2019-05-04 16:11:05, Maverick_forever1 napisał(a):
2019-05-03 22:52:30, DADAM1986 napisał(a):
Nie mowie, ze kazdy ale z moich obserwacji glownie Polakow w UK przez kilka lat to tak:
Jak mogli, prowadzac dzialalnosc, kombinowac I szarpac benefity ile wlezie to brali.
Jak dostali roboty na etat I benefity zabrali to od razu psioczyli na wszystkich co biora.
Z podatkami to samo, jak wczesniej mogli kombinowac to nie placili prawie nic. Teraz sie urwalo to “zdziwieni” pytaja “jak mozna byc tak bezczelnym I oszukiwac na podatkach”.
Powyzsze tyczy sie roznych rodzin w roznych profesjach jakie poznalem.
Wniosek mam tylko jeden : kochani Polacy, jacy z Was pieprzeni hipokryci.
W tym co napisałeś jest dużo prawdy. Ja płaciłem i płacę podatki w tym kraju niezmiennie od 15tu-lat. W zeszłym roku zachorowałem na raka i nie pracowałem przez 7 miesięcy. Mogłem liczyć tylko na siebie, przyjaciół i rodzinę . Kiedy złożyłem wniosek o Universal Credit to został odrzucony ze względu na to, że w poprzednim roku podatkowym zarobiłem za dużo.
Czasem mam wrażenie, że system karze uczciwych podatników , a rozdaje tym , którzy są kombinatorami i nic nie wnoszą do budżetu państwa, a tylko chcą z niego wyciągnąć ile się da.
EDIT:
Kombinatorzy są wszędzie i to nie gra roli jaki jest ich kraj pochodzenia.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Maverick_forever1</i> 04-05-2019 16:23 ]
Pomijając główny wątek dyskusji chciałem zaznaczyć,że totalnym debilizmem tego kraju jest opieranie się na dochodach za poprzedni rok podatkowy w tak nagłych sytuacjach,jaka ciebie spotkała
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
Osoba potrzebuje pomocy materialnej natychmiast a ci debile opierają się na dochodach,które już zostały wydane na życie i masę opłat a nie zostały odłożone jako oszczędności