Str 8.8 z 17 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ChrisCov |
Post #1 Ocena: 0 2015-03-24 09:16:03 (10 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2008 Skąd: Coventry, West Midlands |
Cytat:
2015-03-24 08:44:39, rafi86 napisał(a):
Tak, ale musi to byc karta Halifax CLARITY.
Sam nie wiem, jaką mam
Jest fizycznie niebieska, ale na stronie internetowej, przy obsłudze konta online, pokazuje się jako czarna i ma nazwę "Halifax MasterCard".
Patrzę na porównywarkę i mam mętlik w głowie:
http://www.halifax.co.uk/creditcards/
Chyba będę musiał się skontaktować z bankiem. [ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 24-03-2015 10:22 ] A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
|
Richmond |
Post #2 Ocena: 0 2015-03-24 09:55:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cos dla Ciebie, widzialam dzisiaj na forum:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=5202204
Jakbys chcial, to mozesz wymienic karte na Clarity. A kredytowke mozesz wziac z innego banku niezaleznie od tej. Carpe diem.
|

|
 |
|
ChrisCov |
Post #3 Ocena: 0 2015-03-24 18:02:15 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-03-24 09:55:58, Richmond napisał(a):
Cos dla Ciebie, widzialam dzisiaj na forum:
http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=5202204
Jakbys chcial, to mozesz wymienic karte na Clarity. A kredytowke mozesz wziac z innego banku niezaleznie od tej.
Dziękuję. Wszystko poszło zgodnie z planem. Zadzwoniłem na infolinię i okazało się, że mam właśnie Clarity Card. Facet tylko ją oficjalnie zarejestrował zagranicą. Pytał się też, w jakim terminie będę w Hiszpanii. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
ChrisCov |
Post #4 Ocena: 0 2015-04-03 18:53:58 (10 lat temu) |
Nie wiem, dlaczego niektórzy sugerowali, że ta pora roku jest już za ciepła. Zgodnie z prognozą mają być w ciągu najbliższych kilku dni 19-23 stopnie. Spodziewałem się mniej więcej 24, zważywszy, że w tamtym roku w lutym było 23. W następną niedzielę jadę i mam nadzieję, że prognoza się poprawi.
Dodam jeszcze, że opcja z "Feel at home" w sieci Three nie przejdzie, ponieważ można się o nią starać po 30 dniach od dostania karty. Mi do wyjazdu został lekko ponad tydzień.
W dalszym ciągu męczy mnie decyzja, czy wypożyczyć auto ze względu na problemy z parkowaniem. Prawdopodobnie zdecyduję się na jeżdżenie autobusami. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2015-04-04 06:17:12 (10 lat temu) |
Ta regula 30 dni w Three zmienla sie juz w zeszlym roku i nie obowiazuje. Tak mnie poinformowano w grudniu. Chcialam anulowac przeniesienie numeru do sieci 3 i podalam to jako przyczyne i powiedzieli, ze nie ma problemu i moge miec Feel at Home od razu. Bardzo przydatna usluga, korzystalam z niej juz w Szwecji, Finlandii, Szwajcarii, Irlandii i USA. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
ChrisCov |
Post #6 Ocena: 0 2015-04-04 07:05:28 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-04-04 06:17:12, Richmond napisał(a):
Ta regula 30 dni w Three zmienla sie juz w zeszlym roku i nie obowiazuje. Tak mnie poinformowano w grudniu. Chcialam anulowac przeniesienie numeru do sieci 3 i podalam to jako przyczyne i powiedzieli, ze nie ma problemu i moge miec Feel at Home od razu. Bardzo przydatna usluga, korzystalam z niej juz w Szwecji, Finlandii, Szwajcarii, Irlandii i USA.
Byłem specjalnie w ich punkcie i tak mi powiedzieli. Mam wrócić i powiedzieć im, że się nie znają na rzeczy i żeby mi to dali wraz z nową kartą pay and go? A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
Richmond |
Post #7 Ocena: 0 2015-04-04 08:25:35 (10 lat temu) |
Ja przenioslam sie z abonamentem sim only i powiedzieli, ze moge uzywac tego od razu. Rozmawialam z Call Centre, nie bylam w sklepie. Na MSE jest napisane, ze dla Pay and Go mozna uzywac od razu.
"Sim-only contract customers must be with Three for 30 days before they can use Feel at Home. However if you're not already a customer and are planning on travelling soon, there's a neat trick: you can pick up a pay-as-you-go Sim, buy an add-on with an allowance and then access free roaming abroad immediately." Carpe diem.
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2015-04-04 10:16:43 (10 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ChrisCov |
Post #9 Ocena: 0 2015-04-11 22:10:46 (10 lat temu) |
Cytat:
2015-04-04 08:25:35, Richmond napisał(a):
Ja przenioslam sie z abonamentem sim only i powiedzieli, ze moge uzywac tego od razu. Rozmawialam z Call Centre, nie bylam w sklepie. Na MSE jest napisane, ze dla Pay and Go mozna uzywac od razu.
"Sim-only contract customers must be with Three for 30 days before they can use Feel at Home. However if you're not already a customer and are planning on travelling soon, there's a neat trick: you can pick up a pay-as-you-go Sim, buy an add-on with an allowance and then access free roaming abroad immediately."
Dziękuję. Sprawę załatwiłem kilka dni temu i jeszcze dodatkowo kupiłem MiFi z 1GB danych, bo nie będzie można używać tetheringu.
Cytat:
2015-04-04 10:16:43, Dobry_Wujek napisał(a):
Cytat:
2015-04-03 18:53:58, ChrisCov napisał(a):
W dalszym ciągu męczy mnie decyzja, czy wypożyczyć auto ze względu na problemy z parkowaniem. Prawdopodobnie zdecyduję się na jeżdżenie autobusami.
Na Teneryfie nie ma problemu z parkowaniem. O wiele gorzej jest w UK.
Po przeglądnięciu widoków ulic na google maps mam całkowicie odmienne zdanie. Może problem jest taki, że zostało to sfilmowane w szczycie. W każdym bądź razie na widoku ulic znalezienie miejsca parkingowego graniczy z cudem. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|
ChrisCov |
Post #10 Ocena: 0 2015-04-12 23:57:07 (10 lat temu) |
Przyleciałem dzisiaj o szóstej i wszystko jest w porządku. Opcja z wifi w sieci Three wypaliła świetnie i wszystko działa. Miałem tylko wtopę na lotnisku, ponieważ mój bagaż był trochę zbyt duży. Musiałem więc go dać do luku bagażowego i zapłaciłem z tego tytułu 70 funtów. Chyba najtańszą opcją będzie kupno trochę mniejszej torby na drogę powrotną. W jakich sklepach można to tanio kupić?
Jest ciepło, ale występuje duże zachmurzenie, czego się nie spodziewałem. Według prognozy miało być zupełnie inaczej, a poza tym żeby zobaczyć zachmurzenie na Teneryfie, to trzeba mieć szczęście.
Jak już stwierdzili poprzednicy, hotel jest dość stary, ale bardzo czysty i obsługa jest świetna. Z pierwszego dnia jestem bardzo zadowolony.
Co do opcji wynajęcia samochodu, to miejsca parkingowe koło hotelu jak najbardziej są, ale gdzie indziej może być problem.
Czy w Siam Parku można nagrywać filmy? Na basenach w Wielkiej Brytanii jest to często zabronione. A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better
|

|

|
|