Str 87 z 102 |
|
---|---|
DADAM1986 | Post #1 Ocena: +1 2019-05-03 22:52:30 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Nie mowie, ze kazdy ale z moich obserwacji glownie Polakow w UK przez kilka lat to tak:
Jak mogli, prowadzac dzialalnosc, kombinowac I szarpac benefity ile wlezie to brali. Jak dostali roboty na etat I benefity zabrali to od razu psioczyli na wszystkich co biora. Z podatkami to samo, jak wczesniej mogli kombinowac to nie placili prawie nic. Teraz sie urwalo to “zdziwieni” pytaja “jak mozna byc tak bezczelnym I oszukiwac na podatkach”. Powyzsze tyczy sie roznych rodzin w roznych profesjach jakie poznalem. Wniosek mam tylko jeden : kochani Polacy, jacy z Was pieprzeni hipokryci. |
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2019-05-03 23:45:50 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2019-05-03 22:52:30, DADAM1986 napisał(a): Wniosek mam tylko jeden : kochani Polacy, jacy z Was pieprzeni hipokryci. Inne narody mają podobne podejście tylko zazwyczaj są bardziej dyskretni. |
Maverick_foreve | Post #3 Ocena: 0 2019-05-04 16:11:05 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-03 22:52:30, DADAM1986 napisał(a): Nie mowie, ze kazdy ale z moich obserwacji glownie Polakow w UK przez kilka lat to tak: Jak mogli, prowadzac dzialalnosc, kombinowac I szarpac benefity ile wlezie to brali. Jak dostali roboty na etat I benefity zabrali to od razu psioczyli na wszystkich co biora. Z podatkami to samo, jak wczesniej mogli kombinowac to nie placili prawie nic. Teraz sie urwalo to “zdziwieni” pytaja “jak mozna byc tak bezczelnym I oszukiwac na podatkach”. Powyzsze tyczy sie roznych rodzin w roznych profesjach jakie poznalem. Wniosek mam tylko jeden : kochani Polacy, jacy z Was pieprzeni hipokryci. W tym co napisałeś jest dużo prawdy. Ja płaciłem i płacę podatki w tym kraju niezmiennie od 15tu-lat. W zeszłym roku zachorowałem na raka i nie pracowałem przez 7 miesięcy. Mogłem liczyć tylko na siebie, przyjaciół i rodzinę . Kiedy złożyłem wniosek o Universal Credit to został odrzucony ze względu na to, że w poprzednim roku podatkowym zarobiłem za dużo. Czasem mam wrażenie, że system karze uczciwych podatników , a rozdaje tym , którzy są kombinatorami i nic nie wnoszą do budżetu państwa, a tylko chcą z niego wyciągnąć ile się da. EDIT: Kombinatorzy są wszędzie i to nie gra roli jaki jest ich kraj pochodzenia. [ Ostatnio edytowany przez: Maverick_forever1 04-05-2019 16:23 ] |
NightFury | Post #4 Ocena: 0 2019-05-04 17:51:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2019-05-03 22:52:30, DADAM1986 napisał(a): Nie mowie, ze kazdy ale z moich obserwacji glownie Polakow w UK przez kilka lat to tak: Jak mogli, prowadzac dzialalnosc, kombinowac I szarpac benefity ile wlezie to brali. Jak dostali roboty na etat I benefity zabrali to od razu psioczyli na wszystkich co biora. Z podatkami to samo, jak wczesniej mogli kombinowac to nie placili prawie nic. Teraz sie urwalo to “zdziwieni” pytaja “jak mozna byc tak bezczelnym I oszukiwac na podatkach”. Powyzsze tyczy sie roznych rodzin w roznych profesjach jakie poznalem. Wniosek mam tylko jeden : kochani Polacy, jacy z Was pieprzeni hipokryci. To, ze ty tak robiłeś nie oznacza, ze wszyscy tak robili. Nigdy nie kombinowałam z podatkami, od zawsze byłam na etacie a jedyny benefit jaki mi od niedawna przysługuje to Child Benefit. Przez naście lat wkładałam do wspólnej skarbonki