MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Teneryfa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 5 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autofan

Post #1 Ocena: 0

2015-03-20 06:39:09 (10 lat temu)

autofan

Mężczyzna

Z nami od: 15-11-2007

Dla lubiacych ciekawostki dodalbym jeszcze dragon tree /Icod de los vines/ - ponoc najstarsze drzewo na swiecie , niektorzy twierdza ,ze ponad 1000 latek ma i fakt iz el Teide jest najwyszym szczytem Hiszpanii . Ogolnie bardzo ladna widokowo wyspa .
Milosnik samochodow.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer ICQNumer Skype

rafi86

Post #2 Ocena: 0

2015-03-20 08:08:00 (10 lat temu)

rafi86

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2013

Cytat:

2015-03-20 06:39:09, autofan napisał(a):
Dla lubiacych ciekawostki dodalbym jeszcze dragon tree /Icod de los vines/ - ponoc najstarsze drzewo na swiecie , niektorzy twierdza ,ze ponad 1000 latek ma i fakt iz el Teide jest najwyszym szczytem Hiszpanii . Ogolnie bardzo ladna widokowo wyspa .

Ale to tylko najstarsze tego typu drzewo na swiecie, nie ogolnie najstarsze drzewo :)

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #3 Ocena: 0

2015-03-20 15:05:00 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Z praktycznych porad dodam, że warto wziąć pod uwagę typ samolotu, którym będziemy lecieli na Teneryfę. W Boeingu 737 jest dużo mniej miejsca na nogi niż w Airbusie 320. Airbusami lata między innymi Thomas Cook, Monarch, Wizzair i Easyjet. Podczas 2-godzinnego lotu do Polski typ samolotu nie robi różnicy, ale jak się posiedzi 4,5 godziny lub w przypadku niekorzystnego wiatru 5,5 godzin, to różnica jest.

Ma ktoś jakieś szersze informacje o biletach miesięcznych/wielokrotnego użytku do komunikacji publicznej?

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 20-03-2015 15:06 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2015-03-20 15:53:46 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja kupiłem z żoną takie jakby karty pre-paid , chyba za 25 euro dostałem kartę gdzie było 30 euro na koncie, i w każdym autobusie sciagalo z karty należność (różna dla każdej podróży, wiadomo że mniej zapłacisz za podróż z Los Cristianos do Las Americas niż do Santa Cruz. Ostatecznie karty (dla każdego po jednej) wystarczyły nam na cały tydzień podróżowania a jeździliśmy autobusami kilka razy dziennie, w tym raz z południa na północ i spowrotem. Karty do kupienia w większości sklepów.Musze przyznać ze sieć autobusowa świetnie rozwinięta, jak w Londynie :-D z każdego miasta czy miasteczka czy wioski dojedziemy wszędzie gdzie chcemy a i częstotliwość autobusów na wysokim poziomie!

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-03-2015 15:54 ]

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #5 Ocena: 0

2015-03-20 16:18:03 (10 lat temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Dziękuję. Coś się na pewno znajdzie, jeśli chodzi o te karty.
Mam dość spory dylemat jeśli chodzi o wybór hoteli, bo koniecznie musiałbym mieć tam dobre WiFi.
W grę wchodzą następujące hotele:
- Aborada Beach Club w Costa del Silencio, bardzo tani, ale w opiniach jest informacja, że stary, co mi nie robi różnicy,
- Palia Don Pedro Aparthotel w Costa del Silencio
- Isla Bonita Hotel w Costa Adeje (ten jako jedyny jest 4-gwiazdkowy),
- Las Piramides w Playa de las Americas - lokalizacja najbardziej mi odpowiada, ale ludzie pisali w opiniach, że jedzenie mają fatalne, typu jajecznica w proszku.

Żaden z nich nie ma bezpłatnego WiFi, ale pewnie większość hoteli ma dostępne to odpłatnie. Zależy mi na tym głównie w środy.
Pobyt planuję między 12 a 26 kwietnia (2 tygodnie) i wybierałbym się sam.

Plan pobytu to głównie leżenie na plaży, 1 dzień w Siam Parku, 1 w jakimś innym miejscu i może 1 dzień wycieczka na Teide.

W Playa de las Americas byłem w tamtym roku i świetnie mi to pasowało. Nie wiem jak jest w Costa del Silencio, ale na zdjęciach wygląda ładnie.

