MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozyczka

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

michald

Post #1 Ocena: 0

2007-07-22 08:58 (18 lat temu)

michald

Z nami od: 22-07-2007

Witam,

Potrzebuje wziasc niewielka pozyczke 3-4 tys funtow. Zarabiam "troche" wiecej niz placa minimalna, niestety jestem tu tylko rok i moj bank (Lloyds TSB) ma przed tym opory - twierdza, ze moga mi dac ale po trzech latach (poczym przysylaja mi kilka ofert kart kredytowych tygodniowo, ktorych nie chce). Pracuje na umowe o prace, bezterminowa, mam stale dochody - chce przede wszystkim zbudowac sobie zdolnosc kredytowa, bo za 2 lata chce tu kupic dom.

Czy ktos ma jakies pozytywne doswiadczenia w tym temacie z innym bankiem niz Lloyds? Brokerzy pozyczajacy pieniadze na 25% mnie nie za bardzo interesuja.

Z gory dziekuje za ew. odpowiedzi.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-07-22 09:30 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A masz juz karte kredytowa? To poczatek do budowy historii kredytowej. Zarejestrowales sie na electoral roll?

Poczytaj tez to:
Inny watek na ten temat.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michald

Post #3 Ocena: 0

2007-07-22 09:48 (18 lat temu)

michald

Cytat:

2007-07-22 09:30, Richmond napisał(a):
A masz juz karte kredytowa? To poczatek do budowy historii kredytowej. Zarejestrowales sie na electoral roll?

Poczytaj tez to:
Inny watek na ten temat.

Nie za bardzo mi odpowiada pozyczanie pieniedzy przez karte kredytowa, chociaz wiem, ze to dobrze robi credit score. Mam 2 karty, ale zadna nie jest z UK i nie maja wplywu na moj credit score tutaj:).
Jestem zarejestrowany w electoral roll.

Z tego, co sie orientowalem we wlasnym zakresie, to credit score w takiej sytuacji jak moja (dobre dochody, ale jestem tu krotko), to niestety loteria - przynanie kredytu na tej podstawie zalezy glownie od widzimisie urzednika w banku.
Moze jednak wezme od nich karte, albo zrobie rundke po innch okolicznych bankach.
Dzieki za odpowiedz.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2007-07-22 10:06 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Karte wez, kupuj cos na nia i splacaj calosc co miesiac, w ten sposob nie bedziesz mial kosztow, a bedziesz mial jakas historie kredytowa. Potem na credit raport bedzie ladnie wypisane, ze masz karte tyle i tyle, taki limit i splacasz na czas, co jest sygnalem dla innych, ze moga Ci zaufac.

Mozesz tez wystapic o overdraft, nawet jak nie planujeszs z niego korzystac. Tez bedzie na Twoim credit report.

Wez tylko pod uwage, ze jak bedziesz wystepowal do zbyt wielu instytucji i kazda zrobi Ci credit search, to potem bedzie to brzydko wygladalo w historii kr.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

michald

Post #5 Ocena: 0

2007-07-22 10:10 (18 lat temu)

michald

Cytat:

2007-07-22 10:06, Richmond napisał(a):
Mozesz tez wystapic o overdraft, nawet jak nie planujeszs z niego korzystac. Tez bedzie na Twoim credit report.

No i tak jak mowisz, to loteria. Wez tylko pod uwage, ze jak bedziesz wystepowal do zbyt wielu instytucji i kazda zrobi Ci credit search, to potem bedzie to brzydko wygladalo w historii kr.

O tym overdraft to nie wiedzialem, ze to ma jakis wplyw na historie kredytowa, zalozylem przed chwila przez internet.. tym razem "computer said yes" ;).

Z ta rundka, to raczej przejde sie po mojej wsi, w ktorej jest 6 bankow w obrebie 1 mili :) i porozmawiam z paniami pol-formalnie, wiec credit search nie bedzie.

Dzieki jeszcze raz.

Do góry stronyOffline

bamus

Post #6 Ocena: 0

2007-07-24 06:58 (18 lat temu)

bamus

Mężczyzna

Z nami od: 03-04-2007

ja z lloydsem mialem podobnie. mimo ze mialem duzo ponad srednia krajowa pani we banku nie chciala rozmawiac o pozycce. mam jednak internet banking i pewnego dnia pokazal sie link ze moge aplikowac o pozyczke przez internet. 3 tys w 5 minut dostalem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,