niemałe pieniądze. I nie miałabym nic przeciwko temu gdyby te pieniądze naprawdę szły na cele takie jak szkoły, drogi, wywózkę śmieci. Ilu osobom na MW wzrósł Council tax a wywózka śmieci zmieniła się z tygodniowej na co dwa tygodnie? Płacimy więcej a otrzymujemy w zamian serwisy rzadziej lub gorszej jakości. Policja jedzie na ostatnich oparach, służba medyczna i szpitale przeciążone. Osoby na benefitach maja darmowe recepty na różne leki. Ja za swoje płace. Ze wszad jestem bombardowana aluzja, ze za moje zdrowie muszę sama sobie zapłacić. Jaka jest roznica między mną a osoba na beneficie, której się po prostu nie opłaca pracować? Ich zdrowie jest ważniejsze niż moje? Z dostępem do darmowych godzin do przedszkola to samo. Jak jestem na benefitach to mam 15 darmowych godzin od 2 roku życia dziecka. Jak pracuje to dopiero od 3. Można by jeszcze długo mnożyć przykłady.. Nie mam nic przeciwko płaceniu podatków ale nie podoba mi się sposób w jaki są rozdawane. Music leads me through my life
|
Post #5 Ocena: 0 2019-05-04 19:39:21 (6 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Maverick_foreve | Post #6 Ocena: 0 2019-05-04 20:16:31 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-04 19:39:21, Konto usunięte napisał(a): Zastanów się po co są te benefit? Co broni koleżance i koledze "iść" na te benefit, jak taki miód tam jest. W moim przypadku to proste. Nie lubię być zależny od ludzi. Wolę pomagać niż błagać o pomoc. Jeśli jestem zdrowy to pracuję i zarabiam. Nie lubię cwaniaków , którzy są zdrowi i zabierają moje pieniądze z podatków. Teraz ty się zastanów po co są benefity . |
Zygmunt_Merytor | Post #7 Ocena: +1 2019-05-04 20:16:48 (6 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Ile musielibyscie dostac w Polsce?
5 hektarow. A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Maverick_foreve | Post #8 Ocena: 0 2019-05-04 20:23:24 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-04 20:16:48, Zygmunt_Merytoryczny napisał(a): Ile musielibyscie dostac w Polsce? 5 hektarow. Ale w centrum Warszawy albo innego Krakowa ![]() |
NightFury | Post #9 Ocena: 0 2019-05-04 21:05:19 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Cytat: 2019-05-04 20:16:31, Maverick_forever1 napisał(a): Cytat: 2019-05-04 19:39:21, Konto usunięte napisał(a): Zastanów się po co są te benefit? Co broni koleżance i koledze "iść" na te benefit, jak taki miód tam jest. W moim przypadku to proste. Nie lubię być zależny od ludzi. Wolę pomagać niż błagać o pomoc. Jeśli jestem zdrowy to pracuję i zarabiam. Nie lubię cwaniaków , którzy są zdrowi i zabierają moje pieniądze z podatków. Teraz ty się zastanów po co są benefity . Dokładnie. Plus dodam do tego to, ze moja mama zaszczepiła mi takie wartości jak niezależność, etykę pracy, szczerość i uczciwość. Widzę jednak ze obecnie tracą te wartości na znaczeniu. Music leads me through my life
|
DADAM1986 | Post #10 Ocena: 0 2019-05-04 22:06:14 (6 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Nightfury ja napisalem o moich obserwacjach a Ty juz w pierwszym zdaniu do mnie.
Kobieto albo jestes przyglupia albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem! Rozum przeslania Ci Twoja “najTwojsza” racja. Co prawda kazdy moze sie tutaj wypowiedziec, ale czasami zamilcz bo czytac Twoje bzdety to jak nails mojego 7 letniego syna czytania ze zrozumieniem. A Ty juz chyba podstawowke dawno skonczylas? Skonczylas...? |