MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Problem z ubezpieczalnią.

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

stanislawski

Post #1 Ocena: 0

2020-04-21 12:54:59 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja napisałem "po czym jest się przekierowanym NA STRONĘ"

ZP1, twoja interpretacja "Niekoniecznie pośrednik przekierowywuje - to wyszukiwarka przekierowywuje"

Gdzie ja napisałem "pośrednik przekierowuje"?

(I by the way - wyszukiwarka to też pośrednik).
---

Misa 13: Facet napisał "...sprawdzam na stronie askMID, jest ubezpieczony, no ale ja potrzebuję certyfikatu dla prtnera biznesowego".

A ty piszesz: "Ja tak zrozumialam.... jakies ubezpieczenie jest, ale nie w Churchill."

Dlaczego???

---

Firma kredytowa, to wątek poboczny (ona nie ma nic wspólnego z tym, czy Churchil przesłał czy nie przesłał potwierdzenia z numerem polisy), zapomnijcie o tym.
Jak i to, jak się znalazł na stronie Chruchila.
To nie ma znaczenia dla sprawy.

A sprawa jest krótka - facet ubezpieczył się w Chruchilu i nie dostał potwierdzenia z numerem polisy (ani listownie ani na maila).

---

Rozrabiaka i inni zamieszczający podobne posty, mam taką propozycję: starajcie się sprawę wyjaśniać krótko i prosto i pomijać wątki poboczne, mające zapewnić wrażenie dokładnego przedstawienia sprawy.
Niektórzy uczepią się właśnie tych wątków jak rzep psiego ogona, będą je rozrabiać - i przerabiać ("interpretować";) - rozumieć po swojemu i robić z nich wątek główny, a w rezultacie wyciągać kalekie wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

stanislawski

Post #2 Ocena: 0

2020-04-21 12:56:22 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2020-04-21 12:22:28, Wielim napisał(a):
Może spróbuj się przejść na komisariat policji , tam pewnie będą mieli w bazie dane na temat Twojej polisy , nie wiem jakie dane policja może mieć ale pewnie nazwę ubezpieczyciela a może i numer polisy , może się okazać że wcale nie masz w Churchill tylko w jakiejś no name

Dlaczego może się tak okazać?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

malinowka

Post #3 Ocena: 0

2020-04-21 13:07:42 (5 lat temu)

malinowka

Konto usunięte

A moze sprobowac falszywgo claima zrobic?
W zyciu mi sie nie zdarzylo dzwoniac do ubezpieczalni, drogowki(jak po polsku bedzie RAC czy AA?) czy gdziekolwiek indziej miec number polisy/klienta w reku. Zawsze mnie szukaja po nazwisku,adresie czy rejestracji I przewaznie znajduja.
" Płakać trze­ba w spo­koju. Tyl­ko wte­dy ma się z te­go radość."

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: +1

2020-04-21 14:09:53 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2020-04-21 12:56:22, stanislawski napisał(a):
Cytat:

2020-04-21 12:22:28, Wielim napisał(a):
Może spróbuj się przejść na komisariat policji , tam pewnie będą mieli w bazie dane na temat Twojej polisy , nie wiem jakie dane policja może mieć ale pewnie nazwę ubezpieczyciela a może i numer polisy , może się okazać że wcale nie masz w Churchill tylko w jakiejś no name

Dlaczego może się tak okazać?

Ale to jest świetny pomysł, kto jak kto, ale policja ma aktualną bazę danych i po numerze rej. wszystko się "wygada"

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 21-04-2020 14:10 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

kubusandpuchate

Post #5 Ocena: +1

2020-04-21 14:21:07 (5 lat temu)

kubusandpuchatek

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2010

sparwdz za £4.5 pod tym adresem
https://www.mib.org.uk/check-insurance-details/check-a-vehicle-not-at-the-roadside-after-an-accident/

Do góry stronyOffline

Rozrabiaka

Post #6 Ocena: 0

2020-04-24 15:47:10 (5 lat temu)

Rozrabiaka

Konto usunięte

No, hejka
Jako, ze kilka osób było zaangażowanych by mi pomóc, doradzić, to grzecznościowo winny jestem wyjaśnić, jak sprawa się zakończyła.
Okazało się, ze firma ubezpieczeniowa jest podzielona na komórki, które nie mają wspólnej bazy klientów.
Samochód który ubezpieczałem jest samochodem dostawczym, natomiast oni szukali w samochodach osobowych.
Gdy podawałem numer rejestracyjny, również podawałem nazwę i model
Jestem tego pewien, bo robię to niemal z automatu, również mailowo.
Trochę dziwna sytuacja, bo ktoś kto pracuje przy ubezpieczaniu samochodów, powinien zauważyć, ze rozmawiamy o samochodzie typu VAN a nie rodzinnej osobówce
W końcu znaleźli moją polisę i zapytali czy dalej chcę ten numer, stwierdziłem, ze nie jest on mi do niczego potrzebny i poprosiłem o zakończenie tej umowy.
Zrobili to z dniem dzisiejszym (dziś mam wolne i mogłem to załatwić)
Wyrazili ubolewanie ze odchodzę.
Zakupiłem polisę w innej firmie i na stronie nowego ubezpieczyciela mam natychmiastową opcje pobrania Polisy (certyfikat) warunki umowy i inne dokumenty związane z wykupioną polisą.
Szkoda tylko, ze straciłem trochę w oczach partnera biznesowego, gdy prosił mnie wcześniej o okazanie polisy.
Myślał chyba ze ma do czynienia z krętaczem, który nie ma polisy, bo gdy mu tłumaczyłem moje przygody to widać było, ze nie bardzo wierzy w moje wyjaśnienia.
Jak to możliwe by w jego kraju były takie abstrakcyjne przygody, przecież to nie Mogadiszu w Afryce.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,