MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 9 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frelcia

Post #1 Ocena: 0

2007-09-10 23:30 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Oj z tym bedzie mi ciezko pomóc, ale...

Czy rozmawiales z Aplan po polsku??

Jesli tak, to wytlumacz slynnemu panu Grzegorzowi, ze wysylasz do nich pismo w sprawie nie uregulowanej wyplaconej skladki (i poczekaj jeszcze tydzien od wyslania listu na reakcje), a nastepnie uswiadom go, ze po tym czasie kierujesz sprawe do sadu i ujmij to w liscie (sprawe moim zdaniem masz wygrana, poniewaz masz list potwierdzajacy, ze oni obliguja sie ci wyplacic te pieniazki).

Druga rzecz zablokuj Direct Debit i juz sciagac nie beda.

Niewiem czy pomoglam, ale postraszyc w taki sposób mozna, tym bardziej, ze anglicy uczuleni sa na listy.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2007-09-11 00:23 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Raty składki ubezp. muszą być opłacane nawet jeśli pojazd 'nie istnieje'. Aby wyjaśnić dlaczego posłużę się analogią: jak kupisz telewizor na raty i ci go ukradną to mimo to musisz dalej spłacać. Nie płacenie rat może skłonić ubezpieczalnię nie do szybszej wypłaty odszkodowania, ale raczej do nie wypłacenia w ogóle.

A jak przyśpieszyć wypłatę?
1. zażądaj rozmowy z kimś kto jest 'in charge'
2. wyślij pismo w którym wyznaczysz termin wypłacenia odszkodowana z zastrzeżeniem że jeśli to nie nastąpi każesz swojemu prawnikowi skierować pozew do sądu.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tetraktis

Post #3 Ocena: 0

2007-09-11 01:38 (18 lat temu)

tetraktis

Z nami od: 09-09-2007

Witaj
o sprawie wie No 1b w aplanie czyli polski menager.
poza nawet treściwym gadaniem, swego czasu, cicho i głucho.
O sądzie mówiłem w rozmowie tel. skamleli , prosili żeby poczekać bo No 1b był na urlopie a bez niego to ani rusz, a No 1a czyli menager Angielski nie jest informowany, ze względów oczywistych.
co do sądu to uświadomiłem fachowców od tylko i wyłącznie sprzedaży
ubezpieczeń że skieruję sprawę do sądu a oni będą wyjaśniali każdą ich ofertę, zresztą bez pokrycia w faktach.

qrcze ja po prostu nie nawiedzę krętactwa i złodziejstwa, zresztą i o tym tez im powiedziałem, ale ze zrozumieniem jakoś tam trudno.

Pozdrawiam p. Grzesia ale raczej to już nie ta droga.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #4 Ocena: 0

2007-09-11 22:40 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Cytat:

2007-09-11 00:23, vitek napisał(a):
Raty składki ubezp. muszą być opłacane nawet jeśli pojazd 'nie istnieje'. Aby wyjaśnić dlaczego posłużę się analogią: jak kupisz telewizor na raty i ci go ukradną to mimo to musisz dalej spłacać.

Vitku zgadzam sie z tym co napisales, ale... z ubezpieczeniem auta jest inaczej; mozesz je w kazdym momencie anulowac i nie placic bo dlaczego?? Wiadomo wiaze sie to z oplata ale mozna.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2007-09-11 22:55 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A czy nie jest tak, ze warunkiem wyplaty odszkodowania sa uregulowane na biezaco skladki? Nie mam pod reka swojej umowy, zeby teraz sprawdzic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2007-09-11 23:33 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

I tu jest "pies pogrzebany". Sprawdzilam swoja umowe i pisze na niej, ze jesli samochód zostanie skradziony bla bla bla... mam prawo do wstrzymania placenia skladek, ale w sprawie wyplacenia odszkodowania mam sie skontaktowac z ubezpieczalnia. Hmm i tu pewnie macie racje, moga tego nie wyplacic jesli sie je wstrzyma, lub tez jest inne rozwiazanie. Tego nie wiem

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2007-09-12 09:02 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitek

Post #8 Ocena: 0

2007-09-12 10:14 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Cytat:

2007-09-11 22:40, frelcia napisał(a):
z ubezpieczeniem auta jest inaczej; mozesz je w kazdym momencie anulowac i nie placic bo dlaczego?? Wiadomo wiaze sie to z oplata ale mozna.

Niestety nie można jeśli została zgłoszona szkoda.
Podstawowym sposobem opłacania składki jest płatność z góry. Płacenie w ratach to nic innego jak rodzaj kredytu konsumenckiego (dostajemy oddzielną umowę kredytową!).

Jeśli ubezpieczysz auto w poniedziałek (płacąc z góry za rok) a we wtorek zgłosisz szkodę to możesz sobie anulować a i tak nie zwrócą ci składki za pozostałe 364 dni :-)

Płacąc w ratach oznacza to tyle że musisz płacić wg planu do końca umowy kredytowej która nie ma bezpośredniego związku z przebiegiem ubezpieczenia.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tetraktis

Post #9 Ocena: 0

2007-09-12 11:14 (18 lat temu)

tetraktis

Z nami od: 09-09-2007

Witaj
sytuacja z płaceniem przez dziesięć miesięcy składki rocznej wygląda tak, że w tym przypadku mógłbym anulować polisę i koniec z płaceniem składek i nie ma odszkodowania, lub wyegzekwowanie wypłaty odszkodowania i dopłacenie do końca tj do dziesiątej składki.

Anulowanie(lub inny brak wpłaty) pobierania comiesięcznego z konta bardzo szybko jest obciążeniem kilkadziesiąt funtów, z tego co wiem przy mojej polisie 50L i polisa jest zamknięta.tyle że z kolejnym ubezpieczeniem po czymś takim to już jest kłopot ponieważ odzwierciedla się do na historii kredytowej na długi czas, co i słusznie moim zdaniem.

Do góry stronyOffline

Kane

Post #10 Ocena: 0

2007-09-13 16:06 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Cytat:

2007-09-09 22:56, frelcia napisał(a):
Dokladnie tak jak Vitek pisze, mozesz TAX ROAD zalatwic telefonicznie jesli jeszcze papiery z ubezpieczalni nie przyszly ci do domu.

Poniewaz jestem swiezym wlascicielem mojego pierwszego w UK samochodu i wlasnie przeszedlem wszystkie procedury to sprosuje:

- po kupnie samochodu, pierwszy raz TAX nalezy oplacic na poczcie, pokazujac certyfikaty: MOT, insurance i odcinek z dowodu rejestracyjnego (logbook) otrzymany od poprzedniego wlasciciela. Pierwszy raz nie da sie zalatwic TAX przez internet/telefon - mozna go w ten sposob przedluzyc.

- przynajmniej w przypadku Direct Line, po zawarciu ubezpieczenia przez Internet nalezy zadzwonic na infolinie i poprosic, zeby przyslali dokumenty priorytetem. Przychodza po 2 dniach. Jak zawiera sie ubezpieczenie przez telefon to od razu nalezy o to poprosic. Nie ponosi sie zadnych dodatkowych kosztow.
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,