MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ubezpieczenie samochodu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

Str 11 z 436

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

frelcia

Post #1 Ocena: 0

2007-09-14 00:18 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Bardzo dobry WNIOSEK dla tych, którzy niestety wpadli w ta pulapke, mnie on na szczescie nie dotyczy.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

vitek

Post #2 Ocena: 0

2007-09-14 00:30 (18 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Rektaj nie wiem o co się tak pultasz, automatyczne odnawianie polisy to zasada która obowiązuje we wszystkich krajach, także w Polsce.
Chodzi o to że wóz nie może pozostać nieubezpieczony bo właściciel np. zapomniał odnowić polisy. Jeśli nic nie zrobisz polisa odnowi się automatycznie na nast. rok. Ale każda ubepieczalnia przysyła list na kilka tygodni przed końcem ważności aktualnej polisy i wtedy możesz wymówić, ale skoro wymówiłeś to wiesz i pamiętasz o tym że musisz zawrzeć nową umowę gdzie indziej. Nie widzę w tym niczego niezwykłego i nie rozumiem dlaczego Polacy wszędzie muszą wietrzyć podstęp i podejrzewać oszustwo.
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2007-09-14 07:59 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Wlasnie, dokladnie tak samo jest ze wszystkimi innymi polisami typu: dom, zdrowie itp. Dostaje sie list z informacja, ze z taka i taka data konczy sie polisa i zrobia automatyczne przedluzenie, jesli nie zrezygnujesz w miedzyczasie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #4 Ocena: 0

2007-09-14 10:15 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Z nami od: 12-04-2007

Cytat:
lub bazposrednio na stronie ubezpieczyciela.

Frelcia to dzieje sie wlasnie bezposrednio na stronie ubezpieczyciela.

Cytat:
moze sie okazac pewnego dnia zniknie ci troche kasy z konta(jesli placiles np credit card)i ze masz ubezp. na kolejny rok

Jesli nie zadzwonie do nich i nie zrobie Renewala moja polisa wygasa z dniem ukonczenia. To na 100% wiem. Wiec w tej kwestii jets ok.

Cytat:
WARTO TEZ.....wziasc pod uwage ubezpieczanie co rok w innym miejscu(firmie) bo wspomniany RENEWAL jest w bardzo duzym procencie wiekszy niz pierwsze ubezpieczenie z dana firma.
Pierwsza cena w wiekszosci przypadkow bedzie nizsza z tego chocby powodu ze jest duza konkurencja na rynku a "cena" to glowny czynnik pozyskania klienta.

W 100% zgadzam sie bo wlasnie wykupilam przez telefon ubezpieczenie i ono kosztuje mnie wiecej niz poprzednie uzyskujac juz jakis % znizki za bezszkodowa jazde przez poprzedni rok + te znizki ktore juz posiadalam wczesniej. Sprawdzajac (niestety juz po wykupieniu sobie ubezpieczenia) na inne dane osoby ktora chce ubezpieczyc - w moim przypadku byl to "Jas Fasola" ubezpieczenie ktore ja mam kosztuje mnie ok 100Ł mniej. Stad podejrzewam to ze nie moglam kupic online tylko musialam dzwonic bo na Jasia Fasole spokojnie zrobilam symulacje z wszystkimi danymi ktore mnie dotycza.

Cytat:
Jeśli nic nie zrobisz polisa odnowi się automatycznie na nast. rok.

Niestety ale po czesci masz tylko racje. Oczywiscie jest tak ze przysylaja ci dokumenty zeby zrobic Renewala i tak tez bylo w moim przypadku. Ja niestety nie odnowilam polisy poniewaz moje auto stalo zepsute 1 m-c wiec nie potrzebowalam na ten czas polisy ubezpieczeniowej. Kiedy zadzwonilam ubezpieczyc teraz samochod juz kiedy zostal on naprawiony - policzyli mnie za ten czas wstecz 1 m-c ktory byl nie ubezpieczony samochod. Czyli mam polise nie od wrzesnia tylko od sierpnia. Nikt mi sam automatycznie nie probowal sciagnac pieniedzy z mojego konta. Taka sytuacje identyczna mialam w PL ze swoim autem.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #5 Ocena: 0

