Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Anglia » Jak z pracą w Angli , jadąc w ciemno ...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Anglia" opiekują się: Redakcja, Richmond

Strona główna » Anglia » Jak z pracą w Angli , jadąc w ciemno ??

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
aga1aga

Post #1

2008-04-23 16:05:07 (3 miesiące temu)

aga1aga

Z nami od: 15-09-2007

Cytat:

2007-03-29 07:25, daroxxl napisał(a):
Ja robiłem tutaj papiery na wózek typu Reach Truck (o zasięgu ok.12m) do pracy w magazynach gdzie palety składowane są na półach. Ale mój znajomy miał polskie i to opisane wszystko po angielsku(z polskiego urzędu pracy go skierowali i mówili że to europejskie) a pracy nigdzie nie znalazł i musiał robić i tak tutaj licencję to nie jedyny przypadek. Zazwyczaj pytanie od pracodawcy pada takie: "czy posiadasz angielską licencję ?" Tak jak pisałem to 95% przypadków, dopiero 1szy raz się spotkałem (tu na www.moja wyspa) z ogłoszeniem że gdzieś do huty alu.przyjmą z polską licencją przetłumaczoną (widocznie bardzo potrzebują pracownika i robi tam dużo Polaków)Aha jeśli nastawiasz się na pracę na wózki to nie wybieraj się do Londynu tylko w przemysłowe rejony Anglii.
PS.Tak to prawda że można znaleźć legalną pracę i dopiero zacząć wyrabiać wszystkie papiery, chodziło mi o to że w 80% agencjach/firmach,ogłoszeniach wymagają tego na starcie (szukają kogoś kto jest tu już jakiś czas,mają mniej problemów przez to) dlatego ja przynajmniej na początku łapałem się czegokolwiek żeby z czegoś żyć. Chodzi o to żeby trafić w te 20% (Ja pierwszą legalną pracę znalazłem po 3m-cach)Bez tego nikt by tu legalnie nie robił bo do konta trzeba list od pracodawcy,do WRS-ki i NINu - pracę, a do większości prac: adres,konto,WRS,NIN i kolo się zamyka<p>[ Wiadomość edytowana przez : daroxxl on 29-03-2007 07:44 ]</p><p>[ Wiadomość edytowana przez : daroxxl on 29-03-2007 07:45 ]</p><p>[ Wiadomość edytowana przez : daroxxl on 31-03-2007 11:06 ]</p>

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PL-DSR-CZORT

Post #2

2008-04-23 20:06:27 (2 miesiące temu)

PL-DSR-CZORT

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 23-04-2008

UWAGA - uciekajcie! jezeli zobaczysz cos takiego:

"Poszukiwane osoby do pracy w magazynie/przy produkcji w Preston. Wymagane doswiadczenie i komunikatywny jez ang. Start od zaraz!!!
Kontakt: ANDY 07871 622 287"

(bo ludzie im uciekaja ;) bedzie sie dzialo...

- jezeli uslyszeysz nazwe firmy "golden acres" ROZLACZ SIE! chyba ze chcesz pracowac 12h/6dni w tygodniu bez platnych bonusow i nadgodzin! nie zawsze agencje obslugujace firme pomagaja w NIN lub H O.

PS
firma znajduje sie ok 1/2 trany Preston - Southport

Do góry stronyOffline

Baks99

Post #3

2008-05-01 18:42:55 (2 miesiące temu)

Baks99

Z nami od: 04-04-2007

elo!! jestes w podobnej sytuacji jak ja 2 lata temu... ale jakos sie udalo... wszystko zalezy od tego gdzie chcesz wpierw udezyc... i nie ludz sie ze od razu dostaniesz akurat na wozki (zreszta i tak pewnie nie przyjmna twojej pl licencji). musisz pamietac o jednym: na poczatek bierz wszystko co ci agencja oferuje (oczywiscie sprawdzona agencja!!)... najlepiej jakbys mial sie u kogo zachaczyc i wprowadzil cie do zycia tutaj... bo mozesz sie ostro naciac i stracic jeszcze sporo kasy!! bo tak zupelnie w ciemno i to jeszcze sam to szczerze odradzam!! zycze powodzenia!! jak co to u mnie w miescie (nie londyn!!) firma potrzebuje akurat ludzi do pracy na linii... (po ok 3 miechach kontrakt i w tej chwilii 10f. na godzine) chcesz wiecej info, pisz: gg: 6298400.
..:BakS:..

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony