MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Seagate Limavady

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ninka28

Post #1 Ocena: 0

2007-10-30 19:28 (18 lat temu)

ninka28

Kobieta

Z nami od: 24-05-2007

Zamykaja Seagate Limavady wiele ludzi straci prace.Choc mowilo sie o tym juz od dawna dopiero od wczoraj zrobilo sie o tym glosno.Piszcie co sadzicie o tym.Z tego co wiem 90% polakow mieszkajacych w Limavady pracuje wlanie tam.Jakie plany na przyszlosc.. Powrot do kraju , czy zmiana miejsca zamieszkania i pracy na wyspach..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

liber72

Post #2 Ocena: 0

2007-10-31 19:49 (18 lat temu)

liber72

Z nami od: 16-04-2007

hejka.mowi sie trudno,ale nie ma co sie lamac i myslec o powrotach,tylko trzeba szkac cos innego.a gdzie to wogole jest???
i ciagle do przodu!!!!!!

Do góry stronyOffline

mastroiani

Post #3 Ocena: 0

2007-11-02 16:41 (18 lat temu)

mastroiani

Konto zablokowane

Z nami od: 02-11-2007

decyzja juz zapadla. PFabryka przewidziala odprawy dla tych, ktorzy odejda, lecz w zwiazku z tym ze Polacy nie pracuja tam dostatecznie dlugo, odprawy te nie beda wystarczajaco duze.

Ciekawe, co na to rodacy!!!

Do góry stronyOffline

liber72

Post #4 Ocena: 0

2007-11-02 21:00 (18 lat temu)

liber72

Z nami od: 16-04-2007

ha ha ha czyli jak zwykle,polak stratny!samo zycie
i ciagle do przodu!!!!!!

Do góry stronyOffline

filipl

Post #5 Ocena: 0

2007-11-02 22:38 (18 lat temu)

filipl

Z nami od: 15-04-2007

gdzie?
na koncu swiata, o ile Google sie nie myli :)
tutaj...

[ Ostatnio edytowany przez: filipl 02-11-2007 22:40 ]

filip.ART.pl || Hatfield, Herts

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ninka28

Post #6 Ocena: 0

2007-11-04 14:14 (18 lat temu)

ninka28

Kobieta

Uwazam ze Polacy sa najmniej stratni na tym zamknieciu. Z tego co sie orientuje prawie cale miesteczko pracowalo w tej fabryce. Ludzie maja kredyty , hipoteki i ta sa problemy a polacy. Spakuja manatki wymowia umowe wynajmu i pojda gdzie indziej. Co do odpraw to Polacy tez dostana tylko ze mniejsze. Liczy sie czas zatrudnienia przez Seagate. Masa ludzi jest zatrudniona przez Grafton co nie upwaznia ich do zadnych swiadczen.
Jednym slowem Limavady znow stanie sie malym spokojnym miasteczkiem jak bylo 3 lata temu zanim przyjechali polacy...

[ Ostatnio edytowany przez: ninka28 07-11-2007 13:02 ]

Do góry stronyOffline

FabJaN

Post #7 Ocena: 0

2007-11-28 20:54 (17 lat temu)

FabJaN

Z nami od: 28-11-2007

Pracowałem w Seagate od kwietnia 2006 do lutego 2007 i naprawdę bardzo dobrze wspominam ten czas. Była to co prawda moja jedyna praca w UK, bo w lutym postanowiłem zjechać do Polski, ale naprawdę szkoda mi tych ludzi, którzy po zamknięciu tej fabryki pójdą na bruk.
I nie chodzi mi tu o Polaków (choć oczywiście "naszych" szkoda), ale przede wszystkim rodowitych Irlandczyków. Bo - jak już ktoś wspomniał - Polak znajdzie sobie coś w Belfaście, Ballycastle czy przeniesie się do Dublina bądź Corku czy uderzy do Anglii albo nawet wróci do Polski. A Irlandczycy mają najczęściej pozaciągane hipoteki, rodziny na utrzymaniu i są to naprawdę BARDZO WARTOŚCIOWI ludzie. Nie jeden raz miałem okazję się przekonać o tym, że z Irlandczykiem było lepiej się dogadać jak z Polakiem. Taka smutna prawda :/
A wracając do Seagate. To już bodaj w listopadzie zeszłego roku wiadome było, że fabryka przeniesiona będzie do Malezji. Niektórzy w to wierzyli, niektórzy nie... Teraz stało się to faktem.
Podczas jednej z rozmów z Gavinem, który od urodzenia mieszka w Limavady dowiedziałem się, że przed Seagatem była w tamtym miejscu fabryka jakiejś elektroniki czy czegoś, i że pewnie po Seagate też coś tam powstanie. Oby! Bo Ci ludzie naprawdę zasługują na pracę i szansę zarabiania pieniędzy bez konieczności szukania ich z dala od domu.
Pozdrawiam, Fabian.
Kocham Cię, jak Irlandię... ;)

Do góry stronyOffline

ninka28

Post #8 Ocena: 0

2007-12-01 17:16 (17 lat temu)

ninka28

Kobieta

Wiadome bylo ze fabryka zostanie zamknieta juz dawno . Co do fabryki eklektoniki to chyba myslisz pojecia i piszesz o Huco ktore tez zostalo zamkniete w tym roku, wiec jednym slowem tworzy sie w Limavady zaglebie bezrobocia.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,