem w stanie przekazac tego co uslyszalam od menadrzer to sie w glowie nie miesciKazala Mi przyjsc bo zobaczy Mnie pani ktora szczepi pracownikow,poszlam no poczlapalam i co powiedziala ze moge przyjsc,ale mam pracowac dwa dni,a reszte tych nieobecnych bede miala wziete z urlopu no i mialam lrzej pracowac.Tak wiedz chodzilam i plakalam z bolu.Leki lykalam garsciami,niestety nie pracowalam mniej,ani nikt Mi nie pomagal.To podle,ale co mam robic,chodze i placze teraz chodze juz co dzien nie mam nikogo kto moglby Mi pomoc wiec musze plakac i pracowac.Skoro niestety bol bedzie sie nasilal to poinformowano Mnie ze moge isc do przytolku,rozumiesz do przytolku w wieku 47lat.Wiem ze nie pomoglam Ci za bardzo,ale nie godz sie na cos takiego to jest jawne wykorzystywanie.Zwolnic na zwolnieniu Cie nie moga.Poradz sie najlepiej jakiegos adwokata,tutaj raczej nikt nie da Ci porady i Ja tez prosilam i niestety bez rezultatu.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

dadido

Post #3 Ocena: 0

2008-02-24 18:48:39 (17 lat temu)

dadido

Kobieta

Z nami od: 11-12-2007

dopuki masz zwolnienie beda ci placic. nie zaluj ich skoro maja takie podejscie.. wycisnij ile wlezie a sadze ze mozesz o wiele wiecej niz 800F... koniecznie znajdz prawnika ktory zrobi to w twoim imieniu. oni skladaja propozycje ale ty tez mozesz zlozyc propozycje.. mysle ze prawnik sobie z tym poradzi.. nie rozmawiaj z firma osobiscie.. nie zaleznie od tego powinienes nalezec do zwiazkow zawodowych oni rowniez maja prawnikow i byc moze ich wlasnie prawnik bedzie cie reprezentowal.. nie wachaj sie przed takim postepowaniem bo nie sadze by mozna bylo u tego pracodawcy uratowac twoja pozycje wiec wycisnij ile wlezie.. dzialaj szybko
pozdrawiam
W życiu piękne są tylko chwile i ulotne jak motyle ...

Do góry stronyOffline

adam30

Post #4 Ocena: 0

2008-02-24 18:52:50 (17 lat temu)

adam30

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 09-12-2007

dzieki za rade ale jutro mam spotkanie a nie napisalem ze w cv ze bylem operowany w Polsce na kregosłup i oni sie tego czepiaja

Do góry stronyOffline

akita1

Post #5 Ocena: 0

2008-02-25 20:30:08 (17 lat temu)

akita1

Kobieta

Z nami od: 11-02-2008

Nie jestem pewna,ale nie powinienes rezygnowac,ani godzic sie na ugody jakie Ci proponuja.Masz zaswiadczenie od lekarza,a czy ma to znaczenie ze byles operowany?Nie podejmuj pochopnej decyzji nie moga Cie zwolnic poradz sie prawnika,takie decyzje nie powinno sie podejmowac pochopnie,zdrowie jest warzniejsze,a co zrobisz pozniej?teraz masz ubezpieczenie,a jak sie zgodzisz zostaniesz z niczym.Przemysl to.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,