MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Trasa do polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 7 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2014-08-26 21:16:00 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kolezanka wlasnie niedawno dostala mandat we Francji, 95 euro, 158km/h na limicie 130km/h. A zapewniala mnie, ze nie bedzie szybko jechac, to nie ostrzegalam ja przed mandatami. Za przekroczenie predkosci 40km/h ponad limit zabieraja prawo jazdy na miejscu.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-08-26 21:27:28 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

paposki19

Post #3 Ocena: 0

2014-08-27 00:16:34 (11 lat temu)

paposki19

Mężczyzna

Z nami od: 19-11-2007

Cytat:

A propos czy to prawda, ze na angielskich blachach tuskowe kamery niestraszne ?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Tomalski</i> 26-08-2014 22:25 ]

No poczytaj,a ja potwierdzam,bo zadnej zaplaty za foty nie dostalem od 2011
http://moto.onet.pl/porady-ekspertow/jak-mozna-uniknac-placenia-mandatu-z-fotoradaru/hf5lv
O Nadziejo... Matka glupich Cie nazwali-ludzie glupi,ludzie mali...

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Rafalinek

Post #4 Ocena: 0

2014-08-27 07:28:48 (11 lat temu)

Rafalinek

Mężczyzna

Z nami od: 27-06-2011

Jeżeli jedziemy w kierunku polskiej A4 to polecam trasę Antwerpia, Eindhoven, Essen, Kassel, Zgorzelec - mimo że minimalnie dłuższa, to dużo mniejszy ruch niż przy ringu berlińskim. Płacić można kartą debetową, paliwo w Belgii minimalnie droższe niż w Polsce, w Niemczech też, chociaż droższe niż w Belgii. Ja zawsze jadę z maksymalną dozwoloną prędkością, w Belgii 120, Holandia 120 lub 130 zależnie jak mówią znaki, Niemcy 130, czasami szybciej jak chcę kogoś szybciej wyprzedzić, Nie polecam szarżować, szczególnie we Francji i w Niemczech;) Polecam za to jakieś ubezp. assistance. Ja mam ADAC,płacę 85 eur na rok i mam święty spokój, w razie w samo holowanie z autostrady może wynieść nawet 200 euro, a muszą cię zholować nawet jak złapiesz kapcia. to chyba tyle. staję tylko na parkingach w niemczech, ewentualnie na stacji jak muszę dotankować. przy mojej jeździe cała trasa z tymi prędkościami co podałem wychodzi spalanie 5,1 l/100 km (peugeot 207 1.6 HDi 110KM)

Do góry stronyOffline

Kaputzin

Post #5 Ocena: 0

2014-09-03 06:36:41 (11 lat temu)

Kaputzin

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-2012

Drodzy Forumowicze. Wybieram się w tym roku pierwszy raz samochodem do Polski i chcę to trochę rozplanować. Czy jest jakaś różnica między wyjazdem w weekend a w środku tygodnia? Czy jest mniej TIR-ów w weekend za to więcej osobówek przez jakieś tam rodzinne wyjazdy i w sumie ruch jest i tak spory na drogach? Czy też w razie "W" jakby się coś stało w środku tygodnia prędzej znajdę jakąś pomoc?
(Wyjazd w październiku)
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie"

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: +1

2014-09-03 07:00:28 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stefan666

Post #7 Ocena: 0

2014-09-03 07:08:27 (11 lat temu)

stefan666

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2013

Cytat:

2014-09-03 06:36:41, Kaputzin napisał(a):
Drodzy Forumowicze. Wybieram się w tym roku pierwszy raz samochodem do Polski i chcę to trochę rozplanować. Czy jest jakaś różnica między wyjazdem w weekend a w środku tygodnia? Czy jest mniej TIR-ów w weekend za to więcej osobówek przez jakieś tam rodzinne wyjazdy i w sumie ruch jest i tak spory na drogach? Czy też w razie "W" jakby się coś stało w środku tygodnia prędzej znajdę jakąś pomoc?
(Wyjazd w październiku)

Jeździłem w różne dni i rożne godziny i jest 1 zasada - jeśli nic się nie rozbije na autostradzie to jakoś pójdzie;
jedyne co mi przychodzi na myśl to obwodnica Antwerpii za dnia może być bardziej zakorkowana.

Do góry stronyOffline

Kaputzin

Post #8 Ocena: 0

2014-09-14 06:00:58 (11 lat temu)

Kaputzin

Mężczyzna

Z nami od: 01-01-2012

Tyniek dzięki za rady.

A orientujecie się może jak bardzo rygorystycznie niemieckie służby podchodzą do obowiązku posiadania zimowych opon. W Niemczech od 1 października są one wymagane ale nawet jak jest jeszcze lato? Zamierzam kupić zimówki dopiero w Polsce na powrót do UK.
"Gdy opuści mnie granie, miej w opiece mnie Panie"

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-09-14 08:49:34 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Opony zimowe musisz miec jak sa warunki zimowe.

http://www.theaa.com/motoring_advice/touring_tips/germany.pdf

"It is prohibited to use summer tyres in Germany during winter weather conditions - tyres fitted in the UK are generally summer tyres unless you specifically asked for a different type.

The winter tyre regulation applies to all motorised vehicles using roads in Germany, including those registered abroad, so vehicles registered in the United Kingdom are affected.

Winter weather conditions include black ice, snow, ice, slush and hoarfrost. Please bear in mind that these conditions may also be present even if the temperature is above 0 C.

German law specifies that the tyres must be winter tyres or all season tyres designed for use in wintry conditions. Suitable tyres will normally be marked with ‘M+S’, a snow flake or
snowy mountains symbol.

Check with the tyre supplier if you are in any doubt as some 'M+S' tyres sold in the UK are summer tyres. These would not meet the German requirements even though the sidewall marking, ‘M+S’, might suggest that they do.

Motorists, whose car is fitted with summer tyres, may not take the car on the road in winter weather conditions. Motorists in violation face fines of €60. If they actually obstruct traffic,
the fine is €80. You may also be prevented from continuing your journey unless the tyres are changed or the weather conditions change. "
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2014-09-14 09:10:57 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-09-03 07:00:28, tyniek napisał(a):
Jeśli się zatrzymasz, dostaniesz propozycję taniego zakupu "złotej" biżuterii.

często jeżdżą z dziećmi, nas nagabywali przy wjeździe na stację paliw, że brakuje im na paliwo, a jadą do domu do Berlina, jakaś wizytówkę mi wciskał że mi odda kase ...

jak powiedziałem że nie ma sprawy już wzywam pomoc i policję to szybko im się naprawiło :-8

A i nie zatrzymywać się na autostradzie żeby pomóc, bo za to są mandaty, od pomocy są firmy które mają odpowiednio oznakowane pojazdy.

Niemcy z oponami od kilku lat są dość cieci, kilka lat temu był tragiczny wypadek, Niemka skosiła polski autobus, potem była dość ostra zima, ludzie zostawiali samochody w rowach.

Miał do przejechania z pracy do domu zaledwie kilka km i utknął na prawie całą noc, a na kocu wylądował w rowie. Odzyskał swoją BMW dopiero w styczniu, po prawie 2 miesiącach, była zdewastowana.

i właśnie wprowadzono bardziej rygorystyczne przepisy i bardziej trzepią. A wiedzą że "anglicy" to raczej zimowych opon to nie stosują wiec łatwy łup.

Zwłąszcza policja z okolic Berlina :-8
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 7 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,