MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Umarł Król, niech żyje Król

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

Str 15 z 19

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2023-05-06 20:00:17 (2 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

CCA ale o czym ty mówisz? Porównujesz pójście do kościoła z życiem tych dzieci?dobre :-) Gdyby oni mieli tylko taki obowiązek bycia w kościele to mieliby super dzieciństwo :-). Tym dzieciom myślę że połowę jak nie więcej rzeczy nie wolno robić niż my robiliśmy w dzieciństwie..

(...) Młody hrabia James ani razu się nie uśmiechnął(...)
No właśnie.. Wesołe dziecko raczej się uśmiechnie, wytresowane wie, że nawet mając kilka lat poprostu nie może :-(
Ale nie o tym temat.. Dla mnie czy rodzina królewska jest czy jej nie ma to bez znaczenia.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

CuriousCatAlive

Post #2 Ocena: 0

2023-05-06 20:03:49 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2023-05-06 20:00:17, gosian napisał(a):
CCA ale o czym ty mówisz? Porównujesz pójście do kościoła z życiem tych dzieci?dobre :-) Gdyby oni mieli tylko taki obowiązek bycia w kościele to mieliby super dzieciństwo :-). Tym dzieciom myślę że połowę jak nie więcej rzeczy nie wolno robić niż my robiliśmy w dzieciństwie..

(...) Młody hrabia James ani razu się nie uśmiechnął(...)
No właśnie.. Wesołe dziecko raczej się uśmiechnie, wytresowane wie, że nawet mając kilka lat poprostu nie może :-(
Ale nie o tym temat.. Dla mnie czy rodzina królewska jest czy jej nie ma to bez znaczenia.

Szczerze mowiac ja nie wiem co im wolno robic poza uroczystosciami bo tylko wtedy je widze.

A dzisiaj to nie chodzilo o uroczystosc koscielna bo moze pomylilam?

"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2023-05-06 20:11:37 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Tak czy owak, przywyczailismy sie, ze panowanie monarchy trwa dlugo. A tu wcale nie jest takie pewne, ze Karol pozyje tak dluygo jak jego matka i ze w dodatku do konca bedzie role krole pelnil. Jakos tak marnie wygladal dzis. Jak to mowia, starosc nie radosc.

Jeszcze dozyjemy kolejnej koronacji. Chyba, ze cos sie kompletnie pozmienia...Tego nie wiedza nawet medrcy.

Ja bym oczywiscie wolala Harrego jako nastepnego krola. Moze to temat na ksiazke typu alternatywna historia; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 06-05-2023 20:17 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #4 Ocena: 0

2023-05-06 20:31:04 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Cytat:

2023-05-06 20:11:37, galadriel napisał(a):
Ja bym oczywiscie wolala Harrego jako nastepnego krola. Moze to temat na ksiazke typu alternatywna historia; )

[ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 06-05-2023 20:17 ]

On chyba jest kims w rodzaju krola w Stanach. Glowa ich lokalnej dynastii.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2023-05-06 20:37:46 (2 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Ja widze te dzieci tylko na uroczystosciach, wiec nie wiem, co im wolno, a czego nie. Nie nazywam nauki pewnych zachowan i norm tresura. James sie nie usmiechal, ale jego siostra i dzieci Walesow tak.
Nie rozumiem komentarzy, ze panowanie Karola bedzie krotkie. Oczywiscie, bedzie o wiele krotsze niz rekordowe rzady jego mamy, ale moze byc calkiem dlugie, dwudziestoletnie. Karol ma dobre geny, jego rodzice i babcia byli bardzo dlugowieczni, krolowa aktywnie wykonywala swoje obowiazki do dziewiecdziesiatki. Dzisiaj wygladal normalnie. Ot, siedemdziesieciolatek , ktory wstal o bardzo wczesnej godzinie, zeby zmudnie sie przygotowac do jednego z najwazniejszych wydarzen w jego zyciu.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

CuriousCatAlive

Post #6 Ocena: 0

2023-05-06 20:44:37 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

A swoja droga to czy "mlody hrabia James" to czy na pewno ma tylko pare lat? On nie mial jakos czternastu lat w zeszlym roku?

-----

Ojej tak Karol moze z dwadziescia lat siedziec na tronie albo i cwierc wieku, wiec zyczylabym sobie osobiscie dozyc kolejnej koronacji wlasnie.

[ Ostatnio edytowany przez: CuriousCatAlive 06-05-2023 20:48 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2023-05-06 20:54:18 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A czy maz krolowej Elzbiety byl krolem, czy tylko mezem krolowej? W sensie czy tez go ukoronowali?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2023-05-06 20:57:59 (2 lata temu)

Turefu

Kobieta

Hrabia Wessexu James ma pietnascie lat. Maz krolowej byl tylko jej mezem, nie byl koronowany.

[ Ostatnio edytowany przez: Turefu 06-05-2023 20:58 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

CuriousCatAlive

Post #9 Ocena: 0

2023-05-06 20:59:40 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Byl mezem krolowej. Queen's Consort. Nigdy nie byl koronowany, czasem zastanawialam sie czy to przez ta schizofrenie jego matki zreszta, moze nie zostalby mezem Elzbiety gdyby inaczej sie ulozylo jej dziecinstwo blizej tronu.

Camila miala byc krolowa-malzonka a zrobili sie krolem I krolowa. Ale maja tupet.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #10 Ocena: 0

2023-05-06 21:06:32 (2 lata temu)

Turefu

Kobieta

A co to za roznica? Zona krola to krolowa. Zawsze bylo tak, ze poprzez malzenstwo z krolem, kobieta zostawala krolowa. Kamila jest krolowa malzonka. Mozna byc albo queen regent, monarcha, ktora byla zmarla Elzbieta, albo queen consort, zona krola, jak Kamila, matka Elzbiety, krolowa Aleksadra, itd.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 15 z 19 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,