2007-09-14 10:18 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

[ Ostatnio edytowany przez: mak4701 14-09-2007 10:19 ]

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Rektaj

Post #6 Ocena: 0

2007-09-14 18:37 (18 lat temu)

Rektaj

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2007

Cytat:

2007-09-14 00:30, vitek napisał(a):
Rektaj nie wiem o co się tak pultasz, automatyczne odnawianie polisy to zasada która obowiązuje we wszystkich krajach, także w Polsce.
Chodzi o to że wóz nie może pozostać nieubezpieczony bo właściciel np. zapomniał odnowić polisy. Jeśli nic nie zrobisz polisa odnowi się automatycznie na nast. rok. Ale każda ubepieczalnia przysyła list na kilka tygodni przed końcem ważności aktualnej polisy i wtedy możesz wymówić, ale skoro wymówiłeś to wiesz i pamiętasz o tym że musisz zawrzeć nową umowę gdzie indziej. Nie widzę w tym niczego niezwykłego i nie rozumiem dlaczego Polacy wszędzie muszą wietrzyć podstęp i podejrzewać oszustwo.

vitek przeczytaj tekst ze zrozumieniem bo chyba ominely cie pewne akapity. Jesli wciaz masz problem to podpowiem ze nie "pultam" sie tylko dziele sie wiedza nabyta w pracy. Specjalnie dla ciebie przeczytalem jeszcze raz swojego posta i mozliwe ze dotknelo cie zdanie w ktory wspomnialem tesco....pamietaj ze nie ma problemu jesli jest to twoj ulubiony sklep i ze bardzo duzo ludzi w UK i na Swiecie wydaje w nim bardzo duza ka$e.....
Jest jeszcze jedna opcja jesli wciaz trapi cie ta sytuacja(albo przeplaciles za swoje ubezp.)...zaloz nowy temat na forum....tylko nie odpowiadaj mi jakie to juz tematy zalozyles....zaloz nowy....jestem pewien ze pomoze.
Pozdrawiam:-]
Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

Rektaj

Post #7 Ocena: 0

2007-09-14 18:45 (18 lat temu)

Rektaj

Mężczyzna

Z nami od: 18-08-2007

Cytat:
Jeśli nic nie zrobisz polisa odnowi się automatycznie na nast. rok.

Niestety ale po czesci masz tylko racje. Oczywiscie jest tak ze przysylaja ci dokumenty zeby zrobic Renewala i tak tez bylo w moim przypadku. Ja niestety nie odnowilam polisy poniewaz moje auto stalo zepsute 1 m-c wiec nie potrzebowalam na ten czas polisy ubezpieczeniowej. Kiedy zadzwonilam ubezpieczyc teraz samochod juz kiedy zostal on naprawiony - policzyli mnie za ten czas wstecz 1 m-c ktory byl nie ubezpieczony samochod. Czyli mam polise nie od wrzesnia tylko od sierpnia. Nikt mi sam automatycznie nie probowal sciagnac pieniedzy z mojego konta. Taka sytuacje identyczna mialam w PL ze swoim autem.

z tego co piszesz wnioskuje(choc moge sie mylic) ze podczas gdy twoje auto bylo w warsztacie, ty albo ktos kto widnieje na polisie(choc w UK zmian na polisie moga dokonywac rozniez rodzice i opiekunowie prawni) zawiesil ja....tzw. suspend....
Jesli twoja polisa jest zawieszona(a mozna to zrobic do daty renewal i na okreslonych warunkach) po jej odnowieniu oddaja ci ten czas(bez ubezp.) w roznej formie...(jako dodatkowy czas polisy,,,zwrot ka$y,,,lub nawet jakiegos rodzaju bony do sklepu)...w zaleznosci od firmy.

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Rektaj 14-09-2007 18:46 ]

Czym chata bogata, co ukradnie Tata.

