|
---|---|
olsto701 | Post #1 Ocena: 0 2007-05-20 18:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-05-2007 Skąd: Konin |
Witam wszystkich serdecznie. Dwa dni przeglądałem to forum i nigdzie nie znalazłem żadnego wątku na temat pracy w charakterze ochroniarza w Anglii. Czy możecie się podzielić informacjami na temat tego rodzaju pracy? Jakie są najbardziej znane firmy ochroniarskie w Anglii, jakie są zarobki, czy są potrzeby na rynku pracy? Nie ukrywam, że jestem zainteresowany podjęciem takiego zatrudnienia. Chętnie nawiążę z kimś kontakt, kto już pracuje w takim charakterze - w celu wymiany doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich.
|
maciek1601 | Post #2 Ocena: 0 2007-05-20 21:42 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-05-2007 Skąd: Ilford |
|
domina86 | Post #3 Ocena: 0 2007-05-24 07:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-10-2006 Skąd: Londyn-Stratford |
Czy możecie się podzielić informacjami na temat tego rodzaju pracy? Jakie są najbardziej znane firmy ochroniarskie w Anglii, jakie są zarobki, czy są potrzeby na rynku pracy? Nie ukrywam, że jestem zainteresowany podjęciem takiego zatrudnienia. Chętnie nawiążę z kimś kontakt, kto już pracuje w takim charakterze - w celu wymiany doświadczeń. Pozdrawiam wszystkich.
zoabcz sobie na gumtree.com , pzrewaznie kazda firma ochronaisrka przyjmuje jeszcze nuie licwencjonowanych ochroniarzy bo sami daja trening (bezplatny,placisz tylko za licncje 190 f, pzrewanie po 10 z kazdej wyplaty ci zabieraja), zarobki srednio 6.50 - 7 na godzine, zapotrzebowanie duze. musisz sie l;iczyc z tym ,ze zmainy sa po 12 godzi, dniowki ,nocki ,weekendy ,wiec jak jestes z kims to troche niewygodnie. wiecej mozesz zarobic jako door supervisor powyzej 10 na godz. ale to jest ciezka praca, problemy jakie mozesz miec moga nie byc warate 10 funciakow,. powodenia |
roztocz | Post #4 Ocena: 0 2007-05-24 10:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
pracujac w ochronie na ogol stoisz (jak masz szczesie to siedzisz) lub chodzisz i obserwujesz a co najwazniejsze adekwatnie reagujesz na to co widzisz. Pracujac przez firme ochroniarska trafiasz do rozych miejsc, zalezy gdzie cie wysla, czasem jest to stadion Chelsea (bylem) a czasem agencja fotomodelek na Soho
![]() Jak sie spodobasz i wkazesz na miejscu to zostawiaja Cie w na stale. Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
kasiuleczek | Post #5 Ocena: 0 2007-05-24 13:05 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-05-2007 |
Niestety jak pracujcie ponizej 10F na godzine to Was wyzyskuja!!!Stawki dla ochroniazy w UK zalezy z jaka licencja zaczynaja sie od 10 a nawet 12 F na godzine!!! najlepiej samemu prywatnie zrobic kurs i na wlasna reke znalesc prace a nie w jakis agencjach byc wyzyskiwanym i to na poczatku bez licencji i jakby sie wpadlo bo Policja by sprawdzila to jest kara do 5000F,do pol roku za kratkami i zakaz dozywotniego wykonywania takiego zawodu.Ale o tym jak ktos zatrudnia bez licencji to nie powiadomi swoich pracownikow co im grozi!!
|
|
|
domina86 | Post #6 Ocena: 0 2007-05-24 18:02 (18 lat temu) |
sorry,ale ja sie nie zgdzoe z tym ,ze lepiej zrobic licencje samemu ,bo po co placic 200 funtow skoro mozesz zrobic ten sam kurs za darmo, w firmie ktora cie zatrudnia. Oczywiscie najpierw masz trening a potem dopiero mozesz pracowac. Poza tym ponizej 10 f to wyzysk?!!!! to zlaezy wlasnie od licencji,na zwyklego guarda jak juz pislaam 6.50 -7 srednio, na door supervisor od 10 p/h. rzeczywiscie najgozrej robic pzrez agnecje,ale jak juz pislaalm ,po prostu wyslijcie cv do firmy ochronairksiej np. lynx security, G4S i mozecie pracowac bezposrednio, nie sadze zeby wymagaly wiecej dokumnetow czy czegokolwiek niz agencja.
|
roztocz | Post #7 Ocena: 0 2007-05-25 09:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 23-05-2007 Skąd: Greenford |
prace dla firmy ochroniarskiej to swojego rodzaju praca przez agencje bo przeciez pracujesz dle nich ale oni "podnajmuja" cie firmie z ktora maja podpisany kontrakt na ochrone, czyli de fakto nie pracujesz dle firmy ktora ochraniarz, tylko dla podwykonawcy, jestes "contraktorem", mam wrazenie ze ci ktorzy tu pisza o pracy "przez agencje" wlasnie to maja na mysli bo nie czesto sie zdarza zeby dana firma zatrudniala ochrone bezposrednio (za drogo wychodzi)
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.
|
domina86 | Post #8 Ocena: 0 2007-05-26 17:52 (18 lat temu) |
praca pzrez agnecje to praca przez agencje a nie dla firmy,bo wiadomo firma jesy kontraktorem ,ale jednak pracujesz bezposrednio dla niej.
zatrudniajcy firme- firma- ty zqatrudniajacy firme-firma-agencja-ty jest roznica..... |
tomney | Post #9 Ocena: 0 2007-05-30 08:31 (18 lat temu) |
Z nami od: 29-05-2007 |
Wita. Niedługo mam za zacząc pracę w G4S. Może ktos życzliwy ma informacje dotyczące warunków pracy jakie oferuje ta firma stosunków międzyludzkich, na co trzeba uważać itp. Bedę zobowiazany za wszelkie informacje.
|
Cobra1981 | Post #10 Ocena: 0 2007-05-30 08:50 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-03-2007 Skąd: Londyn |
Witaj TOMNEY. Mam pytanie do Ciebie jaka drogo szedles do zatrudnienia w G4S? Zrobilem licencje SIA i chcialbym rozpoczac prace. POZDRAWIAM.
|