Ale wrócmy do tematu!!!!
Czy kogos jeszcze nurtuje jakies pytanie?? Chetnie odpowiemy.
Pozdrawiam

Str 8 z 436 |
|
---|---|
frelcia | Post #1 Ocena: 0 2007-08-28 22:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
No z ta praca to zalezy, czasem nadchodzi taki miesiac ze potrzeba sporo ludzi do pracy w Skem, a czasem nie.
Ale wrócmy do tematu!!!! Czy kogos jeszcze nurtuje jakies pytanie?? Chetnie odpowiemy. Pozdrawiam ![]() |
sziwona85 | Post #2 Ocena: 0 2007-08-31 20:39 (18 lat temu) |
Z nami od: 19-08-2006 |
mam pytanko. W czwartek kupilam ubezpieczenie do mojego pierwszego w zyciu samochodziku (Direct Line-firma z ktorej kupilam) i zastanawiam sie ile zazwyczaj czeka sie na papiery z insurancu, bo niestety nie moge bez nich kupic Taxu i troszke sie niecierpliwie,ale wiem ze to musi troche potrwac
![]() |
BUCHO | Post #3 Ocena: 0 2007-08-31 21:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-08-2007 |
ja ostatnio kupilem mondeo-fajna bryka 2.0 w automacie. No i mam problem!!! W polsce mialem tylko motor. Mam tlumaczenie o znizkach tylko niewiem czy znizki na motor sa honorowane w anglii. Auto stoi a mnie boli. Czy ktos moze pomuc w tym temacie. Planuje ubezpieczyc w lloyds bo wychodzi najtaniej. Co Wy na to
|
frelcia | Post #4 Ocena: 0 2007-09-01 00:26 (18 lat temu) |
Cytat: 2007-08-31 20:39, sziwona85 napisał(a): ...ile zazwyczaj czeka sie na papiery z insurancu, bo niestety nie moge bez nich kupic Taxu i troszke sie niecierpliwie,ale wiem ze to musi troche potrwac ![]() Wiec na papiery czekasz ok dwóch tygodni, moze nawet wczesniej je dostaniesz. A przy zakupie auta powinnas dostac taki maly zielony druczek ze starego dowodu rejestracyjnego wlasciciela (reszte on wysyla do DVLA), w którym sa zawarte nowe detale wlasciciela, czyli twoje dane. Z tym idziesz na poczte i placisz za Tax road. Natomiast jesli nie dostalas takiego druczku (a to juz Twoja wina), to nie maz tez potwierdzenia ze to twoje autko niestety. I oczekiwanie cie wyjdzie jakies trzy tygodnie. Pozdrawiam ![]() |
frelcia | Post #5 Ocena: 0 2007-09-01 00:30 (18 lat temu) |
Cytat: 2007-08-31 21:33, BUCHO napisał(a): ...W polsce mialem tylko motor. Mam tlumaczenie o znizkach tylko niewiem czy znizki na motor sa honorowane w anglii.... Pamietaj, ze to tlumaczenie powinno byc rozlozone w latach, a nie w procentach, i najlepiej zrobisz jak zadzwonisz do ubezpieczalni i zapytasz (mysle, ze nie powinno byc z tymi znizkami problemu). Poza tym autko mozesz normalnie ubezpieczyc, a pózniej doslac potwierdzenie znizek, lub tez ubezpieczyc bez polskich znizek a nastepnie sie starac o dolaczenie znizek do istniejacego ubezpieczenia. Pozdrawiam ![]() |
|
|
Kane | Post #6 Ocena: 0 2007-09-08 23:15 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 Skąd: Luton |
Cytat: A przy zakupie auta powinnas dostac taki maly zielony druczek ze starego dowodu rejestracyjnego wlasciciela (reszte on wysyla do DVLA), w którym sa zawarte nowe detale wlasciciela, czyli twoje dane. Z tym idziesz na poczte i placisz za Tax road. [...] W jednym z poprzednich postow zostalo napisane, ze aby wykupic TAX to trzeba miec w reku "zielony druczek" + ubezpieczenie. No to trzeba czy nie trzeba miec przy sobie polisy? Wlasnie finalizuje zakup samochodu i jesli mam teraz czekac ok 2 tygodni na otrzymanie papierow z ubezpieczalni aby wykupic TAX to kiepsko. Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.
|
Kane | Post #7 Ocena: 0 2007-09-09 00:34 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2007 Skąd: Luton |
NAwiazujac do mojego postu powyzej, na stronach DVLA znalazlem taka informacje:
"When you apply for a tax disc on our website or using our telephone service, the vehicle’s insurance will be electronically checked with the Motor Insurance Database (MID), run by the Motor Insurers Information Centre (MIIC)." Fajnie, tylko czy jak chce dostac tax disk "od reki" na poczcie, to jest to tez sprawdzane elektronicznie i nie trzeba miec przy sobie polisy? Czy ktos mial taki przypadek przy kupnie samochodu bez TAX? Think of ways to make it possible, not why it cannot be done.
Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.
|
vitek | Post #8 Ocena: 0 2007-09-09 00:52 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Na poczcie musisz pokazać polisę i zaświadczenie z przeglądu. Elektronicznie sprawdzają jeśli taksujesz przez internet albo telefonicznie.
The Mythbuster
|
frelcia | Post #9 Ocena: 0 2007-09-09 22:56 (18 lat temu) |
Dokladnie tak jak Vitek pisze, mozesz TAX ROAD zalatwic telefonicznie jesli jeszcze papiery z ubezpieczalni nie przyszly ci do domu.
Jest to najprostsza droga i dlatego tez DVLA ja uruchomilo. Pozdrawiam ![]() |
tetraktis | Post #10 Ocena: 0 2007-09-10 00:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2007 |
Witaj
czy poradzisz mi coś jak można zdopingować ubezpieczyciela do wypłacenia składki za skradziony samochód. Zobligowali się w piśmie, że wypłacą po dwóch tygodniach. Czas płynie a uregulowania zaległości brak. Kontaktowałem sie z aplan, przez nich kupowałem ubezpieczenie poza pokrętnymi kilkoma odpowiedziami i wieloma różnymi obietnicami terminów zakończenia tej sprawy nic nie zrobili, no poza ściąganiem pieniędzy na polisę za nieistniejący samochód. Czy jest jakiś sąd w UK co takie sprawy właściwie załatwia czy jakiś urząd? Dziękuje za informacje. |