MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 6 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kane

Post #1 Ocena: 0

2007-08-26 16:53 (18 lat temu)

Kane

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2007

Odnosnie formalnosci przy kupnie samochodu, wielkie dziaki za informacje. Jeszcze chcialbym sie upewnic, ze dobrze zrozumialem:

1. poprzedni wlasciciel wycina ze swojego dowodu wspomniany odcinek i tam wspisuje dane nowego wlasciciela. Te same dene wpisuje pewnie do dowodu, ktory odsyla do DVLA. Ty jako nowy wlasciciel dostajesz swistek ze swoimi danymi i danymi samochodu.

2. udajesz sie do domu i np. przez siec wykupujesz ubezpieczenie, podajac dane ze swojego kwitka. Kiedy formalnie mozesz zaczac jezdzic samochodem - od razu jak dostaniesz potwierdzenie (np. emailem) czy dopiero jak ubezpieczalnia przysle papiery?

3. korzystajac znow z kwitka wykupujesz TAX (o ile przestanie obowiazywac).

4. Po jakims czasie DVLA przysyla Ci nowy dowod.

Czy to wszystko? Nie trzeba placic zadnego podatku (jak 2% w PL), nie trzeba zmieniac blach?

Pozdrawiam,
Kane
Think of ways to make it possible, not why it cannot be done. Figuring things out for yourself is the only freedom anyone really has. Use that freedom.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SkyWalker

Post #2 Ocena: 0

2007-08-26 17:52 (18 lat temu)

SkyWalker

Mężczyzna

Z nami od: 15-02-2007

Jak kupujesz ubezpieczenie online to wybierasz date rozpoczecia polisy i od tego dnia jest ona ważna, nie czekasz aż przyjda papiery. Jeśli chodzi o logbook to mi przyszedl po 2 tygodniach od zakupu. Koles wysyla jeden wycinek( z Twoimi danymi) do DVLA i na tej podstawie DVLA wystawia nowy logbook na Twoje nazwisko, a drugi wycinek daje Tobie przy zakupie jako potwierdzenie kupna.
Jesli chdzi o ubezpieczenie to polecam wyszukiwarke www.confused.com
Artur

Do góry stronyOffline

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

_Steve_

Post #3 Ocena: 0

2007-08-26 18:22 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

A ja mam pytanko takie. Co moze grozic (ewentualnie ile) za niedostarczenie zaswiadczenia o bezszkodowej jezdzie?

CHodzi o to, ze wyslalem oryginaly poczta do TESCO i niestety szlak je trafil :-? - nie doszly.

Zostaly mi ksera, wyslalem do nich faksem i czekam na odpowiedz - pewnie bedzie we wtorek.

No i tak chcialem sie dowiedziec, co sie dzieje, jak sie nie dostarczy takowych papierow...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Rektaj

Post #4 Ocena: 0

2007-08-26 18:51 (18 lat temu)

Rektaj

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2007

po prostu nie uznaja ci tego i poprosza o "wyrownanie" czyli doplate do poziomu jaki bys normalnie placil bez tych znizek.....jesli nie uregulujesz to maja prawo terminowac twoje ubezpieczenie...a co sie dzieje w takiej sytuacji to poczytaj w "instrukcji" jaka zapewne dostales wraz z "welcome pack'iem" bo rozni ubezpieczyciele roznie obciazaja za takie operacje
pozdrawiam
Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #5 Ocena: 0

2007-08-26 19:15 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Aha, no to jestem spokojniejszy - najwyzej bedzie sie doplacalo.
Dzieki

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2007-08-26 19:32 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2007-08-26 19:37 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Keragni

Post #8 Ocena: 0

2007-08-26 20:07 (18 lat temu)

Keragni

Z nami od: 19-08-2007

Miałem ten sam przypadek co kolega co mu papiery przepadły.Ja oryginał wysłałem pocztą w kopercie zwrotnej którą otrzymałem zaadresowaną wraz z dokumentami ubezpieczenia,nie napisałem adresu zwrotnego.Dzwoniłem do Tesco upewnić się czy na pewno wysłać pod ten adres,powiedzieli że tak.Po miesiącu zażądali znów potwierdzenia zniżek,powiedziałem że wysłałem a oni że nie otrzymali.Zgodzili się bym wysłał ksero.Wysłałem listem poleconym na inny adres Tesco.Dostałem odpowiedz że muszę dostarczyć oryginał wraz z dowodem sprzedaży auta w kraju,jak nie dostarczę podniosą stawkę do kwoty jak bym pierwszy raz ubezpieczał auto bez zniżek.W chwili obecnej konsekwencje są takie:jak by się coś stało odpukać, oni będą się tłumaczyć że nie miałem pełnego ubezpieczenia i nie pokryją szkody.

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #9 Ocena: 0

2007-08-26 22:42 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Cytat:

2007-08-26 16:53, Kane napisał(a):
Odnosnie formalnosci przy kupnie samochodu, wielkie dziaki za informacje. Jeszcze chcialbym sie upewnic, ze dobrze zrozumialem...

Dokladnie zrozumiales Kane, tak wlasnie jest i nie musisz nic wiecej doplacac.

Ps. Chlopaki wspólczuje wam z tymi znizkami, ale niestety tacy sa angole.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2007-08-26 23:35 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moze warto dodac, ze ubezpieczyciele nie uznaja znizek starszych niz dwa lata. Takze jak ktos sprzedal samochod jakis czas temu w PL, to moze pracowac tutaj na znizki od nowa.

Byc moze w Polsce jest podobnie, tylko nigdy nie interesowalam sie tym i nie mialam przerw w posiadaniu aut/ubezpieczen.

P.S. Juz wiem gdzie jest Skelmersdale, widzialam wskazowki w drodze do Szkocji ;) Zreszta nazwa intrygowala mnie juz wczesniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,