Jakie dokumenty, poza prawem jazdy, nalezy miec przy sobie w trakcie prowadzenia samochodu?
W szczegolnosci chodzi mi o certyfikat ubezpieczenia i logbook.
Str 10 z 436 |
|
---|---|
Kane | Post #1 Ocena: 0 2007-09-13 16:10 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 Skąd: Luton |
Kontynuujac moja przygode z samochodem w UK mam kolejne pytanie dla doswiadczonych w temacie:
Jakie dokumenty, poza prawem jazdy, nalezy miec przy sobie w trakcie prowadzenia samochodu? W szczegolnosci chodzi mi o certyfikat ubezpieczenia i logbook. Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.
|
terri007 | Post #2 Ocena: 0 2007-09-13 17:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-07-2007 |
Na to ci moge od razu odpowiedziec.
Jak prowadzisz samochod w UK to niema wymagania, zeby jakiekolwiek dokumenty miec przy sobie. Driving licence, log book itd moga byc w domu. Jak cos sie stanie, albo jestes zatrzymany przez Policje, to dostaniesz od nich 'producer' - to znaczy, ze w ciagu 7 dni masz sie zglosic na policje i pokazac im dokumenty tz: prawo jazdy, ubezpieczenie, log book. |
Post #3 Ocena: 0 2007-09-13 18:26 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
br1 | Post #4 Ocena: 0 2007-09-13 19:47 (18 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2007 Skąd: Wolverhampton |
Cytat: 2007-05-20 10:06, kik1976 napisał(a): jesli chodzi o zmiane samochodu, to poprostu przenosisz ub z jednego na drugiego, dzwonisz do nich i mowisz w czym rzecz. pozatym mozesz samochod ubezpieczyc na kogos straszego, zaufanego i dopisac siebie jako wlasciciela i drugiego kierowce. tyle ,z e nie bedziesz mial pozniej stazu. jesli chodzi o ubez compresive(nie wiem czy dobrze napisalam) do takie ubezpieczenie daje mozliwosc prowadzenia innego pojazdu, tzn np samochodu kolegi. Hej napisalam Ci wiadomosc osobista,nie wiem cfzy odebralas,dzieki Kubus 25 marzec 2009
Hanusia 12 kwiecien 2012
|
jarek38exeter | Post #5 Ocena: 0 2007-09-13 20:30 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-03-2007 Skąd: exeter |
jak kupilem auto i chcialem ubezpieczyc facet poradzil mi zeby wymienic prawko na angielskie i bedzie taniej tak zrobilem i rzeczywiscie place mniej moze warto wymienic prawko
|
|
|
mak4701 | Post #6 Ocena: 0 2007-09-13 21:00 (18 lat temu) |
Z nami od: 12-04-2007 Skąd: UK |
A ja mam pytanie z innej beczki. Otoz konczy mi sie polisa na auto i chcialabym zrobic symulacje ile bede placic za ubezpieczenie na drugi rok. Dlaczego nie moge zrobic symulacji online? Caly ten program mnie odrzuca kiedy tylko wpisuje podstawowe dane. Czyzby nie moge kupic drugi raz polisy przez neta? Dodam ze pierwsza kupowalam oniline.
Pozdrawiam
|
frelcia | Post #7 Ocena: 0 2007-09-13 23:11 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Cytat: 2007-09-13 21:00, mak4701 napisał(a): ...Otoz konczy mi sie polisa na auto i chcialabym zrobic symulacje ile bede placic za ubezpieczenie na drugi rok....Caly ten program mnie odrzuca kiedy tylko wpisuje podstawowe dane... Dziwne Ja nie mialam takich problemów, moze spróbuj przez inna wyszukiwarke, lub bazposrednio na stronie ubezpieczyciela. Pozdrawiam ![]() |
Rektaj | Post #8 Ocena: 0 2007-09-13 23:27 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: Newport South Wales |
Cytat: 2007-09-13 21:00, mak4701 napisał(a): A ja mam pytanie z innej beczki. Otoz konczy mi sie polisa na auto i chcialabym zrobic symulacje ile bede placic za ubezpieczenie na drugi rok. Dlaczego nie moge zrobic symulacji online? Caly ten program mnie odrzuca kiedy tylko wpisuje podstawowe dane. Czyzby nie moge kupic drugi raz polisy przez neta? Dodam ze pierwsza kupowalam oniline. zanim sobie posymulujesz to radze poczytaj broszurki jakie dostales wraz z zawarciem ubezpieczenie bo moze sie okazac pewnego dnia zniknie ci troche kasy z konta(jesli placiles np credit card)i ze masz ubezp. na kolejny rok....wiele firm ubezp. robi w ten sposob w konia....za pierwszym razem jak ubezpieczysz wysylaja ci certyfikat i podziekowania z regulaminem ktory mowi ze po roku odnowia twoje ubezp.