MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Orange oszukuje!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 5 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sziwona85

Post #1 Ocena: 0

2007-08-15 16:29 (18 lat temu)

sziwona85

Z nami od: 19-08-2006

moze w umowie nie pisze otych numerach,ale moim zdaniem sprzedawcy tak jakw moim przypadku mnie oszukali(zaje...babaje), w dniu w ktorym popisywalam umowe Orange zlikwidowala te numery a sprzedawcy z usmiechem na tych swoich wrednych gebach(sory ale az mnie szlag trafia) stanowczo doradzali ktora umowe podpisac,zeby najkorzystniej dzwonic do polski.Umowe przeczytalam jak kazdy, ale mysle ze kazdy ktopodpisuje umowe nie zastanawia sie nad tym (co bedzie gdy np Orange zmieni warunki umowy).Masz napisana fajna oferte to czemu nie!Jak dla mnie to banda oszustow i Orange i niektorzy sprzedawcy!! Kilka razy pytalam czy nic sie nie zmieni, a oni ze oczywiscie ze nie(a teraz ze skruszona minka twierdza ze oni sa tylko posrednikami w sprzedazy i maja wszystko w dupie ze podpisali ze mna umowe z super darmowkami ktore wtym dniu juz przestaly dzilac.Ale po co informowac o tym, lepiej nabijac wiecej klientow, przeciez to jest dla nich kasa. Do tej pory w niektorych salonach proponuja umowy z numerami dostepowymi do Polski(o dziwo ktore juz nie istnieja). Szkoda tylko ludzi ktorzy sie na to nabiora:(:(

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-08-15 16:44 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2007-08-14 21:34, agle napisał(a):
wzielam tel.na abonament w orange w styczniu i tez mialam ta darmowki.wiec jak po takim czasie mozna zablokowac jezeli mam to w umowie?gdyby nie ten internet za free to bym ich w dupe kopnela.a Ty drogi Richmondzie nie pisz,ze mamy czytac umowy,bo ja akurat o tym wiedzialam i podejrzewam,ze kazdy to wie.ale co mamy zrobic jezeli firma nas oszukala?????????

Moglas wypowiedziec warunki umowy w ciagu 14 dni po wprowadzeniu zmian. Byl jeszcze jeden watek na forum o tej zmianie i tam podawalam wzor listu (albo link do listu, nie pamietam juz), ktory mozna bylo wyslac do Orange w celu rezygnacji z uslug, w zwiazku ze zmiana warunkow umowy.
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/36/8149/numery-do-Polski-Orange,0#post31091

Uwaga dot. czytania umowy byla do zalozycielki watku, bo ona podpisala umowe dokladnie w dniu jej zmiany.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

agle

Post #3 Ocena: 0

2007-08-15 18:12 (18 lat temu)

agle

Z nami od: 20-01-2007

a to przepraszam.a wiesz moze w jakiej sieci moge dzwonic na komorki doPolski za darmo,albo taniutko?nie chodzi mi o kolejny tel.na abonament.
agusia

Do góry stronyOffline

sziwona85

Post #4 Ocena: 0

2007-08-17 21:25 (18 lat temu)

sziwona85

Richmond mam prosbe czy moglabys przeslac mi kopie listu jaki moge wyslac doOrangez prosba o anulowanie umowy bo probuje znalezc ale jak narazie nic. Z gory bardzo dziekuje za pomoc:)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2007-08-17 22:00 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Dwa posty wyzej podalam link do posta z tym listem. List skopiowany z forum MoneySavingExpert.com

Tyle, ze ten list trzeba bylo wyslac do 2 tygodni po zmianie i dotyczyl abonentow, ktorzy podpisali kontrakt przed zmiana. A z tego co pisalas wynika, ze podpisalas juz ten nowy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sziwona85

Post #6 Ocena: 0

2007-08-17 22:11 (18 lat temu)

sziwona85

to w takim razie nie przysluguje mi zadne prawo do odstapienia od umowy??Bo w sumieminely juz 2 miesiace odkad podpisalam umowe. Wkurzylamsiewczoraj po raz kolejny kiedy tona moim rachunku do kwoty ktora powinnam placic za abonament 35 zostal dodany po raz pierwszy jakis podatek VAT prawie 6 funtow,takze moj abonament wynosi juz 41 funtow. A tak mowili ze procz 35 nie bede placic juz niczego wiecej:(:( i co zrobic

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2007-08-17 22:58 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Tu nie moge Ci pomoc. Mam T-Mobile i place dokladnie tyle ile wynosi taryfa, vat jest juz w to wliczony. Nie wiem jakie sa standardowe praktyki na rynku brytyjskim.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sziwona85

Post #8 Ocena: 0

2007-08-18 15:57 (18 lat temu)

sziwona85

poszlam dzisdosalonu wktorym wzielam ten telefon abonament i grzecznie poprosilam o sprawadzenie dlaczego moj rachunek za abonament nie wynosi 35(tak jak mam w umowie)tylko 35 + 6 jakiegos Vatu. Jak sie okazalo,Pan sprzedawca bylaz trak uprzejmy ze zadzwonil do Orange w moim imieniu, dlaczego tak jest.Otoz okazalo sie ze w umowie ktora podpisalam przez pierwsze 2 miesiace mialalm placic 35, ale Pan sprzedawca nie zauwazyl ze po dwoch miesiacach bede placic za jakis internet 6 funtow dodatkowych, bopiersze dwa byly za darmo.(oczywiscie mnie przeprosil,ze on tez tego nie wiedzial(WOW), w sumie to ja moze moglam sie domyslec hehe. Mozliwe ze do dwoch miesiecy zlikwiduja mi ta oplate za ten internet,ale Niestety tego co zabiora za duzo nie moga mi zwrocic;) bo po co:) smieszy mnie juz to:) pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mala902100

Post #9 Ocena: 0

2012-09-08 22:09:51 (13 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

podczepie sie...
Mam tel na abonamet w orange,dwa pierwsze rachunki wyzsze niz przy podpisaniu umowy bylo napisane ok,moja wina przekroczylam limit minut a bilinig co najmniej dziwny raz numery platne,raz za free...przymnknelam oko,w nastepnym miesiacu przypilnuje tego...no i przyszedl tez nieszczesny rachunek-znowu wyzszy!!!minuty nie wykorzystane,sms unlimited wiec o co chodzi???probuja mi wcisnac korzystanie z internetu, co jest nie mozliwe bo mam wylaczona transmisje danych po sieci w tel!owszem uzywam internetu przez kom ale przez wifi a nie przez siec !wiec skad ich obliczenia i ten zaje***ty vat?mial ktos podobna sytuacje?W poniedzialek zadzwonie do nich,sprobuje wyjasnic ale czy da sie skasowac rachunek badz zerwac umowe bez konsekwencji??umowa trwa juz 3msc i byla podpisana za posrednikiem a nie w salonie Orange.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-09-08 22:21:19 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,