Str 86 z 102 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2019-05-03 10:09:32 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Kolega trol nie ogarnia innej rzeczy . Podatki są potrzebne jak napisałeś na bezpieczeństwo kraju , na służbę zdrowia , oświatę , szkolnictwo , infrastrukture itp , z tym się zgodzę . Ale już chyba nie po to by utrzymywać młode zdrowe osoby które po prostu nie chcą iść do pracy , one niemal , że dostają zasiłki , to jeszcze korzystają z całej tej infrastruktury finansowanej z pieniędzy podatników . Jak już napisałem jestem za zasiłkami dla ludzi niepełnosprawnych , niezdolnych do pracy , a także dla dzieci niepełnosprawnych . Cała reszta zdrowych ludzi może pracować . Jak się nie chce ich wybór , ale nikt nie powinien tego sponsorować . A jak tego nie ogarniasz to zajmij się swoją drukarką
|
Adacymru | Post #2 Ocena: +1 2019-05-03 11:10:35 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie obrazajcie ksiegowych i calego zawodu, chyba ze nie rozumiecie roznicy miedzy ksiegowoscia a oszukiwaniem czy ukrywaniem dochodow. Wielim, dla ciebie to nauczka na zycie, ze jak sie zachlysniesz wiekszymi pieniedzmi, to nie chwal sie w necie jak to nie masz zamiaru wykazywac dochodow zupelnie dla unikniecia podatkow, i nie szukaj podpowiedzi jak te ukryte dochody najlepiej przetrzymywac. Ty moze masz krotka pamiec, napewno krotsza niz wielu uzytkownikow na MW, ktore twoje wywody pamietaja.
Ada
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2019-05-03 12:02:33 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
ada a kto obrazil ksiegowych ?cytat poprosze konkretnie
p.s ada z drugiej strony gdyby on tego nie napisal to nie moglabys mu tego wypominac co pare postow a zapowiada sie ze potrwa to do konca istnienia mw ; )) [ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-05-2019 12:15 ] |
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2019-05-03 12:34:49 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
To były początki mojej nowej "kariery" , rzeczywiście myślałem nad tym , ale po pomyśle nad przyszłość potrzebne mi wykazanie jak największych dochodów , i dlatego teraz mnie tak boli ile muszę podatku zapłacić mając świadomość , że spora część z tego idzie na zdrowych bezrobotnych z wyboru albo świadomych pracujących po kilkanaście godzin tygodniowo "bo benefity utną" ... Gdybym oszukiwał na podatkach to by tak mnie to nie bolało
![]() |
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2019-05-03 12:43:31 (6 lat temu) |
a gdzie jest napisane ze masz prawo do zmiany zdania? na kolana i biczowac sie ale juz! poczatek kariery czy nie mogles tego nie pisac hehe : P
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2019-05-03 13:11:03 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Widze, ze pamiec powili powaraca... jak to powiedzenie mowi: it takes a thief to catch a thief...
Zdanie mozna zmienic, ale nie trzeba udawac, ze jest sie swietszym od papierza jak sie kilka miesiecy wczesniej szukalo porad jak oszukac (a oszustwa podatkowe z ksiegowoscia nie maja nic wspolnego, jak nie zrozumiales poprzednich wypowiedzi, dlatego stawianie oszustwa z ksiegosocia jest dla tej profesji obrazliwe).
Ada
|
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2019-05-03 13:13:24 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-05-03 11:10:35, Adacymru napisał(a): Nie obrazajcie ksiegowych i calego zawodu, chyba ze nie rozumiecie roznicy miedzy ksiegowoscia a oszukiwaniem czy ukrywaniem dochodow. Nie rozumiem powyższego. To która księgowa jest cacy, a która be? Jak rozpoznać, odróżnić księgową od oszustki księgowej tej która nam wyliczy podatek na 0 i jeszcze wszystkie zdefraudowane pieniądze firmowe rozliczy? - to chyba dobrze, jak ma takie moce magiczno-prawne? Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
admiralbibol | Post #8 Ocena: 0 2019-05-03 13:15:44 (6 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Zlikwidowac ksiegowosc, niewidzialna reka rynku wszystko ustawi sama.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2019-05-03 13:41:11 (6 lat temu) |
oczywiscie ze to nie sa oszustwa zupelnie legalnie kierowcy tirow zatrudniaja sie jako dyrektorzy w swoich spolkach zalozonych po to zeby mleko od krow trafilo do lodowek w tesco hehe
sprzedaz dopalaczow tez byla legalna przez pare lat wlascicieli tych biznesow nazwalabys dilerami? mam znajomych ktorzy maja pensjonat nad morzem zaraz zaraz!to jest osrode wczasowo wypoczynkowo kolonijny nawet nie wiesz jaka to robi roznice ; ) to nie jest biznes jednej osoby 6 pokoi wynajmuje zona a 12 maz : ))) i juz pare groszy w kieszeni gdyby w pl kazdy placil podatki tak jak pastwo sobie tego zyczy to bylby to kraj miodem i mlekiem plynacy tylko wszyscy jezdziliby seatami ibiza w najlepszym wypadku ale o zadnym oszustwie tu nie ma mowy tylo o kreatywnej ksiegowosci ; o a przeciez to sa tylko takie maciupkie przyklady dla szarych myszek i kazdy szanujacy sie ksiegowy podsunie ci takie rozwiazania w innym wypadku jest zwyklym amatorem [ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-05-2019 14:03 ] |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2019-05-03 15:00:43 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
![]()
Ada
|