MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Banki was oszukuja - odzyskajcie swoje pieniadze!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 3 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

roztocz

Post #1 Ocena: 0

2007-06-28 11:16 (18 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Cytat:

2007-06-16 09:38, Richmond napisał(a):
Za pierwszym razem pomaga zadzdwonienie i wytlumaczenie, ze zdarzylo Ci sie to pierwszy raz, ze wiecej sie nie potworzy, bedzisz pilnowal stanu konta i prosisz o uchylenie tych oplat. Grzeczna prosba zwykle skutkuje.

Zawnioskuj o overdraft, to odpadnie problem przekroczenia stanu konta. Mozna to zrobic online przez bankowosc internetowa.

niestety overdraft przyznaja dopiro po 3 latach obecnosci w UK (Llyods)
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-06-28 11:24 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Overdraft przyznaja na podstawie historii kredytowej i pewnie paru innych czynnikow. Mam w Lloyds i nie mieszkam tu 3 lata. Zreszta na pewno wiesz, ze banki zyja wlasnym zyciem i zasadami i czasami trudno to rozpracowac ;)

Sprobowac zawsze mozna.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #3 Ocena: 0

2007-06-28 11:33 (18 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

racja, moze musze po prostu sprobowac w innym oddziale,
bo kazdy z nich wydaje sie kierowac innymi zasadami
poki co probuje kontrolowac stan konta ale nie jest to latwe, duzo kupuje przez internet a wtedy platnosci sa pobierane bardzo roznie czasem ze sporym opoznieniem, bankomat tez nie zawsze wywietla aktualne dane

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2007-06-28 12:00 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A probowales przez internet? Przy polu overdraft wyswietlalo mi sie "Apply" od samego poczatku jak mialam konto i po prostu to zrobilam ktoregos pieknego dnia.

Overdraft tez jest oprocentowany wiec lepiej na nim nie jechac na dluzsza mete.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #5 Ocena: 0

2007-06-28 12:02 (18 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Ciagnac temat oszukiwania przez banki, przydarzylo mi sie co nastepuje:
moja nazeczona podejmujac prace podala moj nr konta, tak wiec i moja i jej pensja wplywaly na to some konto zalozone na moje nazwisko. Trwalo to przez rok. Po tym czasie moje konto zostalo zablokowane (bez zadnej proby skontaktowania sie ze mna czy powiadomienia mnie o tym) z uwagi na podejrzenie ze moje dane osobowe zostaly skradzione! Zauwazcie jak jest to GLUPIE!:
-po pierwsze - zorientowali sie po roku!
- po drugie - ktos ukradl moje dane osobowe zeby co m-c tego samego dnia wplacac ta sama kwota na moje konto!
Nie udalo mi sie nic zalatwic przez tel ani w najblizszym oddziale, wiec musialem sie udac do oddzialu w ktorym zalozylem konto co wiazalo sie z wzieciem dnia wolnego w pracy. Na miejscu wszystko wyjasnilem, dostalem m-c na dodanie drugiego nazwiska do konta.
Oczywiscie po tym wszysykim (zachecony poprzednimi sukcesami) napisalem list do Customer Service wyrazajacy moje niezadowolenie z ich postepowania.
DOSTALEM £50 NA KONTO! WYGRALEM!
i nie tyle chodzi tu o kase co o sposob w jaki traktuja kientow

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2007-06-28 16:21 (18 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Cytat:

2007-06-28 12:00, Richmond napisał(a):
A probowales przez internet? Przy polu overdraft wyswietlalo mi sie "Apply" od samego poczatku jak mialam konto i po prostu to zrobilam ktoregos pieknego dnia.

Overdraft tez jest oprocentowany wiec lepiej na nim nie jechac na dluzsza mete.

Dzieki Richmond, sproboje.

Do góry stronyOffline

perelka11

Post #7 Ocena: 0

2007-06-28 18:20 (18 lat temu)

perelka11

Z nami od: 28-06-2007

hey ja chcialam dowiedziec sie moze ktos juz ma sprawdzone konta oszczednosciowe w UK wie jakie w jakim banku i gdzie jest najlepsze oprocentowanie jezeli cos wiecie na ten temat prosze piszcie na adres erelka11gosia@interia.pl">perelka11gosia@interia.pl z gory dziekuje pa pozdrowionka

Do góry stronyOffline

PomocUK

Post #8 Ocena: 0

2007-07-11 20:47 (18 lat temu)

PomocUK

Z nami od: 18-04-2007

Kolezanko oszczedzaj w poslce, jeszcze masz dwa lata na zainwestowanie w Fundusze inwestycyjne.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

vitek

Post #9 Ocena: 0

2007-07-11 21:07 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2007-07-11 20:47, PomocUK napisał(a):
Kolezanko oszczedzaj w poslce, jeszcze masz dwa lata na zainwestowanie w Fundusze inwestycyjne.

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi, a koleżance wyżej odpowiem że jako że wszystkie konta oszczędnościowe są oprocentowane na 4,8-5% (minus 20% podatek) proponuję kierować się łatwością korzystania, co prowadzi do wniosku że najlepiej mieć konto oszczędnościowe w banku w którym masz już konto bieżące.

Nieco większy zysk dają tzw. ISA które są nieco wyżej oprocentowane, a zyski z nich wolne od podatku. Co roku możesz wpłacić Ł3,000 na cash (albo mini) ISA oraz dodatkowe Ł4,000 na investment ISA gdzie zysk nie jest gwarantowany bo pieniądze inwestowane są w akcje (alternatywnie można całe Ł7,000 przeznaczyć na investment).
Miłego oszczędzania.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

PomocUK

Post #10 Ocena: 0

2007-07-14 23:39 (18 lat temu)

PomocUK

Z nami od: 18-04-2007

Chodzi o to ze Fundusze inwestycyjne w polsce jeszcze przez dwa lata bede generowaly wysokie dochody co wiaze sie z mozliwoscia zarobienia wiekszych pieniedzy niz na lokacie. Oczywiscie mozna sobie wybrac rozne formy inwestowania od gwarantowanych do ryzykownych. Uzasadnic mozna to Faktem ze nasze PKB w I kwartale wyniosla 7.2 % a na gieldzie zadebiutowalo ponad 20 nowych spolek,

Podsumowujac - Oszczedzanie pieniedzy oplaca bardziej w polsce niz w UK.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,