Str 9 z 17 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ChrisCov |
Post #1 Ocena: 0 2015-03-24 18:02:15 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat:
2015-03-24 09:55:58, Richmond napisał(a):
Cos dla Ciebie, widzialam dzisiaj na forum:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=5202204
Jakbys chcial, to mozesz wymienic karte na Clarity. A kredytowke mozesz wziac z innego banku niezaleznie od tej.
Dziękuję. Wszystko poszło zgodnie z planem. Zadzwoniłem na infolinię i okazało się, że mam właśnie Clarity Card. Facet tylko ją oficjalnie zarejestrował zagranicą. Pytał się też, w jakim terminie będę w Hiszpanii. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
|
ChrisCov |
Post #2 Ocena: 0 2015-04-03 18:53:58 (10 lat temu) |
Nie wiem, dlaczego niektórzy sugerowali, że ta pora roku jest już za ciepła. Zgodnie z prognozą mają być w ciągu najbliższych kilku dni 19-23 stopnie. Spodziewałem się mniej więcej 24, zważywszy, że w tamtym roku w lutym było 23. W następną niedzielę jadę i mam nadzieję, że prognoza się poprawi.
Dodam jeszcze, że opcja z "Feel at home" w sieci Three nie przejdzie, ponieważ można się o nią starać po 30 dniach od dostania karty. Mi do wyjazdu został lekko ponad tydzień.
W dalszym ciągu męczy mnie decyzja, czy wypożyczyć auto ze względu na problemy z parkowaniem. Prawdopodobnie zdecyduję się na jeżdżenie autobusami. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
Richmond |
Post #3 Ocena: 0 2015-04-04 06:17:12 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ta regula 30 dni w Three zmienla sie juz w zeszlym roku i nie obowiazuje. Tak mnie poinformowano w grudniu. Chcialam anulowac przeniesienie numeru do sieci 3 i podalam to jako przyczyne i powiedzieli, ze nie ma problemu i moge miec Feel at Home od razu. Bardzo przydatna usluga, korzystalam z niej juz w Szwecji, Finlandii, Szwajcarii, Irlandii i USA. Carpe diem.
|

|
 |
|
ChrisCov |
Post #4 Ocena: 0 2015-04-04 07:05:28 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-04-04 06:17:12, Richmond napisał(a):
Ta regula 30 dni w Three zmienla sie juz w zeszlym roku i nie obowiazuje. Tak mnie poinformowano w grudniu. Chcialam anulowac przeniesienie numeru do sieci 3 i podalam to jako przyczyne i powiedzieli, ze nie ma problemu i moge miec Feel at Home od razu. Bardzo przydatna usluga, korzystalam z niej juz w Szwecji, Finlandii, Szwajcarii, Irlandii i USA.
Byłem specjalnie w ich punkcie i tak mi powiedzieli. Mam wrócić i powiedzieć im, że się nie znają na rzeczy i żeby mi to dali wraz z nową kartą pay and go? A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2015-04-04 08:25:35 (10 lat temu) |
Ja przenioslam sie z abonamentem sim only i powiedzieli, ze moge uzywac tego od razu. Rozmawialam z Call Centre, nie bylam w sklepie. Na MSE jest napisane, ze dla Pay and Go mozna uzywac od razu.
"Sim-only contract customers must be with Three for 30 days before they can use Feel at Home. However if you're not already a customer and are planning on travelling soon, there's a neat trick: you can pick up a pay-as-you-go Sim, buy an add-on with an allowance and then access free roaming abroad immediately." Carpe diem.
|

|
 |
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-04-04 10:16:43 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ChrisCov |
Post #7 Ocena: 0 2015-04-11 22:10:46 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-04-04 08:25:35, Richmond napisał(a):
Ja przenioslam sie z abonamentem sim only i powiedzieli, ze moge uzywac tego od razu. Rozmawialam z Call Centre, nie bylam w sklepie. Na MSE jest napisane, ze dla Pay and Go mozna uzywac od razu.
"Sim-only contract customers must be with Three for 30 days before they can use Feel at Home. However if you're not already a customer and are planning on travelling soon, there's a neat trick: you can pick up a pay-as-you-go Sim, buy an add-on with an allowance and then access free roaming abroad immediately."
Dziękuję. Sprawę załatwiłem kilka dni temu i jeszcze dodatkowo kupiłem MiFi z 1GB danych, bo nie będzie można używać tetheringu.
Cytat:
2015-04-04 10:16:43, Dobry_Wujek napisał(a):
Cytat:
2015-04-03 18:53:58, ChrisCov napisał(a):
W dalszym ciągu męczy mnie decyzja, czy wypożyczyć auto ze względu na problemy z parkowaniem. Prawdopodobnie zdecyduję się na jeżdżenie autobusami.
Na Teneryfie nie ma problemu z parkowaniem. O wiele gorzej jest w UK.
Po przeglądnięciu widoków ulic na google maps mam całkowicie odmienne zdanie. Może problem jest taki, że zostało to sfilmowane w szczycie. W każdym bądź razie na widoku ulic znalezienie miejsca parkingowego graniczy z cudem. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
ChrisCov |
Post #8 Ocena: 0 2015-04-12 23:57:07 (10 lat temu) |
Przyleciałem dzisiaj o szóstej i wszystko jest w porządku. Opcja z wifi w sieci Three wypaliła świetnie i wszystko działa. Miałem tylko wtopę na lotnisku, ponieważ mój bagaż był trochę zbyt duży. Musiałem więc go dać do luku bagażowego i zapłaciłem z tego tytułu 70 funtów. Chyba najtańszą opcją będzie kupno trochę mniejszej torby na drogę powrotną. W jakich sklepach można to tanio kupić?
Jest ciepło, ale występuje duże zachmurzenie, czego się nie spodziewałem. Według prognozy miało być zupełnie inaczej, a poza tym żeby zobaczyć zachmurzenie na Teneryfie, to trzeba mieć szczęście.
Jak już stwierdzili poprzednicy, hotel jest dość stary, ale bardzo czysty i obsługa jest świetna. Z pierwszego dnia jestem bardzo zadowolony.
Co do opcji wynajęcia samochodu, to miejsca parkingowe koło hotelu jak najbardziej są, ale gdzie indziej może być problem.
Czy w Siam Parku można nagrywać filmy? Na basenach w Wielkiej Brytanii jest to często zabronione. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
ChrisCov |
Post #9 Ocena: 0 2015-04-13 13:13:01 (10 lat temu) |
Przy wybieraniu euro z bankomatu santandera policzyli mi kurs 1,30 euro za funta i nie był to jakiś szczególnie dobry kurs. W swojej mieścinie w Anglii policzyli mi 1,27 euro. Kupiłem za półtora euro wodoszczelną torebkę na szyję i zmieści mi się tam telefon plus karty oraz klucz od pokoju. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2015-04-13 13:40:45 (10 lat temu) |
Nie bedzie prosciej zaplacic za bagaz rejestrowany na lot powrotny? No chyba, ze wolisz kupic te nowa torbe, ktora bedzie mniejsza, ale bedziesz musial sprawdzic dokladnie wymiary, zeby pasowala do wiekszosci lini.
Nie pamietam pochmurnej pogody na poludniu wyspy, ale na polnocy to padalo i swiecilo slonce rownoczesnie, np w Masce, a na samej polnocy po prostu padalo. A dookola wulkanu jezdzilo sie w chmurach. Carpe diem.
|

|
 |
|