Str 85 z 102 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2019-04-27 15:48:23 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-04-27 15:19:40, NightFury napisał(a):
Ada, przytyki o self employment sobie wypraszam bo nie ja stosuje te wszystkie wymienione przez ciebie praktyki. Żeby ci ulżyć to tez się nie zgadzam np z tym ze osoba rejestruje self employment, opłaca najniższe NIN a macierzyńskie i opiekę szpitalna wyciągnie na tym samym poziomie co ja.
Co do tej mamy z niepełnosprawnym dzieckiem. Pozostałe dzieci są w wieku szkolnym, dziecko z SEN może śmiało iść do przedszkola, które może aplikować o dodatkowe fundusze na opiekę w postaci 1-1. Nie mówimy tu o ciężkiej niepełnosprawności fizycznej gdzie dziecko funkcjonuje na poziomie za przeproszeniem warzywa. To są learning difficulties.
Przedszkola są otwarte od 7:15, szkoła do 15 bodajże...kto chce znajdzie sposób kto nie chce znajdzie powód.
Fragment o self-employed byl w odniesieniu do s-e uzytkownika, nowobogackiego "biznesmana" co sie chwalil jak to preferuje gotowkowe rachunki, zeby uniknac placenia podatkow, nie do ciebie NF.
Ada
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #2 Ocena: 0 2019-04-30 10:25:28 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Ada , słuchaj kobieto , po pierwsze wypraszam sobie wytyczki o rzekomym chowaniu pieniędzy w skarpetę . Place wszystkie podatki , mam w tym swój cel , więc odwal się od tego .
Teraz do tematu , dziecko urodzone w NHS , za kogo pieniędze? Za Twoje czy podatników ? Nie , żona pracowała ponad 6 lat przed porodem , raz w życiu była w GP , więc w czym masz problem ? Ja 11 lat na kontrakcie , za dobra kasę , dobra kasa to i "dobre" podatki , kilka lat w dwóch pracach , w tym czasie jednocześnie się uczyłem gdy inni z pieniędzy takich podatników jak ja spędzali czas z rodziną . Nikt mi nic nie dał , żaden podatnik , NHS czy wspomniana przez ciebie policja , oprócz mandatu . Więc skończ pisać o czymś o czym nie wiesz , tylko gdzieś usłyszysz że gdzie ktoś uderzył w stół .
Nigdy nie napisałem , a nawet byłem za tym by przyznawać zasiłki dla niepełnosprawnych dzieci czy dorosłych . Ale to wszystko . W niektórych domach zasiłki to sposób na życie . Darmowe przedszkola dla osób nie pracujących by miały więcej czasu na oglądanie TV , tymczasem ludzie pracujący mogą dostać tylko kilka godzin , przecież to samo w sobie jest śmieszne .
|

|
 |
|
NightFury |
Post #3 Ocena: 0 2019-04-30 12:33:34 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Pelna zgoda, Wielim.
Nie rosumiem tylko czemu jesli ktos stwierdza ze cos jest niesprawiedliwe to od razu zazdrosny zyjacy cudzym zyciem osobnik. Przeciez sprawy nie sa tylko czarne i tylko biale. Music leads me through my life
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: +1 2019-05-02 20:05:39 (6 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #5 Ocena: 0 2019-05-02 20:47:11 (6 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ale lewakiem takim prawdziwym, czy tym z nazwy (co to jest przeciwko rozdawnictwu, a za wolnością biznesu m.in.)?
|

|

|
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2019-05-02 20:53:18 (6 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
cris82 |
Post #7 Ocena: +1 2019-05-02 22:40:25 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
oho widac ze ktos ma tutaj bol doopci jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos komus wjezdzal na ambicje piszac ze powinien placic duze podatki
wszyscy kombinuja na lewo i prawo zeby "optymalizowac koszty podatkowe" zaczynajac od najlepiej zarabiajacych po swiatowe korporacje jak na ironie najmniejsze podatki placa ludzie najbardziej majetni nie wspominajac juz o rajach podatkowych gdzie jak wyplywa jakas afera to okazjuje sie ze politycy roznych krajow gwiazdy show biznesu i kazdy kto sie liczy ukrywa swoje dochody ale na mw polski kartofel bedzie sobie podbudowywac ego bo kiedys przeczytal ze tamten nie chce placic na nierobow...
|

|
 |
|
NightFury |
Post #8 Ocena: +1 2019-05-03 08:58:10 (6 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Nawet stworzono cała profesje umożliwiająca firmom i samozatrudnionym optymalizacje kosztów podatkowych i minimalizację kosztów biznesu.
Nazywa się to księgowościa i osoby parające się tym zawodem należą do raczej poważanej grupy społecznej.
Biorąc pod uwagę te powyższe wywody należałoby z całego serca kochać ZUS.
Każdy powinien czuć się wspaniałe zanosząc w zębach miesięczny haracz za, nie wiadomo w sumie, co.
Każdy, kto twierdzi, ze ludzie pracujący powinni opłacać innym benefity powinien w pierwszej kolejności oddać swoje zarobione pieniądze. W końcu skoro to takie dobre, szlachetne i chwalebne to czyż taka darowizna nie będzie źródłem niesamowitej wręcz satysfakcji? Pomyślmy....oddajemy własne żeby komuś było dobrze... Music leads me through my life
|

|
 |
|
|
Post #9 Ocena: 0 2019-05-03 09:40:16 (6 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2019-05-03 10:08:52 (6 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
okazje co ty mi podajesz jakies utopijne wersje funkcjonowania panstwa wklej mi jakis cytat z wielima ktory kiedys napisal ze nie chce placic na sluzbe zdrowia lub wojsko...jak wyglada rzeczywistosc moge sie przekonac co roku dostajac rozliczenie na co poszly moje podatki ponad 30% to zasilki na nierobow
a sa kraje gorsze niz anglia np francja ostatnio czytalem o kilkunastoosobowej gminie w norwegii gdzie podatki wszystkich mieszkancow ida na utrzymanie jednej rodziny tzw "syryjskich uchodzcow" to jest kierunek w ktorym idzie dzisiejsza europa wielim sie z tym nie zgadza a ty probujesz rzucac w niego kamieniami to jest po prostu slabe... [ Ostatnio edytowany przez: cris82 03-05-2019 10:24 ]
|

|
 |
|