MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 7 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kane

Post #1 Ocena: 0

2007-08-27 11:29 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Jeszcze raz wracajac do procedur przy kupnie samochodu, na www.direct.gov.uk znalazlem wszystkie informacje (w wiekszosci pokrywajace sie z tym, co zostalo juz podane na forum). Ponizej link dla zainteresowanych:

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/index.htm
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mak4701

Post #2 Ocena: 0

2007-08-27 13:25 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:
Ubezpieczenie najlepiej wykupic w dniu lub dzien przed kupnem auta, ale czesto sie zdarza, ze ono jest wykupowane po przyjezdzie tym autkiem juz do domu, co grozi mandatem.

Mandatem malo powiedziane frelcia ale grozi to zabraniem auta na parking policyjny. Brat moj kupil samochod i jechal nim do domu - oczywiscie nie majac ubezpieczenia. Mial mala stluczke w tym samym czasie - niestety zabrali mu auto:( Policja powiedziala gdyby mial na te auto ubezpieczenie nie zabierali by mo go.

Cytat:
More Than nie prosi o pisemne potwierdzenie bezszkodowego przebiegu.

Nie prosi przy wykupie ubezpieczenia - jednak przy stluczce cie o to poprosi - uwierz mi.

Cytat:
Czy ktoś mi wytłumaczy to,że jak ubezpieczyłem auto w Tesco i podałem że posiadam zniżki z polskiej ubezpieczalni.Zażądali oryginału i tłumaczenia tego dokumentu .Jak im to wysłałem chcą dowodu że auto w Polsce sprzedałem.Bo nie mogę posiadać w Polsce auta i tutaj w Angli na tych samych zniżkach, w Polsce mam zarejestrowane auto i motor.Może ktoś zna ubezpieczalnie w której nie musiał bym przedstawiać dowodu sprzedaży pojazdów.

A to bardzo dziwne poniewaz ubezpieczalam swoim rodzicom auto w Tesco po tym jak w Churchill tak samo podeszli do sprawy jak u ciebie. Rodzice maja w PL auto zarejestrowane na siebie i tezodmowili. Zatem tak jak pisalam zmienilam ubezpieczalnie na Tesco i w Tesco nikt nie wymagal aby zlikwidowac Polise w PL na auto??? Moze juz sie to zmienilo? Ja jednak zawsze bede plecac Morethana bo mam tam polise i jak dotad zadnych komplikacji.

Cytat:
CHodzi o to, ze wyslalem oryginaly poczta do TESCO i niestety szlak je trafil :-? - nie doszly.

Nigdy nie wysylajcie oryginałów. Ja juz nieraz mialam taki problem ze znizki zaginely i niestety za kazdym razem musialam zalatwiac to od nowa i placic za tlumaczenie przez tlu,acza przysieglego.
Zmadzrylam sie i teraz im wysylam kopie PL i kopie tlumaczenia. zawsze przyjmowali i nie bylo problemu. Oryginaly schowane leza w segregatorze.

A moze mi ktos wyjasnic o co chodzi z tym Third party a full coprahensive? Czyzby to niewielka roznica miedzy nimi a third party jesttansza opcja? Co daje kazda z nich?

Frelcia ty jestes zaznajomiona z ty prawem ubezpieczeniowy wiec prosze o wypowiedz.

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 27-08-2007 13:27 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2007-08-27 14:05 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Najprostsze wyjasnienie to:
Third Party - odpowiednik polskiego OC
Comprehensive - OC + AC.

Czyli jak masz Third Party i rozbijesz swoj samochod to nic nie dostaniesz, tylko osoba, ktora ewentualnie zostala poszkodowana z Twojej winy. Jak masz tani samochod, ktorego strata nie bedzie dla Ciebie problemem mozesz kupic tylko Third Party, przy drozszym samochodzie zdecydowanie lepiej zaplacic wiecej za comprehensive.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #4 Ocena: 0

2007-08-27 22:34 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

A no widzisz tak spytalam z ciekawosci - u mnie i tak maz kupuje ubezpieczenia wiec calkiem mozliwe ze wie o co chodzi. Ale chcialam tylko to do swojej wiadomosci. Dzieki wielkie
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #5 Ocena: 0

2007-08-27 23:08 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2007-08-26 23:35, Richmond napisał(a):
P.S. Juz wiem gdzie jest Skelmersdale, widzialam wskazowki w drodze do Szkocji ;) Zreszta nazwa intrygowala mnie juz wczesniej.

A widzisz w koncu moja miejscowosc ktos znalazl.
Dla zainteresowanych jest to zjazd 26 z M6 na pólnoc

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2007-08-27 23:09 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

No i nic dodac nic ujac Richmond podala cala odpowiedz.

Pozdrawiam Mak4701

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2007-08-27 23:10 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Od czasu wizyty na Islandii intryguja mnie wszelkie nazwy pochodzace z jezyka Norse i ta nazwa zupelnie nie pasowala mi do UK :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #8 Ocena: 0

2007-08-27 23:13 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Nawet nie wiedzialam ze taki jezyk jest.

Poza tym ta miejscowosc ma zaledwie 32 lata i byla wybudowana tylko dla pracowników okolicznych fabryk, ale stala sie malym miasteczkiem.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #9 Ocena: 0

2007-08-28 19:06 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

A wiec zadzwonila do mnie dzisiaj pani z TESCO i powiedziala, ze po rozmowach z team leaderem, bla bla bla....
W sumie stanelo na tym, ze dokumenty ktore przeslalem faksem w obecnej sytuacji wystarcza i nie musze juz im nic dosylac.
Fajnie :-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mak4701

Post #10 Ocena: 0

2007-08-28 22:33 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Cytat:
Poza tym ta miejscowosc ma zaledwie 32 lata i byla wybudowana tylko dla pracowników okolicznych fabryk, ale stala sie malym miasteczkiem.

Czyli frelcia sporo pracy powinniscie miectam w tym miasteczku skoro to miasteczko blisko fabryk?

Ps. Dziekuje za pozdrowienia i rowniez pozdrowienia sle w Twoja strone ode mnie
;-)
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,