MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypadek samochodem z Polski w Angli - I co dalej??????

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Paul-Bristol

Post #1 Ocena: 0

2007-07-17 16:25 (18 lat temu)

Paul-Bristol

Z nami od: 16-07-2007

Witam serdecznie wszystkich uczestników forum o Anglii.
Chciałbym przedstawić mój problem z którym nie wiem jak sobie poradzić.
Obecnie posiadam samochód z Polski i używam go na co dzień w mieszkając w Anglii.
Kilka dni temu miałem stłuczkę na drodze z innym samochodem Angielskim, nie było to z mojej winy, mam wszystkie dane kierowcy i pojazdu ale nie wiem co mam z tym robić . czy ktoś może mi coś poradzić jak mogę otrzymać odszkodowanie może ktoś miał podobny problem i powie mi jak to najlepiej załatwić.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za informacje.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2007-07-17 17:46 (18 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

zglosic sie do firmy ubezpieczeniowej tego anglikia, przedstawic im sytuacje i juz.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2007-07-17 19:10 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lexi-anglia

Post #4 Ocena: 0

2007-07-18 11:24 (18 lat temu)

lexi-anglia

Z nami od: 18-07-2007

Jezeli skontaktujesz sie z Polskim ubezpieczycielem, to sam bedziesz musial zaplacic za naprawy, a dopiero po kilku miesiacach odzyskasz ich koszt (zwykle niecalkowity). Jezeli natomiast zadzwonisz do lokalnej firmy z gatunku claims management companies, to nie tylko za darmo dostaniesz samochod zastepczy,ale oni rowniez zorganizuja naprawy Twego auta i za nie zaplaca. Ich uslugi sa dla Ciebie zupelnie bezplatne, bo calkowity ich koszt odzyskaja od ubezpieczyciela sprawcy wypadku.
Podaj mi swoj numer telefonu na priva lexi-uk@wp.pl a natychmiast oddzwonie i chetnie Ci pomoge, bo akurat pracuje dla tego typu firmy.
Nawet jezeli juz zadzwoniles do swojego ubezpieczyciela i zglosiles szkode, wcale nie jest za pozno na skontaktowanie sie z ktoras z tutejszych firm.
Pozdrawiam
Lexi

Do góry stronyOffline

piekar10

Post #5 Ocena: 0

2007-07-21 18:34 (18 lat temu)

piekar10

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 08-06-2006

witam. jesli masz wszystkie dane a najważniejsze numer polisy tego anglika to tylko musisz zawieźć auto do pierwszej lepszej lakierni najlepiej angielskiej i to wszystko.
wszystkie formalnosci załatwia zakład lakierniczy i ty niczym sie nie zajmujesz tylko odbierasz gotowy samochód z nowymi i pomalowanymi czesciami bo anglicy nie szpachluja błotników tylko wymieniaja .pozdrawiam ;-)
1) Prawdziwi fceci nie jedzą miodu , prawdziwi faceci żują pszczoły ............2) Ponosze pełną odpowiedzialność za porady udzielane przez Richmond.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2007-07-21 21:08 (18 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ex-rak

Post #7 Ocena: 0

2007-07-21 21:34 (18 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Pod warunkiem, ze firma ubezpieczeniowa goscia uzna, ze wypadek byl z jego winy (1. czlowek sam sie do tego przyzna; 2. masz swiadkow; 3. wezwaliscie policje). W innym przypadku ubezpieczyciel moze sie wypiac. Lakiernik niewiele wskora, firma specjalizujaca sie w claim pewnie wiecej.

Do góry stronyOffline

welder75

Post #8 Ocena: 0

2011-04-23 00:08:54 (14 lat temu)

welder75

Mężczyzna

Z nami od: 22-04-2011

Witam.Mam pytanie czy ktos moze mi pomóc mam angielski samochód mieszkam w Angli w chwili obecnej jestem w polsce i zepsuło mi się auto co mam robić prosze o pomoc

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2011-04-23 00:13:23 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Masz ubezpieczenie wykupione na naprawy (ewentualnie holowanie, koszty hotelu) to dzwon do ubezpieczyciela. nie masz ubezpieczenia, to w ramach twojego funduszu szukaj warsztatu.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-04-23 00:23:12 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »