MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Banki was oszukuja - odzyskajcie swoje pieniadze!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 2 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

UKDarek

Post #1 Ocena: 0

2007-06-24 00:30 (18 lat temu)

UKDarek

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2006

Richmond/ jezeli masz overdraft i go przekroczysz o 1,20 to historia sie powtarza.
Jezeli ktos juz cos probowal z bankiem w sprawie tych oplat to zapraszam do wymiany korespondencji
Szczegolnie osobe o nicku PomocUK bo widze, ze Cie to interesuje.
ukdarek@wp.pl

[ Ostatnio edytowany przez: UKDarek 24-06-2007 00:32 ]

It is never too late to be, what you might have been

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer Skype

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-06-24 10:15 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Jasne, ze placi sie za przekroczenie dozwolnego limitu czyli overdraft, ale jak wnioskuje sie o overdraft to jest to napisane w warunkach umowy. Tak samo zreszta jak przy otwarciu konta. Wbrew pozorom nie powinno to byc szokiem, pomijajac moze wysokosc kar. Warto pamietac, ze sa tez kary za odbicie direct debit, przelewu czy czeku.

Najlepiej monitorowac stan konta przez internet i pamietac, ze transakcje schodza przez pare dni, a nawet moga zejsc za pare tygodni i brac to pod uwage przy wydatkach.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #3 Ocena: 0

2007-06-24 11:17 (18 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Szczerze mówiąc to nie rozumiem o co Wam chodzi. Jeżeli nie mam wystarczającej ilosci pieniędzy na koncie to nie wypłacam. Trzeba wiedzieć jaką iloscią gotówki dysponujemy i kontrolować swoje wydatki. Przecież w polskim banku jak przekroczysz limit dotępnych pieniędzy to też pobierane są opłaty.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

PomocUK

Post #4 Ocena: 0

2007-06-24 22:34 (18 lat temu)

PomocUK

Z nami od: 18-04-2007

Masz czy nie masz, nie o to tu chodzi,

Jak mozesz obciazac kogos 30-stoma funtami za cos co kosztuje cie 2 i jest automatycznie generowane przez komputer, nawet cholerna maszyna pakuje listy.

Czy nie uwazasz ze takie praktyki sa niefair w stasunku do klienta?

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

justin1976

Post #5 Ocena: 0

2007-06-25 08:59 (18 lat temu)

justin1976

Kobieta

Z nami od: 05-06-2007

Czytałes umowe, którą podpisałes przy zakładaniu konta?? Będąc w Polsce (ładnych pare lat temu) też raz mi się przytrafiło przekroczyć stan konta, ale był to jedyn raz. Też pobrano ode mnie opłatę i odsetki jak za przeterminowany kredyt. Do nikogo nie poszłam się wtedy kłócić, bo wiedziałam, że to jest tylko i wyłącznie moja wina. A Polskie banki pobierają opłaty za wszystko: za karty do konta, za odnowienie limitu zadłużenia i takie tam pierdoły. Wielu z tych opłat nie ma tutaj, a Wy jeszcze nie potraficie pilnować swojego stanu konta?? No sorki, ale mnie to się nie wydaje nie uczciwe. Jeszcze raz powtarzam: nie mam pieniędzy, to nie wypłacam i sprawa jest czysta. Wypłacam tylko do stanu konta i monitoruję swoje wydatki.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

Agunia_UK

Post #6 Ocena: 0

2007-06-25 09:03 (18 lat temu)

Agunia_UK

Z nami od: 02-05-2007

Bank powinien poinformowac klienta ze przekroczył limit i dac mu czas na wpłate!nie informujac klienta i pobierajac mu overdrawta robi to NIELEGALNIE!!!Jet firma ktora poucza i odbiera pieniadze od banku z tym ze pobieraja 25% od kwoty,ktora nielegalnie sciagnał ci bank!Zadzwoncie pod ten numer:08458738760 i poproscie o pomoc.Moj kolega odzyskał swoje pieniadze a była to kwota dosyc duza.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

UKDarek

Post #7 Ocena: 0

2007-06-26 00:54 (18 lat temu)

UKDarek

Mężczyzna

Justin1976 / nie chodzi o to, ze bank pobiera jakies oplaty/kary. Sprawa opiera sie o wysokosc tych oplat, ktore powinny odzwierciedlac wysokosc poniesionych kosztow przez bank. Jakie koszty ma bank przy braku kasy na koncie a ustanowionym DD? 30f oplaty karnej to troche za duzo, tym bardziej, ze np DD byl na kwote 15f. Bank bierze sobie i tak odsetki od kwoty ponad dopuszczalny debet...

"Under the Unfair Terms in Consumer Contracts Regulations 1999 charges must reflect administration costs and cannot be punitive".

W Polsce jezeli nie masz kasy na koncie to bank poprostu jej nie przelewa i najwyzej zawiadamia cie, ze byl brak srodkow na koncie (PKO BP).

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

PomocUK

Post #8 Ocena: 0

2007-06-26 09:07 (18 lat temu)

PomocUK

Z nami od: 18-04-2007

Darek dziekuje za odbicie pileczki.

A wszystko opiera sie na rozpowszechnionej niewiedzy mieszkancow tej wyspy,

Jezeli dobrze przyjzymy sie wszystkim umowom, serwisom z ktorych korzystamy kazdego dnia, podejrzewam ze kazdy z was zaoszczedzilby na bardzo przyzwoity wypoczynek kazdego roku.

A wiec wiecej czytac, a mniej ogladac telewizji.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

UKDarek

Post #9 Ocena: 0

2007-06-28 00:04 (18 lat temu)

UKDarek

Mężczyzna

PomocUK/ znasz kogos, kto juz jest daleko w korespondencji z bankiem? Czekam juz na 2 odpowiedz, minelo 2 tyg i trzeba juz sie zastanowic nad court'em... Moze jakis prawnik cos poradzi?

ukdarek@wp.pl

Do góry stronyOffline

E-mailNumer Skype

roztocz

Post #10 Ocena: 0

2007-06-28 10:53 (18 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Udalo mi sie odzyskac od Llyodsa £120 (oplata za przekroczeniu limitu). Wygladalo to nastepujaco:
1- wyslalem pierwszy list (wzor sciagniety z netu)
2- otrzymalem odpowiedz z ich zwyczajowym belkotem i doradzjacy mi skontaktowac sie z niezalezna instytucja rozsadzajaco tego typu spory (dane dostalem w liscie)
3 - wyslalem list do tejze instytucji i drugi do Llyodsa informujacy ich ze to zrobilem
4 - dostalem list od tej instytucji (sorry, ale nie mam danych pod reka) informujacy ze zawiadomili bank ze sie z nimi skontaktowalem i ze bank ma iles tam m-cy (cos kolo 4-5) na ustosunkowanie sie do tego
5 - dostalem list banku informujacy ze oczywiscie w ich mniemaniu wszystko jest jak najbardziej legalne ale gdyby sprawa zaszla dalej to ich koszty bylyby wyzsze nia te moje £120 wiec w swojej laskawosci przelewaja mi kase na konto
WYGRALEM!!!
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,