MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona

Strona 436 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 436 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2024-07-02 15:22:49 (10 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Alez mialam glupawa dyskusje z ubezpieczycielem dzisiaj.

Chcialam przesunac samochod na inny podjazd, bo u mnie juz nie ma miejsca. Na poczatku od razu NIE, bo inny kod pocztowy. W koncu po konsultacji z managerem okazalo sie, ze nie ma problemu, jesli pierwsze 4 znaki kodu pocztowego sa takie same. Oficjalnie zanotowali nowy adres i kod pocztowy na moja prosbe, zeby potem nie bylo jazdy. Odleglosc od mojego domu 140 jardow/400 stop, tak mowi Google. A taka afera byla na poczatku rozmowy.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2024-07-02 15:55:16 (10 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Nie wiem jak u nich te statystyki działają - u nas najtaniej wychodzi driveway, na ulicy jest £15 drożej (rocznie) a w garażu £10 drożej.

To nie robi sensu, chyba że uszkodzenia przy wjeżdżaniu do garażu zdarzają się częściej niż uszkodzenia na podjeździe.

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2024-07-02 16:11:35 (10 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

W moim przypadku przesuniecie z driveway do driveway, wiec ryzyko uszkodzenia takie samo teoretycznie, ale pani nie podobal sie inny kod pocztowy.

Gdybym nie upierala sie, zeby to wyslala do underwriters, to nic bym nie zalatwila. Ale w koncu kobieta poddala sie i poszla do managera i okazalo sie, ze niemozliwe jest mozliwe. Nie trzeba bylo nawet mieszac underwriters do tego.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2024-07-31 10:04:33 (9 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Nastepna historyjka z ta sama firma ubezpieczeniowa (Lloyds Bank branding). Tym razem kwestia zmiany tablicy rejestracyjnej, nie samochodu. Tydzien temu sprawdzilam online, to przeliczylo polise i pokazalo mi, ze musze doplacic 180 funtow, w tej kwocie bylo 25 funtow oplaty administracyjnej. Olalam te zmiane, bo i tak mialam sprzedac zaraz.

Dzisiaj ponownie weszlam na strone zmienic polise, bo skojarzylam, ze oficjalnie auto nie jest ubezpieczone w bazie, bo polisa nie jest przypisana do tej rejestracji i moge dostac automatyczna kare. Znowu wybralam zmiane numeru rejstracyjnego, nie auta i tym razem pokazalo sie, ze to oni oddadza mi 75 funtow po potraceniu oplaty administracyjne 25. To jeszcze dla eksperymentu zmniejszylam liczbe mil rocznie, skoro i tak sprzedaje. I pokazal sie jeszcze wiekszy zwrot, ktory ochoczo zatwierdzilam.

Pierwszy raz spotkalam sie z przeliczeniem polisy przy zmianie tablicy rejestracyjnej. To powinna byc zwykla zmiana administracyjna, a nie przeliczenie po cenie dnia wzietej z sufitu.

Jeszcze czeka mnie niespodzianka ile policza sobie za anulowanie polisy po sprzedazy i walka o potwierdzenie NCD na poziomie 15 lat, a nie 9+. Znizki mam zamiar przesunac na vana, wiec wroca do Admirala, tam skad wyszly w marcu.

[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 31-07-2024 10:06 ]

Carpe diem.

Do góry stronyOnline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2024-10-07 12:53:25 (7 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Jakiekolwiek ubezpieczenie bierzcie przez Quidco

Miałam reneval HD dzwoniłam, przez Q 23 taniej z cash back -
oni, czy quidco płaci, rak płaci, oni nie daja, cash back, no to polrosiłam o cancel renewal i że sobie kupię nową polisę/ on

A w ogòle to jakieś jaja po ostatniej aktualizacji IOs przedobrzyli, nic nie da się normalnie napisać.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Strona 436 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,