MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ile musielibyście dostać w Polsce żeby wrócić?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 85 z 102 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 84 | 85 | 86 ... 100 | 101 | 102 ] - Skocz do strony

Str 85 z 102

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2019-04-27 15:48:23 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2019-04-27 15:19:40, NightFury napisał(a):
Ada, przytyki o self employment sobie wypraszam bo nie ja stosuje te wszystkie wymienione przez ciebie praktyki. Żeby ci ulżyć to tez się nie zgadzam np z tym ze osoba rejestruje self employment, opłaca najniższe NIN a macierzyńskie i opiekę szpitalna wyciągnie na tym samym poziomie co ja.
Co do tej mamy z niepełnosprawnym dzieckiem. Pozostałe dzieci są w wieku szkolnym, dziecko z SEN może śmiało iść do przedszkola, które może aplikować o dodatkowe fundusze na opiekę w postaci 1-1. Nie mówimy tu o ciężkiej niepełnosprawności fizycznej gdzie dziecko funkcjonuje na poziomie za przeproszeniem warzywa. To są learning difficulties.
Przedszkola są otwarte od 7:15, szkoła do 15 bodajże...kto chce znajdzie sposób kto nie chce znajdzie powód.

Fragment o self-employed byl w odniesieniu do s-e uzytkownika, nowobogackiego "biznesmana" co sie chwalil jak to preferuje gotowkowe rachunki, zeby uniknac placenia podatkow, nie do ciebie NF.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Wielim

Post #2 Ocena: 0

2019-04-30 10:25:28 (6 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ada , słuchaj kobieto , po pierwsze wypraszam sobie wytyczki o rzekomym chowaniu pieniędzy w skarpetę . Place wszystkie podatki , mam w tym swój cel , więc odwal się od tego .
Teraz do tematu , dziecko urodzone w NHS , za kogo pieniędze? Za Twoje czy podatników ? Nie , żona pracowała ponad 6 lat przed porodem , raz w życiu była w GP , więc w czym masz problem ? Ja 11 lat na kontrakcie , za dobra kasę , dobra kasa to i "dobre" podatki , kilka lat w dwóch pracach , w tym czasie jednocześnie się uczyłem gdy inni z pieniędzy takich podatników jak ja spędzali czas z rodziną . Nikt mi nic nie dał , żaden podatnik , NHS czy wspomniana przez ciebie policja , oprócz mandatu . Więc skończ pisać o czymś o czym nie wiesz , tylko gdzieś usłyszysz że gdzie ktoś uderzył w stół .
Nigdy nie napisałem , a nawet byłem za tym by przyznawać zasiłki dla niepełnosprawnych dzieci czy dorosłych . Ale to wszystko . W niektórych domach zasiłki to sposób na życie . Darmowe przedszkola dla osób nie pracujących by miały więcej czasu na oglądanie TV , tymczasem ludzie pracujący mogą dostać tylko kilka godzin , przecież to samo w sobie jest śmieszne .

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2019-04-30 12:33:34 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Pelna zgoda, Wielim.

Nie rosumiem tylko czemu jesli ktos stwierdza ze cos jest niesprawiedliwe to od razu zazdrosny zyjacy cudzym zyciem osobnik. Przeciez sprawy nie sa tylko czarne i tylko biale.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: +1

2019-05-02 20:05:39 (6 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #5 Ocena: 0

2019-05-02 20:47:11 (6 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ale lewakiem takim prawdziwym, czy tym z nazwy (co to jest przeciwko rozdawnictwu, a za wolnością biznesu m.in.)?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #6 Ocena: 0

2019-05-02 20:53:18 (6 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: +1

2019-05-02 22:40:25 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

oho widac ze ktos ma tutaj bol doopci jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos komus wjezdzal na ambicje piszac ze powinien placic duze podatki
wszyscy kombinuja na lewo i prawo zeby "optymalizowac koszty podatkowe" zaczynajac od najlepiej zarabiajacych po swiatowe korporacje jak na ironie najmniejsze podatki placa ludzie najbardziej majetni nie wspominajac juz o rajach podatkowych gdzie jak wyplywa jakas afera to okazjuje sie ze politycy roznych krajow gwiazdy show biznesu i kazdy kto sie liczy ukrywa swoje dochody ale na mw polski kartofel bedzie sobie podbudowywac ego bo kiedys przeczytal ze tamten nie chce placic na nierobow...

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #8 Ocena: +1

2019-05-03 08:58:10 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Nawet stworzono cała profesje umożliwiająca firmom i samozatrudnionym optymalizacje kosztów podatkowych i minimalizację kosztów biznesu.
Nazywa się to księgowościa i osoby parające się tym zawodem należą do raczej poważanej grupy społecznej.
Biorąc pod uwagę te powyższe wywody należałoby z całego serca kochać ZUS.
Każdy powinien czuć się wspaniałe zanosząc w zębach miesięczny haracz za, nie wiadomo w sumie, co.
Każdy, kto twierdzi, ze ludzie pracujący powinni opłacać innym benefity powinien w pierwszej kolejności oddać swoje zarobione pieniądze. W końcu skoro to takie dobre, szlachetne i chwalebne to czyż taka darowizna nie będzie źródłem niesamowitej wręcz satysfakcji? Pomyślmy....oddajemy własne żeby komuś było dobrze...
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2019-05-03 09:40:16 (6 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2019-05-03 10:08:52 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

okazje co ty mi podajesz jakies utopijne wersje funkcjonowania panstwa wklej mi jakis cytat z wielima ktory kiedys napisal ze nie chce placic na sluzbe zdrowia lub wojsko...jak wyglada rzeczywistosc moge sie przekonac co roku dostajac rozliczenie na co poszly moje podatki ponad 30% to zasilki na nierobow
a sa kraje gorsze niz anglia np francja ostatnio czytalem o kilkunastoosobowej gminie w norwegii gdzie podatki wszystkich mieszkancow ida na utrzymanie jednej rodziny tzw "syryjskich uchodzcow" to jest kierunek w ktorym idzie dzisiejsza europa wielim sie z tym nie zgadza a ty probujesz rzucac w niego kamieniami to jest po prostu slabe...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-05-2019 10:24 ]

Do góry stronyOffline

Strona 85 z 102 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 84 | 85 | 86 ... 100 | 101 | 102 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,