MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Trasa do polski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 6 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

espe-7

Post #1 Ocena: 0

2014-07-17 08:35:19 (11 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Cytat:

2014-07-17 08:16:23, karjo1 napisał(a):
Jeszcze jeden drobiazg, wiele z parkingow na trasie dopuszcza maksymalnie 2-3 godzinny postoj.
A po takiej drzemce w aucie mozna byc bardziej zmeczonym niz przed.

Nie wiedzialam :-T[ My zawsze spimy na parkingu w samochodzie, najczesciej jakies 6 godzin.
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2014-07-17 08:44:35 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nam przyszla taka urocza fiszka ze wskazaniem na nr konta, by oplate noclegowa uiscic, wrrrr.
A czlowiek zmeczony, w nocy, to i tabliczki informacyjnej nie zauwazylismy przy wjezdzie.
Zdecydowanie korzystniej wychodzi rozpoczecie wakacji i znalezienie motelu, kemping (mamy na trasie miejscowke w Niemczech z lesnym jeziorem, placami zabaw, swietna sangria i rozbijamy miniature namiotu - odpada temat dzieci i zwierzat w podrozy), w ostatecznosci i z minimalizowaniem kosztow - jazda noca, w dzien znalezienie bezplatnego parkingu i kocyk/spiwor na trawie na dluzsza drzemke w pozycji horyzontalnej.

Do góry stronyOffline

espe-7

Post #3 Ocena: 0

2014-07-17 09:03:10 (11 lat temu)

espe-7

Kobieta

Z nami od: 04-06-2010

Uuuuu niezle :-( Ja nigdy zadnej informacji nie widzialam! My jak jezdzimy do Polski to zawsze sie spieszymy I nigdy nie sa to wyjazdy wakacyjne.
Nastepnym razem jednak zatrzymamy sie u znajomego w Dreznie (uwielbiam to miasto, wiec z checia jeden dzien tam spedze).
"Lovers of air travel find it exhilarating to hang poised between the illusion of immortality and the fact of death." Alexander Chase

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2014-07-17 10:15:48 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Ja staram sie nie jezdzic wiecej niz 1000km w jednym rzucie i to przy zalozeniu, ze wyspalam sie wczesniej. Jak wyjade po pracy bez snu, to ok. 3-4 rano mam kryzys. A ostatnio przespalam sie po pracy, wyjechalam z domu o 23.00 i o 5.00 rano musialam zdrzemnac sie na parkingu. Starosc nie radosc.

Parking z ograniczeniami, to raczej te duze oficjalne Autohof czy Services. Te male lesne z kiblem, gdzie jest duzo kierwcow tirow, nie miewaja takich ograniczen.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Matteusz04

Post #5 Ocena: 0

2014-08-26 18:59:13 (11 lat temu)

Matteusz04

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2014

Witam ponownie. Poniewaz nasz wyjazd do Polski zbliza sie dosc wielkimi krokami, bo jedziemy juz w przyszly poniedzialek. Chcialem zapytac, czy ktos moze ostatnio byl moze w Polsce samochodem, czy jakies problemy na trasie? Ciezko jest trafic na prom w Dover, i potem juz ustawic sie do samego promu? Oraz problem jaki mnie meczy, to czy wymienic rowniez funty na euro w razie tankowania w Niemczech, badz Francji, czy moge uzyc normalnie mojej karty platniczej? (Visa Debit) Nie jestem pewien czy wszedzie moge placic ta karta... Pozdrawiam Mateusz ;)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2014-08-26 19:33:02 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Nie bedzie problemu z platnoscia karta debetowa Visa na stacjach. Nie placilam chyba nigdy gotowka, a jezdze bardzo czesto.

Po drodze do Antwerpii jest tania stacja tuz przy autostradzie: http://goo.gl/maps/hCk6t Placi sie w automacie.

Jest duzo robot drogowych w Niemczech, sa rowniez roboty przy samym Calais, 14km jedzie sie po jednej stronie autostrady. A widze, ze plyniesz do Dunkierki, to ominiesz te roboty.

Trafisz na prom w Dover, wszedzie masz oznakowanie nad autostrada. A pani w okienku da Ci fiszke na lusterko i bedziesz mial numer pasa, na ktorym masz sie ustawic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #7 Ocena: 0

2014-08-26 19:34:34 (11 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Ja wróciłem z Polski własnie 2 tyg temu. Były dwa odcinki w Niemczech remoncie, w sumie nic długiego. Ja jeżdzę na Dortmund, Kassel. Możesz sobie sprawdzić przed wyjazdem na googlach, jest fajnie oznaczone, gdzie są aktulanie remonty. Jedynie w Polsce były korki przy bramkach (spędziłem w nich jedynie 4h), ale to były wakacje no i weekend. Teraz powinno się rozluźnić już. Mowa o trasie A4. Na prom w Dover trafisz bez problemu, jest dobre oznakowanie. Co do karty to wiem, że można płacić (kolega), ale ja zawsze wymieniam sobie wcześniej na Euro.
Szerokości kolego.

Do góry stronyOffline

Craven_2

Post #8 Ocena: 0

2014-08-26 20:17:50 (11 lat temu)

Craven_2

Mężczyzna

Z nami od: 24-08-2010

Przy platnosci karta byc moze bedziesz musial przed wyjazdem powiadomic bank, ze beda platnosci zagraniczne. To tak zebys sie nie zdziwil gdyby odrzucalo twoja karte.
My zawsze placimy kredytowa, zawsze dzwonimy przed wyjazdem i nigdy nigdzie nie bylo problemu. A Euro zawsze warto miec ze 2-3 stowki na wszelki wypadek.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer AIM

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2014-08-26 20:53:27 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Na pewno warto miec drobne euro na toalety, 50-70 euro centow z reguly. Chyba, ze ktos planuje zatrzymywac sie tylko na tych parkingach, gdzie sa darmowe metalowe toalety. Ale to tylko w Niemczech, bo w Belgii i Holandii takowych nie ma.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2014-08-26 21:10:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,