trzeci swiat nie wiem jak reszta anglii ale leicester coz...troche tak wlasnie jest mam znajomego pracuje w IT facet zarabia super kase maja tu wszystko duzo podrozuja pobyt na pewno sie oplaca ale bylismy sasiadami nigdy nie widzialem np zeby wypuscili dzieci zeby sie pobawily na dworzu z innymi dziecmi ktorych byla cala masa dlaczego? moge sie tylko domyslac ja jak pomysle o dziecinstwie to byla to wieczna zabawa z kolegami z podworka
chyba wiekszosc z nas dlatego ze nie stac nas na domy od pol banki w zwyz wie jakie sa realia w anglii szanse na to ze twoi sasiedzi beda typowymi beneficiarzami sa bardziej niz spore hehe w Polsce na moim osiedlu tego nie widzialem nie mieszkalem w jakis polskim bronxie ale klasa sredia tez bym tego nie nazwal a sami spokojni sasiedzi wszedzie byli ale dla rodakow w uk czesto najwiekszym problemem jest to ze nowakowa w oknie stoi i podglada co kto robi dlatego wyjechali : P
Fury dlatego ze nie pracuje w zawodzie przyzwoicie zarabia i pracuje w dowolnych godzinach wydaje mi sie ze pojscie w strone zawodu w uk oznaczaloby dla niej finansowy krok wstecz zwlaszcza teraz kiedy urodzila sie nam coreczka
ogolnie to sklamalbym gdybym powiedzial ze nie jestesmy zadowoleni z tego co mamy wiedzie nam sie calkiem dobrze oczywiscie nie mam tu na mysli nowego porshe przed domem widzisz tak to czasami jest jak ci sie poprzewraca w doopie bo wszystko sie uklada to zaczynasz tesknic do ojczyzny
na wszelki wypadek robie obywatelstwo bo jestem z natury pesymista
Cytat:
2019-02-22 22:46:39, Wielim napisał(a):
Jakby była jakaś fajna lekka praca z której utrzymałbym rodzinę to wróciłbym do Polski jak najszybciej
a moze kierowca UBERA w warszawie ?
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 22-02-2019 23:14 ]