Do góry stronyOffline

mak4701

Post #8 Ocena: 0

2007-09-14 20:34 (18 lat temu)

mak4701

Kobieta

Cytat:

vitek przeczytaj tekst ze zrozumieniem bo chyba ominely cie pewne akapity.

Rektaj nie przejmuj sie bo Vitek tak lubi czytac nie ze zrozumieniem i szukac przygód na forum. To chyba jego specjalnosc - bo tylko wyczytuje posty i szuka kontrowersji. Mnie tez probowal obrazic.

A jesli chodzi o twoja wypowiedz to nie zawieszalalam polisy poprostu nie przedluzalam jej. Nie dzwonilam do nich - nic kopletn ie nie robilam w tym kierunku. Dnia 12 sierpnia mi wygasala i tyle bylo z niej. Teraz kilka dni temu ubezpieczylam auto ponownie bo zdecydowalismy je zostawic no i juz zostalo naprawione i czas trwania na polisie mam nie od ktoregos tam wrzesnia tylko od 12 sierpnia.

Rowniez pozdrawiam
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

27majka

Post #9 Ocena: 0

2007-10-14 13:42 (18 lat temu)

27majka

Kobieta

Z nami od: 23-08-2007

Hej,
Przeczytałam cały wątek i widzę, że macie spore doświadczenie, jeśli chodzi o samochody. My z mężem przymierzamy się właśnie do kupna naszego pierwszego samochodu w Anglii. Autko mamy już upatrzone, a teraz staramy się pozałatwiać wszystkie konieczne formalności. W związku z tym mam pytanie, czy oprócz Tax Road i ubezpieczenia coś jeszcze trzeba załatwić? Jakiś podatek? (jak w Polsce) Co jest dowodem zakupu samochodu? Spisuje się jakąś umowę? I co jeśli w tej chwili nie mamy jeszcze potwierdzenia zniżek z Polski? Czy jeśli ubezpieczamy auto w Churchilu na przykład albo w LLoydsie on-line (bo tam kalkulacje wyszły nam najkorzystniej), to musimy mieć potwierdzenie zniżek już w momencie zawierania ubezpieczenia? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

_Steve_

Post #10 Ocena: 0

2007-10-14 16:26 (18 lat temu)

_Steve_

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2007

Cytat:

2007-10-14 13:42, 27majka napisał(a):
Hej,
Przeczytałam cały wątek i widzę, że macie spore doświadczenie, jeśli chodzi o samochody. My z mężem przymierzamy się właśnie do kupna naszego pierwszego samochodu w Anglii. Autko mamy już upatrzone, a teraz staramy się pozałatwiać wszystkie konieczne formalności. W związku z tym mam pytanie, czy oprócz Tax Road i ubezpieczenia coś jeszcze trzeba załatwić? Jakiś podatek? (jak w Polsce) Co jest dowodem zakupu samochodu? Spisuje się jakąś umowę? I co jeśli w tej chwili nie mamy jeszcze potwierdzenia zniżek z Polski? Czy jeśli ubezpieczamy auto w Churchilu na przykład albo w LLoydsie on-line (bo tam kalkulacje wyszły nam najkorzystniej), to musimy mieć potwierdzenie zniżek już w momencie zawierania ubezpieczenia? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam

Road Tax placicie tylko jak sie skonczy, co oznacza, ze jezeli kupujecie z waznym Road tax'em, to nie musiscie go wykupywac. Sprzedajacy samochod powinien posiadac log book (chyba V5) i tam wpisuje sie wadze dane. Rowniez tam sie podpisuje. Sprzedajacy daje wam tylko maly wycinek tego formularza, reszte natomiast wysyla do DVLA. Wy natomiast czekacie na taki sam dokument ale z waszymi danymi z DVLA.
Temat z ubezpieczenim i znizkami byl na forum. NIe wszystkie firmy akceptuja polskie znizki. Jak ubezpieczycie samochod i zaznaczycie ze macie znizki, to musiscie im doslac papier wraz z tlumaczeniem. (W tesco mialem na to 14 dni)

Proponuje poczytac tutaj

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 11 z 436 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 434 | 435 | 436 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,