(tzw. renewal) (chyba ze poinformujesz ich ze nie potrzebujesz - ale ludzie tego nie robia bo nie pamietaja po roku ze trzeba podziekowac).....a jak juz masz ubezp. na kolejny rok ktorego w zasadzie nie chcesz bo np. gdzies inne jest lepsze(tansze) to mozesz je uniewaznic a to wiaze sie z roznego rodzaju oplatami (u mnie w firmie gdzie pracuje jest to 45funtow...tzw. cancellation fee). WARTO TEZ.....wziasc pod uwage ubezpieczanie co rok w innym miejscu(firmie) bo wspomniany RENEWAL jest w bardzo duzym procencie wiekszy niz pierwsze ubezpieczenie z dana firma. Pierwsza cena w wiekszosci przypadkow bedzie nizsza z tego chocby powodu ze jest duza konkurencja na rynku a "cena" to glowny czynnik pozyskania klienta. aha i jeszcze jedno.... TAK TAK TAK wiecej niz jedek kierowca na polisie to oznaka ze cena ubezp. bedzie nizsza....jesli dodajecie kierowce w trakcie zycia polisy (tzw. midterm) to robcie to ze sprytem a dostaniecie znizke.....dam przykklad...ostatnio zadzwonil do mnie do pracy chlopaczek (19lat...okolo 2200funtow za ubezp.) powiedzial ze chce dodac swoja Matke BO JAK SPRAWDZIL NA NECIE PO JEJ DODANIU CENA UBEZP. ZNACZNIE SPADLA... sprzedajac mi takie info nie moglem dac mu refundacji a bylo to prawie 500funtow bo istnialo ryzyko ze jego Matka nigdy nie bedzie jezdzic jego autem.....chlopak jak uslyszal NO PROBLEM....dodam twoja Mame bez zadnych ekstra kosztow to poplakal troche ze na internecie bylo inaczej (co szybko sprostowalem bo przeciez nie widzi mojego monitora) i w sumie podziekowal mowiac EEEEEE MYSLALEM ZE DOSTANE JAKIS ZWROT A JESLI NIE TO DZIEKI...NIE CHCE JEJ(MATKI) NA POLISIE................... wnioski wyciagnijcie sami Pozdrawiam Czym chata bogata, co ukradnie Tata.
|
frelcia | Post #9 Ocena: 0 2007-09-13 23:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Cytat: 2007-09-13 23:27, Rektaj napisał(a): zanim sobie posymulujesz to radze poczytaj broszurki jakie dostales wraz z zawarciem ubezpieczenie bo moze sie okazac pewnego dnia zniknie ci troche kasy z konta(jesli placiles np credit card)i ze masz ubezp. na kolejny rok....wiele firm ubezp. robi w ten sposob w konia....za pierwszym razem jak ubezpieczysz wysylaja ci certyfikat i podziekowania z regulaminem ktory mowi ze po roku odnowia twoje ubezp.(tzw. renewal)... Mnie sie jeszcze to nie trafilo, a wiele tych firm bylo. Jesli tak jest to wniosek jeden: Ubezpieczenie zaplacone i papierek do pólki nawet nie czytajac go; acha taka nasza juz mentalnosc. Cytat: bo np. gdzies inne jest lepsze(tansze) to mozesz je uniewaznic a to wiaze sie z roznego rodzaju oplatami (u mnie w firmie gdzie pracuje jest to 45funtow...tzw. cancellation fee).
A czy z ta oplata to nie jest tak, ze placic dopiero musisz jak ten renewal juz zaczal sie bedzie trwal?? Podaj jakies firmy, które robia tak jak mówisz. Pozdrawiam ![]() |
Rektaj | Post #10 Ocena: 0 2007-09-14 00:12 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2007 Skąd: Newport South Wales |
Cytat: bo np. gdzies inne jest lepsze(tansze) to mozesz je uniewaznic a to wiaze sie z roznego rodzaju oplatami (u mnie w firmie gdzie pracuje jest to 45funtow...tzw. cancellation fee).
A czy z ta oplata to nie jest tak, ze placic dopiero musisz jak ten renewal juz zaczal sie bedzie trwal?? Podaj jakies firmy, które robia tak jak mówisz. Admiral Group i wszystkie jej siostrzane firmy takie jak elephant, diamond czy nawet nalezaca do grupy confused.com......... cancellation fee obowiazuje po 14dniach od renewal...w ciagu pierwszych 14 dni jest to chyba 19funtow....oczywiscie certyfikat trzeba odeslac i kazdy dzien do momentu zerwania umowy musi byc uregulowany finansowo (kazda firma wyliczy sama ile to jest i potwierdzi to w liscie do klienta) klient nie placi tej kwoty(45 albo 19 albo w zaleznosci od egulaminu) jesli cancellation wynika nie z jego winy....np. ubezpieczyciel nie ubezpiecza tego typu auta(np jakies Ferrari bo za duze ryzyko)...nie ma tez oplaty jesli jesli PH(policy holder) umrze....np ND(named driver) nie musi placic jej za zmarlego.....nie ma tez oplaty jesli firma ubez. przerywa ciaglosc polisy z JEJ winy........oplata zaa dni w ktorych pojazd byl ubezp. musi byc uregulowana(inna sprawa jesli PH jest denatem) WNIOSEK.... jesli nie chcecie ponosic ekstra kosztow zwiazanych z zrywaniem umowy ubepieczenia(canellation) zadzwoncie do ubzpieczali z prosba zmiany ubezpieczenia na inny pojazd (np Hammera za 566000funtow....tylko kilka firm w UK ubezpieczy takie auta i nie jest to tesco np ![]() info na temat cancellation fee powinno byc na odwrocie certificate of motor insurance i w broszurkach oczywiscie Pozdro i dobranoc Czym chata bogata, co ukradnie Tata.
|