Widziałem wtedy coś w rodzaju elektrycznych rowerów (jechało to bez pedałowania i nie wydawało dźwięku, a nie wyglądało jak motocykl ;-)) z etykietką "2,5 euro dziennie". Ktoś coś o tym wie?

[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 20-03-2015 16:37 ]

A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

jedrek

Post #6 Ocena: 0

2015-03-20 21:13:45 (10 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2015-03-20 16:18:03, ChrisCov napisał(a):
Dziękuję. Coś się na pewno znajdzie, jeśli chodzi o te karty.
Mam dość spory dylemat jeśli chodzi o wybór hoteli, bo koniecznie musiałbym mieć tam dobre WiFi.
W grę wchodzą następujące hotele:
- Aborada Beach Club w Costa del Silencio, bardzo tani, ale w opiniach jest informacja, że stary, co mi nie robi różnicy,
- Palia Don Pedro Aparthotel w Costa del Silencio
- Isla Bonita Hotel w Costa Adeje (ten jako jedyny jest 4-gwiazdkowy),
- Las Piramides w Playa de las Americas - lokalizacja najbardziej mi odpowiada, ale ludzie pisali w opiniach, że jedzenie mają fatalne, typu jajecznica w proszku.

Żaden z nich nie ma bezpłatnego WiFi, ale pewnie większość hoteli ma dostępne to odpłatnie. Zależy mi na tym głównie w środy.
Pobyt planuję między 12 a 26 kwietnia (2 tygodnie) i wybierałbym się sam.

Plan pobytu to głównie leżenie na plaży, 1 dzień w Siam Parku, 1 w jakimś innym miejscu i może 1 dzień wycieczka na Teide.

W Playa de las Americas byłem w tamtym roku i świetnie mi to pasowało. Nie wiem jak jest w Costa del Silencio, ale na zdjęciach wygląda ładnie.

Widziałem wtedy coś w rodzaju elektrycznych rowerów (jechało to bez pedałowania i nie wydawało dźwięku, a nie wyglądało jak motocykl ;-)) z etykietką "2,5 euro dziennie". Ktoś coś o tym wie?

Bylem w Alborada Beach w zeszlym roku w lutym. Rzeczywiscie ten hotel ma swoje lata... powiedzmy ,,pozny gierek'' duzo betonu no i generalnie widac, ze lata swietnosci ma juz za soba:-].
Ale... jest bardzo czysto, hotel ma ooolbrzymi basen ze slona woda, no i malutka ale bardzo fajna piaszczydta plaze. Jak na taki hotel entertaiment byl super, animatorzy wkrecali mojego malego wstydka do roznych gier, nawet przywiozl pare dyplomow.
Generalnie, ze wzgledu na cene nie wiem czy tam jeszcze nie wyladuje, bo majac samochod to jest fajna baza wypadowa.
Polecam wypozyczenie samochodu z lotniska na caly wyjazd, wcale nie jest drogo. Na 12-26 kwietnia tylko £70.tu

Wi Fi w hotelu jest tylko przy basenie w barze, nawet niezle ale ciezko sie bylo polaczyc. Ja kupilem sobie karte sim, chyba vodafone i pare giga internetu
A sama miejscowosc, taka sobie nic szczegolnego.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 20-03-2015 21:22 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2015-03-20 21:50:30 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Z WiFi fajnie bylo na Rhodos w Grecji, wlasciwie wszystkie bary i puby mialy darmowe dla klientow, nawet nie trzeba bylo pytac bo juz na stolikach byly przyklejone karteczki z kodem dostepu. W hotelu darmowe WiFi tylko w recepcji.

Natomiast w tym roku, od lipca, w calej EU zniesiony zostaje roaming.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2015-03-20 22:50:23 (10 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Tez byłem w tym hotelu Alborada, o ile z zewnątrz nie jest najpiękniejszy to dostaliśmy apartament z sypialna, salonem ,kuchnia i łazienka coś jak 1 bedroom flat :-D duuuzy basen, największy basen hotelowy na Teneryfie, mała piaszczysta plaża, jedzenie ok ale szału nie było, śniadanie codziennie to samo , angielski styl... w samym Costa del Silenco nie ma nic do roboty , nawet plaży miejskiej chyba nie ma :-D ale co 10-15 minut autobusy do Los Cristianos i Las Americas, jadą ok 15 minut

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2015-03-20 23:16:35 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2015-03-20 23:29:00 (10 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ale co???
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,